Fotózási trükkök, photoshop nélkül

Az emberek többsége érzi úgy, hogy a fotóról egy teljesen más ember néz vissza rá, mint amilyen valójában. Sok nő elégedetlen, amikor képet készít magáról. Ilyenkor sokan a photosopot hívják segítségül, de néha elegendő lenne, ha ismernénk néhány trükköt, amelyek a segítségünkre lehetnek, hogy a lehető legjobb képet készítsük magunkról. Melyek ezek a trükkök? Mutatunk most néhányat.
A fotózásnak is megvannak - Fotózási trükkök, photoshop nélkül – a maga trükkjei.

Csak ne közelről, és ne magadnak

Nagyon látszik a közösségi oldalakon felpakolt képekből, hogy melyik fotót készítette az illető saját magáról, és melyik fotó készült valaki más által. Ha önmagunkat fényképezzük, annak mindig egy fura mosoly, grimasz, egy kitekeredett póz a vége. Ha már nem használunk képszerkesztő programot, akkor legalább trükközzünk egy kicsit. Ne nézzünk közvetlenül a kamerába, húzzuk ki magunkat, a hasunkat húzzuk be, és a kezünk se csak úgy lógjon a testünk mellett. Azonban egy ilyen fénykép elkészítéséhez, szükségünk lesz valaki más segítségére, hiszen egyedül nem kivitelezhető, hogy ennyi mindenre figyeljünk, de így legalább van némi esélyünk egy normális fotó készítésére.

A mosolyra is figyelj

A mosoly sokat elárul rólunk. Azt is megtudhatjuk egy mosolyból, hogy mikor őszinte, és mikor mosolyogtunk parancsra. Ha úgy érzed, hogy a szelfi kedvéért kell erőltetned a jókedvet, akkor inkább ne mosolyogj. Még egy komolyabb kép is sokkal őszintébbnek hat, mint egy olyan mosoly, ami nem szívből jön.

Hangulat, pillanatkép

Sokan képtelenek elengedni magukat, amikor fotózzák őket. A szelfi sem mindenkinek jön be. Ha te is ebbe a csoportba tartozol, akkor ne erőltesd. Majd a kedvesed készít rólad titokban egy olyan képet, ahol tényleg olyan vagy, mint amilyen az életben. Vagyis nem feszülsz be, nem görcsölsz, ami a képeken is átjön, csak menj fel a közösségi oldaladra és nézd meg néhány ismerősöd képét, te is látni fogod.

Melyik a jobb póz?

Az emberek arca aszimmetrikus. Vagyis a jobb és a bal arcfél nem egyforma. Mindenkinek meg kell találnia azt az oldalát, azt a pozitúrát és beállítást, amely a legelőnyösebb oldalát mutatja. Majd vizsgáld meg te is a tükörben, hogy melyik számodra a legmegfelelőbb beállítás.

Készíts képet természetes fényben

A lakásban is készíthetünk képet, de ne este, amikor már lámpafényre van szükségünk. Ha este, világításnál készítünk magunkról egy szelfit, akkor a mesterséges fény a lehető legtöbb hibát láttatni engedi az arcunkon. Nappali fénynél nem olyan feltűnőek a szem alatti karikák és a bőr egyenetlensége sem ütközik ki, de a mesterséges fény mindezeket nagyon könnyen a felszínre hozza.

Kapcsolódó cikkek

A henna hajfesték - 7 ok, amiért érdemes hennát használni a hajadra – nagyon egészséges.

7 ok, amiért érdemes hennát használni a hajadra

A hennát már évszázadok óta alkalmazzák hajfestésre az indiai nők. Hazánkban is egyre több nő dönt a henna mellett. Mi is 7 okot tudunk arra, hogy miért cseréld le a hajfestékedet hennára.

Az interjú kérdéseire - Könyvajánló – Kacsó Krisztina: Múzsám, Nerina – Bakos József válaszol.

Könyvajánló – Kacsó Krisztina: Múzsám, Nerina

A Múzsám, Nerina egy romantikus-misztikus regény, amely a Holnap Magazin 2019-ben meghirdetett pályázatán nyert. A cikkben egy interjú olvasható Bakos Józseffel, a Holnap Magazin Főszerkesztőjével.

A vörösbor - Most már 5 okod is van, hogy a barátnőiddel borozhass – nagyon is egészséges.

Most már 5 okod is van, hogy a barátnőiddel borozhass

A vörösbor mértékkel fogyasztva nagyon is sok pozitív hatással rendelkezi. Ha szeretnél sokáig egészséges maradni, akkor fogyaszd rendszeresen, de csakis, mértékkel.