7 ok, amiért érdemes hennát használni a hajadra

A hajfestékek kora lassan leáldozóban, hiszen egyre több nő él egészségtudatos életet és ebbe a szépségápolás is beletartozik. Az egészséges életmódba viszont nem tartozik bele, hogy mindenféle káros összetevővel rendelkező hajfestéket kenjünk a hajunkra, így egyre több nő dönt a henna mellett. Milyen jól teszik, hiszen számtalan pozitív előnye van a hennának. Mutatjuk is, hogy melyek ezek!
A henna hajfesték - 7 ok, amiért érdemes hennát használni a hajadra – nagyon egészséges.

1. Ha nem szeretnél több hajszálat a lefolyóban látni

Amikor hennával festjük a hajunkat, akkor legalább egy órát, mintegy pakolásként fenn hagyjuk azt a hajunkon. A henna a fejbőrrel is érintkezik, így táplálja azt. A hennában található hatóanyagok pozitívan hatnak a hajhagymákra, így szüntetve meg a hajhullást, amelytől oly sok nő retteg.

2. Ha eleged van a korpából

A fejbőr szárazsága az oka a korpásodásnak. Sokan, sehogy sem tudnak ettől a problémától szabadulni, pedig nagyon kellemetlen. A henna azonban ezen a problémán is segíthet.

3. Ha nem szeretnél több káros anyagot

A henna egy természetes, növényi hajfesték, amely egyáltalán nem roncsolja a hajszálakat. A növényi hajfesték nem bontja meg a hajszálak szerkezetét, hanem csak körülöleli azokat, és így nem csak egészséges marad a haj, de még dúsabbnak is hat.

4. Ha fényes hajkoronára vágysz

A henna szinte csodát művel a sprőd, fakó hajszínnel és hajszerkezettel. Csodálatosan fényessé varázsolja a hajat. A hajfestéktől csak az első mosásig lesz szép a hajad, míg a hennás hajfestést követően hetekig sem lesz szükséged újabb hajfestésre, mert nem csak ragyogó lesz a hajkoronád, de a lenövés sem lesz szembetűnő.

5. Ha nem szeretnél állandóan vakarózni

Még otthon is ciki, ha viszket a fejbőrünk. Mivel nem természetes, és mindig van mögötte valamilyen ok. Vagy gombás, vagy bakteriális fertőzés. Csak próbáld ki a hennát, és meglátod, hogy a viszketésnek hamarosan nyoma sem lesz. A henna, gomba és baktériumellenes hatásokkal rendelkezik, azaz minden olyan mikrobát elpusztít, amely a fejbőr viszketését okozza, emellett a fejbőrt is megnyugtatja.

6. Ha hosszú hajat szeretnél

A hennának van egy csodálatos hatása, mégpedig az, hogy serkenti a haj növekedését. Ha rendszeresen, azaz legalább havonta egy alkalommal használod, te is megtapasztalhatod ezt az áldásos hatását.

7. Ha természetes módon szeretnéd táplálni a hajadat

A henna önmagában is egy remek hajkondicionáló, de lehet hozzá keverni joghurtot, tojássárgáját és növényi olajokat is. A henna remekül táplálja a hajszálakat. Nem csak a hajnövekedést segíti elő, de puhítja és fényessé is varázsolja a hajat.

Kapcsolódó cikkek

Otthoni módszerekkel is - Szájszárazság megszüntetése otthoni módszerekkel – orvosolhatjuk a problémát.

Szájszárazság megszüntetése otthoni módszerekkel

A szájszárazság nem csak nagyon kellemetlen érzés, de még szégyenkezhetünk is miatta, hiszen a száj nyálkahártyájának szárazsága kellemetlen leheletet is okozhat. Mit tehetsz ellene? A cikkből kiderülnek a válaszok.

A kevés szex - Kevesebb huncutkodás, korábban érkező menopauza – korai menopauzát hoz magával.

Kevesebb huncutkodás, korábban érkező menopauza

Már tudományos kutatások is igazolják, hogy a rendszeres szexuális élet mennyire pozitívan hat a testi és lelki egészségre. Amennyiben csak ritkák azok a bizonyos együttlétek, úgy még a menopauza is korábban bekövetkezhet.

Fotózási trükkök, photoshop nélkül

Fotózási trükkök, photoshop nélkül

Nem mindenki fotogén, nem mindenkiről sikerülnek jó képek. Talán eddig ezt hitted, de azért vannak olyan trükkök, amelyek beválhatnak.