A nők és a kalap - Hogyan válassz magadnak kalapot?

Manapság legfőképpen csak nyaraláskor és strandon viselnek a nők kalapot, pedig egy kalap, remek kiegészítő lehet, és akár minden évszakban választhatunk magunknak valamilyen stílusos darabot. Mégis milyen kritériumai vannak a kalapvásárlásnak? Mire figyeljünk oda? A cikkből megtudhatod a válaszokat.
A nők és a kalap - Hogyan válassz magadnak kalapot?

A méret a lényeg

Tényleg nagyon lényeges, hogy a megfelelő méretet válasszuk, mert különben nevetségessé válhatunk, ha a fejméretünknél jóval nagyobb kalapot választunk, vagy egy olyan kicsi méretet sikerült vennünk, amely minden egyes lépésnél lecsúszik a fejünkről. A kalap nem csak öltöztet, de egyensúlyt teremt a méretünkkel is.

A stílus is számít

A kalap sok mindent elárul rólunk, a személyiségünkről, és arról is árulkodik, hogy kik is vagyunk valójában. Azt is megmutatja, ha el szeretnénk takarni a saját személyiségünket és valaki másnak akarjuk kiadni magunkat. Egy visszahúzódó nő nem biztos, hogy jól érzi magát egy vagány, figyelemfelkeltő kalapban, míg egy nagyszájú nőn nem olyan biztos, hogy jó választás egy romantikus, virágos kalapcsoda.

Az arcforma is döntő

Amikor kalapot választunk, figyeljünk az arcformánkra, mert nem biztos, hogy minden modell jól fogunk nekünk állni. Egy kerek archoz nem passzolnak a kerek, ovális karimájú kalapok, míg egy magas nőnek sem biztos, hogy egy nagyobb méretű kalapot kellene választani. A kalap színe is lényeges. A kalap öltözet és ezzel a ruhadarabbal, kiegészítővel ellensúlyozhatunk és kontrasztot is alkothatunk. A világosabb bőrűek nyugodtan választhatnak sötétebb kalapot, míg a sötétebb bőrűeknek a világosabb, pasztellszínek állnak jól.

A kerek archoz leginkább a szögletes, aszimmetrikus típusú kalap illik, míg az ovális arcúaknak szinte minden típusú kalap előnyös. A szögletes archoz a kerek karimájú és a lágy anyagból készült kalapok illenek, míg a hosszúkás archoz azok a kalapok passzolnak, amelyek kicsit takarják az arcot, azaz a homloknál felhajtott kalapok semmiképpen sem előnyösek.

Mikor és milyen kalapot vegyünk fel?

Amikor kalapot választunk, figyelembe kell vennünk, hogy milyen alkalomra vásároljuk azt. A kalap is lehet hétköznapi viselet, de ünnepi alkalmakkor is hordhatunk kalapot. A kalap lehet csak egy divatos kiegészítő, de akár a nap elleni védelem miatt is vásárolhatunk ilyen kiegészítőt.

Kapcsolódó cikkek

Vannak helyzetek - Alkalmak, amikor tilos a smink -, amikor nem szabad sminkelni.

Alkalmak, amikor tilos a smink

Minden nőben van valami szép. Sokan nem hiszik el magukról, hogy szépek, így minden egyes nap sminkelnek. Vannak helyzetek, amikor egyenesen tilos sminkelni. Mutatjuk is, hogy melyek ezek!

Otthoni módszerekkel is - Szájszárazság megszüntetése otthoni módszerekkel – orvosolhatjuk a problémát.

Szájszárazság megszüntetése otthoni módszerekkel

A szájszárazság nem csak nagyon kellemetlen érzés, de még szégyenkezhetünk is miatta, hiszen a száj nyálkahártyájának szárazsága kellemetlen leheletet is okozhat. Mit tehetsz ellene? A cikkből kiderülnek a válaszok.

7 tény, amit még soha nem hallottál a whisky-ről

7 tény, amit még soha nem hallottál a whisky-ről

Ki az, akit whisky-vel a kezében temettek el, és ki hitte, hogy 150 évig fog élni tőle?