Alkalmak, amikor tilos a smink

A nők nagy része szereti a sminket. Vannak, akik az erősebb sminket kedvelik, míg mások a szolidabbra esküsznek és egy kevés alapozónál, szempillaspirálnál és ajakfénynél több kencét nem hajlandók magukra kenni. Mindenkinek szíve joga, hogy mennyi sminket használ, mennyi sminktől érzi komfortosabban magát. Azt azonban mindenkinek tudnia kell, hogy sminkben nem alszunk, akármilyen fáradtak is vagyunk, mindig le kell mosnunk magunkról, mert különben az arc bőre látja kárát. És mikor tilos sminkelni? Mutatjuk azt a négy alkalmat, amikor jobb, ha elkerülöd a sminket.
Vannak helyzetek - Alkalmak, amikor tilos a smink -, amikor nem szabad sminkelni.

Amikor edzőterembe mégy

Az edzőterembe azért megyünk, hogy kicsit megmozgassuk a végtagjainkat. Edzés alatt megizzadunk. Még, ha vízálló sminktermékeket is használunk, ami nem maszatolódik, akkor sem javasolt kisminkelni magunkat edzés előtt, hiszen egyrészt sokat nyúlkálunk az arcunkhoz, és bármennyire is higiénikusnak gondoljuk a kezünket, nem az. Az arcbőrünk könnyen elfertőződhet, ha a kezünkkel fogdossuk és a bőrünk sem lélegzik megfelelően a smink alatt, így jobb, ha a szebb külsőt más alkalmakra tartogatjuk.

Ha bőrproblémáid vannak

Persze vannak speciális termékek, például rozáceás arcbőrre is csodás sminktermékek léteznek ma már a piacon. Amennyiben ilyen panasza van valakinek, akkor a speciális sminktermékek nem tiltottak, de lehet az arcon gyulladás, sérülés, egy csúnya pattanás, amely arcbőrproblémákat ugyan el lehet rejteni egy szépen elkészített smink alá, de nem érdemes, merthogy a gyulladás fokozódhat, amiből aztán bőrfertőzés is lehet. Néhány napig hagyd lélegezni az arcbőrödet és bírd ki smink nélkül.

Nyáron, amikor úsztál egy nagyot a tengerben

Vannak olyan nők, akik mindig és mindenhol képesek sminkelni. Az amerikai filmekben egyes nők még vezetés közben is tudnak sminkelni, míg másoknak a fürdőszobában sem nagyon sikerül, pedig nagyon koncentrálnak, hogy tökéletesen make-up-ot alkossanak. Azok a nők, akik smink nélkül nem lépnek ki még az utcára sem, a nyaraláson sem restek és bizony, csakis tökéletes sminkben gyalogolnak be a tengerbe, hogy a legszebb sellő is megirigyelje őket. Azonban ez hiba, sőt az is, hogy közvetlenül a tengerben való lubickolás után sminkelünk, merthogy a tengervíz bőrgyulladást is okozhat, ami még rosszabb állapotot eredményezhet, ha még sminktermékekkel el is tömítjük a pórusokat.

Amikor beteg vagy

Lehet, hogy még nem látott a párod smink nélkül, de ha beteg vagy, ne is gondolj a sminkre. Itt az ideje, hogy végre így is gyönyörködhessen benned a kedvesed, hidd el, smink nélkül is szépnek fog találni. Legyen bármilyen betegségről is szó, ne a külsőddel törődj, hanem azzal, hogy minél gyorsabban meggyógyulj. Koncentrálj a tápanyagok bevitelére és regenerálódj. Sminkelni lesz még alkalmad a felépülésed után is.

Kapcsolódó cikkek

A henna hajfesték - 7 ok, amiért érdemes hennát használni a hajadra – nagyon egészséges.

7 ok, amiért érdemes hennát használni a hajadra

A hennát már évszázadok óta alkalmazzák hajfestésre az indiai nők. Hazánkban is egyre több nő dönt a henna mellett. Mi is 7 okot tudunk arra, hogy miért cseréld le a hajfestékedet hennára.

A nők és a kalap - Hogyan válassz magadnak kalapot?

A nők és a kalap - Hogyan válassz magadnak kalapot?

Manapság szinte csak nyáron viselünk kalapot, pedig a kalap egy remek kiegészítő. Nagyon sokféle stílusban készül kalap, így a szolidabb és vagányabb személyek is találhatnak kedvükre való kalapot.

Vannak helyzetek - Alkalmak, amikor tilos a smink -, amikor nem szabad sminkelni.

Alkalmak, amikor tilos a smink

Minden nőben van valami szép. Sokan nem hiszik el magukról, hogy szépek, így minden egyes nap sminkelnek. Vannak helyzetek, amikor egyenesen tilos sminkelni. Mutatjuk is, hogy melyek ezek!