7 ok, amiért érdemes hennát használni a hajadra

A hajfestékek kora lassan leáldozóban, hiszen egyre több nő él egészségtudatos életet és ebbe a szépségápolás is beletartozik. Az egészséges életmódba viszont nem tartozik bele, hogy mindenféle káros összetevővel rendelkező hajfestéket kenjünk a hajunkra, így egyre több nő dönt a henna mellett. Milyen jól teszik, hiszen számtalan pozitív előnye van a hennának. Mutatjuk is, hogy melyek ezek!
A henna hajfesték - 7 ok, amiért érdemes hennát használni a hajadra – nagyon egészséges.

1. Ha nem szeretnél több hajszálat a lefolyóban látni

Amikor hennával festjük a hajunkat, akkor legalább egy órát, mintegy pakolásként fenn hagyjuk azt a hajunkon. A henna a fejbőrrel is érintkezik, így táplálja azt. A hennában található hatóanyagok pozitívan hatnak a hajhagymákra, így szüntetve meg a hajhullást, amelytől oly sok nő retteg.

2. Ha eleged van a korpából

A fejbőr szárazsága az oka a korpásodásnak. Sokan, sehogy sem tudnak ettől a problémától szabadulni, pedig nagyon kellemetlen. A henna azonban ezen a problémán is segíthet.

3. Ha nem szeretnél több káros anyagot

A henna egy természetes, növényi hajfesték, amely egyáltalán nem roncsolja a hajszálakat. A növényi hajfesték nem bontja meg a hajszálak szerkezetét, hanem csak körülöleli azokat, és így nem csak egészséges marad a haj, de még dúsabbnak is hat.

4. Ha fényes hajkoronára vágysz

A henna szinte csodát művel a sprőd, fakó hajszínnel és hajszerkezettel. Csodálatosan fényessé varázsolja a hajat. A hajfestéktől csak az első mosásig lesz szép a hajad, míg a hennás hajfestést követően hetekig sem lesz szükséged újabb hajfestésre, mert nem csak ragyogó lesz a hajkoronád, de a lenövés sem lesz szembetűnő.

5. Ha nem szeretnél állandóan vakarózni

Még otthon is ciki, ha viszket a fejbőrünk. Mivel nem természetes, és mindig van mögötte valamilyen ok. Vagy gombás, vagy bakteriális fertőzés. Csak próbáld ki a hennát, és meglátod, hogy a viszketésnek hamarosan nyoma sem lesz. A henna, gomba és baktériumellenes hatásokkal rendelkezik, azaz minden olyan mikrobát elpusztít, amely a fejbőr viszketését okozza, emellett a fejbőrt is megnyugtatja.

6. Ha hosszú hajat szeretnél

A hennának van egy csodálatos hatása, mégpedig az, hogy serkenti a haj növekedését. Ha rendszeresen, azaz legalább havonta egy alkalommal használod, te is megtapasztalhatod ezt az áldásos hatását.

7. Ha természetes módon szeretnéd táplálni a hajadat

A henna önmagában is egy remek hajkondicionáló, de lehet hozzá keverni joghurtot, tojássárgáját és növényi olajokat is. A henna remekül táplálja a hajszálakat. Nem csak a hajnövekedést segíti elő, de puhítja és fényessé is varázsolja a hajat.

Kapcsolódó cikkek

A mozgás - Edzeni kell, hogy tovább éljük – jót tesz az egészségnek.

Edzeni kell, hogy tovább éljünk

A rendszeres edzés és az étkezés megreformálása többek között abban lehet a segítségünkre, hogy elérjük az ideális alakot és meg is tartsuk azt. Mutatjuk, hogy miben lehet még a segítségünkre a rendszeres edzés.

Vannak helyzetek - Alkalmak, amikor tilos a smink -, amikor nem szabad sminkelni.

Alkalmak, amikor tilos a smink

Minden nőben van valami szép. Sokan nem hiszik el magukról, hogy szépek, így minden egyes nap sminkelnek. Vannak helyzetek, amikor egyenesen tilos sminkelni. Mutatjuk is, hogy melyek ezek!

Most már 5 okod is van, hogy a barátnőiddel borozhass - A vörösbor egészséges?

Most már 5 okod is van, hogy a barátnőiddel borozhass

A vörösbor mértékkel fogyasztva nagyon is sok pozitív hatással rendelkezi. Ha szeretnél sokáig egészséges maradni, akkor fogyaszd rendszeresen, de csakis, mértékkel.