Fotózási trükkök, photoshop nélkül

Az emberek többsége érzi úgy, hogy a fotóról egy teljesen más ember néz vissza rá, mint amilyen valójában. Sok nő elégedetlen, amikor képet készít magáról. Ilyenkor sokan a photosopot hívják segítségül, de néha elegendő lenne, ha ismernénk néhány trükköt, amelyek a segítségünkre lehetnek, hogy a lehető legjobb képet készítsük magunkról. Melyek ezek a trükkök? Mutatunk most néhányat.
Fotózási trükkök, photoshop nélkül

Csak ne közelről, és ne magadnak

Nagyon látszik a közösségi oldalakon felpakolt képekből, hogy melyik fotót készítette az illető saját magáról, és melyik fotó készült valaki más által. Ha önmagunkat fényképezzük, annak mindig egy fura mosoly, grimasz, egy kitekeredett póz a vége. Ha már nem használunk képszerkesztő programot, akkor legalább trükközzünk egy kicsit. Ne nézzünk közvetlenül a kamerába, húzzuk ki magunkat, a hasunkat húzzuk be, és a kezünk se csak úgy lógjon a testünk mellett. Azonban egy ilyen fénykép elkészítéséhez, szükségünk lesz valaki más segítségére, hiszen egyedül nem kivitelezhető, hogy ennyi mindenre figyeljünk, de így legalább van némi esélyünk egy normális fotó készítésére.

A mosolyra is figyelj

A mosoly sokat elárul rólunk. Azt is megtudhatjuk egy mosolyból, hogy mikor őszinte, és mikor mosolyogtunk parancsra. Ha úgy érzed, hogy a szelfi kedvéért kell erőltetned a jókedvet, akkor inkább ne mosolyogj. Még egy komolyabb kép is sokkal őszintébbnek hat, mint egy olyan mosoly, ami nem szívből jön.

Hangulat, pillanatkép

Sokan képtelenek elengedni magukat, amikor fotózzák őket. A szelfi sem mindenkinek jön be. Ha te is ebbe a csoportba tartozol, akkor ne erőltesd. Majd a kedvesed készít rólad titokban egy olyan képet, ahol tényleg olyan vagy, mint amilyen az életben. Vagyis nem feszülsz be, nem görcsölsz, ami a képeken is átjön, csak menj fel a közösségi oldaladra és nézd meg néhány ismerősöd képét, te is látni fogod.

Melyik a jobb póz?

Az emberek arca aszimmetrikus. Vagyis a jobb és a bal arcfél nem egyforma. Mindenkinek meg kell találnia azt az oldalát, azt a pozitúrát és beállítást, amely a legelőnyösebb oldalát mutatja. Majd vizsgáld meg te is a tükörben, hogy melyik számodra a legmegfelelőbb beállítás.

Készíts képet természetes fényben

A lakásban is készíthetünk képet, de ne este, amikor már lámpafényre van szükségünk. Ha este, világításnál készítünk magunkról egy szelfit, akkor a mesterséges fény a lehető legtöbb hibát láttatni engedi az arcunkon. Nappali fénynél nem olyan feltűnőek a szem alatti karikák és a bőr egyenetlensége sem ütközik ki, de a mesterséges fény mindezeket nagyon könnyen a felszínre hozza.

Kapcsolódó cikkek

A technológia fejlődése - 3 hobbi, ami a technológiával is változott – a hobbikat is megváltoztatja.

3 hobbi, ami a technológiával is változott

A modern technológia sok mindent megváltoztatott az életünkben. Még a hobbikat is. Mutatjuk is, mely hobbik változtak az elmúlt néhány évtizedben.

A mozgás - Edzeni kell, hogy tovább éljük – jót tesz az egészségnek.

Edzeni kell, hogy tovább éljünk

A rendszeres edzés és az étkezés megreformálása többek között abban lehet a segítségünkre, hogy elérjük az ideális alakot és meg is tartsuk azt. Mutatjuk, hogy miben lehet még a segítségünkre a rendszeres edzés.

Fotózási trükkök, photoshop nélkül

Fotózási trükkök, photoshop nélkül

Nem mindenki fotogén, nem mindenkiről sikerülnek jó képek. Talán eddig ezt hitted, de azért vannak olyan trükkök, amelyek beválhatnak.