Kevesebb huncutkodás, korábban érkező menopauza

A nők a negyvenes éveikben kezdik érezni, hogy valami kezd megváltozni. A ciklus kezd rendszertelenné válni, majd ki is maradhat, illetve a menopauza kellemetlen tünetei is megjelenhetnek. A tünetek változatosak lehetnek, amely szimptómákat a nők jelentős hányada meg is tapasztal. Ilyen lehet a hőhullám, a hangulatingadozások, a fejfájás, az éjszakai izzadás, az álmatlanság, a hízás és az ingerlékenység. A tünetek nem egyszerre jelentkeznek, de vannak olyan nők, akik több tünetet is észlelnek egyszerre.
A kevés szex - Kevesebb huncutkodás, korábban érkező menopauza – korai menopauzát hoz magával.

A szexuális élet és a nők

A jó szexuális élet, jobb egészségi állapotot is eredményezhet. Hiszen a szeretkezés során endorfin, azaz boldogsághormonok szabadulnak fel a szervezetben, amely hormonok fájdalomcsillapító hatással is bírnak, és jobb lelkiállapotba sodorja a nőket. A jó lelkiállapot, pedig még a fizikai egészségre is pozitívan hat.

Fájdalmas menopauza?

A nő jelentős hányada számol be kellemetlen panaszokról a menopauza közeledtével, vagy a menopauza szakaszában. Ilyen probléma lehet a hüvelyszárazság, amely szinte lehetetlenné teszi a kellemes és élvezhető házaséletet. A problémát az ösztrogén hormon csökkenése okozza. A problémát lehet orvosolni, de sokan még mindig tabuként kezelik ezt, és még a nőgyógyászuk előtt is szégyellik bevallani, ha gondjaik vannak. Pedig egyedül az orvos tud hasznos tanácsokkal szolgálni és ő az, aki kezelést is javasolhat, ami teljes egészében meg is szüntetheti a gondokat.

Kevés szex, korábbi menopauza?

A menopauza tehát magával hozhat egy kis kellemetlenséget, de ez orvosolható, csak nem kell szégyellni, nyíltan beszélni kell róla, mert hiszen, emiatt lemondani a testi örömökről, nem érdemes. A menopauza a vártnál jóval korábban is bekövetkezhet. A legújabb kutatások szerint, a korai menopauza egyik oka lehet a kevés szex. Voltaképpen a test egy korai és gyors öregedéssel reagál arra, hogy nincs szexuális élet. Hiszen szex hiányában nincs szükség ovulációra, nincs szükség hormonokra, mint ahogy egy esetleges terhesség sem jöhet létre.

A korai menopauza veszélyei

Az egyik veszély, a gyorsabb biológiai öregedés. Számos kutatás számolt be arról, hogy a menopauza olyan betegségeket hozhat magával, mint csontritkulás, illetve szív - és érrendszeri megbetegedés. Aki a korai menopauza szakaszába kerül, jóval korábban tapasztalhatja meg ezeket a betegségeket és azért nem mindegy, hogy valaki 47 évesen, vagy csak 70 évesen küzd ezekkel a betegségekkel.

A szex hatásai

A rendszeres szexuális életnek sok pozitív hatása van. Egyrészt lelkileg kiegyensúlyozottabb lehet az a nő, aki rendszeresen él szexuális életet, másrészt a házasságnak is rendkívül jót tesz, ha valaki rendszeresen áldoz a szerelem oltárán.

Kapcsolódó cikkek

Vannak helyzetek - Alkalmak, amikor tilos a smink -, amikor nem szabad sminkelni.

Alkalmak, amikor tilos a smink

Minden nőben van valami szép. Sokan nem hiszik el magukról, hogy szépek, így minden egyes nap sminkelnek. Vannak helyzetek, amikor egyenesen tilos sminkelni. Mutatjuk is, hogy melyek ezek!

A mozgás - Edzeni kell, hogy tovább éljük – jót tesz az egészségnek.

Edzeni kell, hogy tovább éljünk

A rendszeres edzés és az étkezés megreformálása többek között abban lehet a segítségünkre, hogy elérjük az ideális alakot és meg is tartsuk azt. Mutatjuk, hogy miben lehet még a segítségünkre a rendszeres edzés.

A nők és a kalap - Hogyan válassz magadnak kalapot?

A nők és a kalap - Hogyan válassz magadnak kalapot?

Manapság szinte csak nyáron viselünk kalapot, pedig a kalap egy remek kiegészítő. Nagyon sokféle stílusban készül kalap, így a szolidabb és vagányabb személyek is találhatnak kedvükre való kalapot.