Kevesebb huncutkodás, korábban érkező menopauza

A nők a negyvenes éveikben kezdik érezni, hogy valami kezd megváltozni. A ciklus kezd rendszertelenné válni, majd ki is maradhat, illetve a menopauza kellemetlen tünetei is megjelenhetnek. A tünetek változatosak lehetnek, amely szimptómákat a nők jelentős hányada meg is tapasztal. Ilyen lehet a hőhullám, a hangulatingadozások, a fejfájás, az éjszakai izzadás, az álmatlanság, a hízás és az ingerlékenység. A tünetek nem egyszerre jelentkeznek, de vannak olyan nők, akik több tünetet is észlelnek egyszerre.
A kevés szex - Kevesebb huncutkodás, korábban érkező menopauza – korai menopauzát hoz magával.

A szexuális élet és a nők

A jó szexuális élet, jobb egészségi állapotot is eredményezhet. Hiszen a szeretkezés során endorfin, azaz boldogsághormonok szabadulnak fel a szervezetben, amely hormonok fájdalomcsillapító hatással is bírnak, és jobb lelkiállapotba sodorja a nőket. A jó lelkiállapot, pedig még a fizikai egészségre is pozitívan hat.

Fájdalmas menopauza?

A nő jelentős hányada számol be kellemetlen panaszokról a menopauza közeledtével, vagy a menopauza szakaszában. Ilyen probléma lehet a hüvelyszárazság, amely szinte lehetetlenné teszi a kellemes és élvezhető házaséletet. A problémát az ösztrogén hormon csökkenése okozza. A problémát lehet orvosolni, de sokan még mindig tabuként kezelik ezt, és még a nőgyógyászuk előtt is szégyellik bevallani, ha gondjaik vannak. Pedig egyedül az orvos tud hasznos tanácsokkal szolgálni és ő az, aki kezelést is javasolhat, ami teljes egészében meg is szüntetheti a gondokat.

Kevés szex, korábbi menopauza?

A menopauza tehát magával hozhat egy kis kellemetlenséget, de ez orvosolható, csak nem kell szégyellni, nyíltan beszélni kell róla, mert hiszen, emiatt lemondani a testi örömökről, nem érdemes. A menopauza a vártnál jóval korábban is bekövetkezhet. A legújabb kutatások szerint, a korai menopauza egyik oka lehet a kevés szex. Voltaképpen a test egy korai és gyors öregedéssel reagál arra, hogy nincs szexuális élet. Hiszen szex hiányában nincs szükség ovulációra, nincs szükség hormonokra, mint ahogy egy esetleges terhesség sem jöhet létre.

A korai menopauza veszélyei

Az egyik veszély, a gyorsabb biológiai öregedés. Számos kutatás számolt be arról, hogy a menopauza olyan betegségeket hozhat magával, mint csontritkulás, illetve szív - és érrendszeri megbetegedés. Aki a korai menopauza szakaszába kerül, jóval korábban tapasztalhatja meg ezeket a betegségeket és azért nem mindegy, hogy valaki 47 évesen, vagy csak 70 évesen küzd ezekkel a betegségekkel.

A szex hatásai

A rendszeres szexuális életnek sok pozitív hatása van. Egyrészt lelkileg kiegyensúlyozottabb lehet az a nő, aki rendszeresen él szexuális életet, másrészt a házasságnak is rendkívül jót tesz, ha valaki rendszeresen áldoz a szerelem oltárán.

Kapcsolódó cikkek

Vannak helyzetek - Alkalmak, amikor tilos a smink -, amikor nem szabad sminkelni.

Alkalmak, amikor tilos a smink

Minden nőben van valami szép. Sokan nem hiszik el magukról, hogy szépek, így minden egyes nap sminkelnek. Vannak helyzetek, amikor egyenesen tilos sminkelni. Mutatjuk is, hogy melyek ezek!

A technológia fejlődése - 3 hobbi, ami a technológiával is változott – a hobbikat is megváltoztatja.

3 hobbi, ami a technológiával is változott

A modern technológia sok mindent megváltoztatott az életünkben. Még a hobbikat is. Mutatjuk is, mely hobbik változtak az elmúlt néhány évtizedben.

Fotózási trükkök, photoshop nélkül

Fotózási trükkök, photoshop nélkül

Nem mindenki fotogén, nem mindenkiről sikerülnek jó képek. Talán eddig ezt hitted, de azért vannak olyan trükkök, amelyek beválhatnak.