7 ok, amiért érdemes hennát használni a hajadra

A hajfestékek kora lassan leáldozóban, hiszen egyre több nő él egészségtudatos életet és ebbe a szépségápolás is beletartozik. Az egészséges életmódba viszont nem tartozik bele, hogy mindenféle káros összetevővel rendelkező hajfestéket kenjünk a hajunkra, így egyre több nő dönt a henna mellett. Milyen jól teszik, hiszen számtalan pozitív előnye van a hennának. Mutatjuk is, hogy melyek ezek!
A henna hajfesték - 7 ok, amiért érdemes hennát használni a hajadra – nagyon egészséges.

1. Ha nem szeretnél több hajszálat a lefolyóban látni

Amikor hennával festjük a hajunkat, akkor legalább egy órát, mintegy pakolásként fenn hagyjuk azt a hajunkon. A henna a fejbőrrel is érintkezik, így táplálja azt. A hennában található hatóanyagok pozitívan hatnak a hajhagymákra, így szüntetve meg a hajhullást, amelytől oly sok nő retteg.

2. Ha eleged van a korpából

A fejbőr szárazsága az oka a korpásodásnak. Sokan, sehogy sem tudnak ettől a problémától szabadulni, pedig nagyon kellemetlen. A henna azonban ezen a problémán is segíthet.

3. Ha nem szeretnél több káros anyagot

A henna egy természetes, növényi hajfesték, amely egyáltalán nem roncsolja a hajszálakat. A növényi hajfesték nem bontja meg a hajszálak szerkezetét, hanem csak körülöleli azokat, és így nem csak egészséges marad a haj, de még dúsabbnak is hat.

4. Ha fényes hajkoronára vágysz

A henna szinte csodát művel a sprőd, fakó hajszínnel és hajszerkezettel. Csodálatosan fényessé varázsolja a hajat. A hajfestéktől csak az első mosásig lesz szép a hajad, míg a hennás hajfestést követően hetekig sem lesz szükséged újabb hajfestésre, mert nem csak ragyogó lesz a hajkoronád, de a lenövés sem lesz szembetűnő.

5. Ha nem szeretnél állandóan vakarózni

Még otthon is ciki, ha viszket a fejbőrünk. Mivel nem természetes, és mindig van mögötte valamilyen ok. Vagy gombás, vagy bakteriális fertőzés. Csak próbáld ki a hennát, és meglátod, hogy a viszketésnek hamarosan nyoma sem lesz. A henna, gomba és baktériumellenes hatásokkal rendelkezik, azaz minden olyan mikrobát elpusztít, amely a fejbőr viszketését okozza, emellett a fejbőrt is megnyugtatja.

6. Ha hosszú hajat szeretnél

A hennának van egy csodálatos hatása, mégpedig az, hogy serkenti a haj növekedését. Ha rendszeresen, azaz legalább havonta egy alkalommal használod, te is megtapasztalhatod ezt az áldásos hatását.

7. Ha természetes módon szeretnéd táplálni a hajadat

A henna önmagában is egy remek hajkondicionáló, de lehet hozzá keverni joghurtot, tojássárgáját és növényi olajokat is. A henna remekül táplálja a hajszálakat. Nem csak a hajnövekedést segíti elő, de puhítja és fényessé is varázsolja a hajat.

Kapcsolódó cikkek

A nők és a kalap - Hogyan válassz magadnak kalapot?

A nők és a kalap - Hogyan válassz magadnak kalapot?

Manapság szinte csak nyáron viselünk kalapot, pedig a kalap egy remek kiegészítő. Nagyon sokféle stílusban készül kalap, így a szolidabb és vagányabb személyek is találhatnak kedvükre való kalapot.

A kevés szex - Kevesebb huncutkodás, korábban érkező menopauza – korai menopauzát hoz magával.

Kevesebb huncutkodás, korábban érkező menopauza

Már tudományos kutatások is igazolják, hogy a rendszeres szexuális élet mennyire pozitívan hat a testi és lelki egészségre. Amennyiben csak ritkák azok a bizonyos együttlétek, úgy még a menopauza is korábban bekövetkezhet.

A henna hajfesték - 7 ok, amiért érdemes hennát használni a hajadra – nagyon egészséges.

7 ok, amiért érdemes hennát használni a hajadra

A hennát már évszázadok óta alkalmazzák hajfestésre az indiai nők. Hazánkban is egyre több nő dönt a henna mellett. Mi is 7 okot tudunk arra, hogy miért cseréld le a hajfestékedet hennára.