A tartós kapcsolat 3 titka

Manapság nagyon sok házasság bomlik fel, nagyon sokan döntenek a válás mellett. Szinte az első nagy problémánál döntenek a válás mellett a párok, mintha senki sem akarna küzdeni, hogy a kapcsolat jó legyen és működjön. A probléma sok esetben az, hogy sokan azt gondolják, hogy a házasság csak úgy van, a boldogságért semmit sem kell tenni, pedig egy jó házasság nem magától lesz jó, igenis sokat kell azért dolgozni mindkét félnek, hogy jól érezzék magukat benne, hogy öröm legyen hazatérni a párunkhoz, hogy a házasság működjön, hogy megfelelően funkcionáljon. Mitől lesz egy kapcsolat, tartós? Mikor beszélhetünk boldog házasságról és egyáltalán mitől lesz két ember boldog a házasságban? A cikkben, erre adjuk meg a válaszokat.
A tartós kapcsolat 3 titka - A házasságon sokat kell dolgozni

1. Az érintés és a csók fontossága

A férfiak is mást akarnak és a nők is mást akarnak. Ebből adódnak az ellentétek. Azonban mindkét félnek tudni kellene, hogy a nők több romantikára vágynak, és vannak esetek, amikor csak egy-egy érintést, csókot és nem szexet akarnak. A nőknek pedig azzal kell tisztában lenniük, hogy a férfiak jelentős hányada egy érintésnél, csóknál nem szeret megállni. Mit lehet tenni? Kompromisszumot kell kötni. Már a kapcsolat elején beszélni kell az igényekről, a vágyakról és nem beletörődni bizonyos dolgokba és nem a csodában hinni, hogy majd minden más lesz, ha összeköltözünk, majd minden megváltozik, ha összeházasodunk. Az intimitás fontos, hiszen az együttlétek nem pusztán boldogsághormonokat szabadítanak fel bennünk, de olyan szoros kapocs alakulhat ki két ember között, amelyet soha, senki nem tud elszakítani.

2. Ne a párunkon vezessük le a dühünket

Mai stresszes, rohanó világunkban, nem olyan egyszerű megőrizni a nyugalmunkat. A napi feszültséget, stresszt, munkahelyi gondokat, ne vigyük haza, vagy legalábbis ne a partnerünkön vezessük le a feszültséget. Főleg ne őt hibáztassuk olyan dolgokért, amelyekről nem tehet. Nincs is annál rosszabb, amikor a házasfelek hazamennek, és egymásra zúdítják a napi gondjaikat. Vagyis lehet, és kell is beszélni mindenről, a gondokról éppúgy, mint a boldog pillanatokról, de nem mindegy hogyan zajlik le ez a beszélgetés. Legyünk megértők a párunkkal, hallgassuk meg, adjunk neki tanácsot, de arra ügyeljünk, hogy esténként a relaxációt helyezzük előtérbe és ne a gondokon rágódjunk lefekvésig, hiszen ez is tönkreteheti a kapcsolatunkat.

3. Az őszinteség a legfontosabb, de nem mindegy, milyen a tálalás

Minden kapcsolat alapja a bizalom és az őszinteség. Nincs ez másként a házassággal sem. Azonban nem mindegy, hogy mit, hogyan közlök a párommal, hogyan mondom el neki, hogy nem ízlett a vacsora, hogy nem áll jól neki az új ing, amit vett, hogy jobban nézett ki hosszú hajjal. Sok kapcsolatban az emberek, a házaspárok nem mernek, ilyen dolgokban őszinték lenni, mert félnek. Félnek a konfrontációtól, a vitáktól, az ellentétektől. Pedig sokkal jobban működnek azok a házasságok, ahol a felek őszintén elmondják egymásnak az igazi véleményüket és nem azt mondják, amit a másik hallani akar.

Ha mondunk is valami negatívat a párunknak, figyeljünk arra, hogyan mondjuk, és mindig kompenzáljunk. Azaz egy negatív dolog mellett, sorakoztassunk fel jó, pozitív dolgokat is. Ha elmondjuk a párunknak, hogy az ebéd, amit készített nem annyira ízlett, rögtön tegyük is hozzá, hogy a múltkori vacsora viszont isteni volt. De ezt is csak akkor, ha valóban így volt. Hiszen, ha már a házaspárok sem őszinték egymással, akkor kiben bízhatunk meg?

Kapcsolódó cikkek

5 jel, hogy egészséges párkapcsolatban élsz

5 jel, hogy egészséges párkapcsolatban élsz

A kapcsolat nem működik önmagától, nagyon sokat kell azon dolgozni, hogy működjön, hogy jól működjön. Mindkét félnek erőfeszítéseket kell ahhoz tenni, hogy elmondhassuk, boldog párkapcsolatban élünk.

A férfiak a cselekedeteikkel - 4 biztos jel, hogy a párod szerelmes beléd – vallanak szerelmet.

4 biztos jel, hogy a párod szerelmes beléd

A nők gyakran kételkednek a párjuk szerelmében. A férfiak többsége nem szavakkal vall szerelmet, hanem a tetteikkel próbálják kifejezni az érzelmeiket. Mutatjuk is, hogyan!

Milyen helyzetekben legyünk következetesek a gyerekkel?

Milyen helyzetekben legyünk következetesek a gyerekkel?

A szülő, akkor nevel boldog és kiegyensúlyozott gyermeket, ha sikerül következetesnek maradnia. Mit is jelent ez? A cikkben azokat a helyzeteket soroljuk fel, amikor a szülőnek ragaszkodnia kell a gyermeknevelési eszközökhöz.