5 jel, hogy egészséges párkapcsolatban élsz

A kapcsolatért bizony meg kell dolgozni. Minden kapcsolatban lehetnek gondok, lehetnek olyan problémák, amelyeket meg kell oldani, de ezek sokkal könnyebben mennek majd, ha jó kapcsolatban élsz. De mi is a jó párkapcsolat alapja? Mutatunk 5 jelet, amely dolgokra szükség van, hogy a kapcsolat ne csak működjön, hanem jól működjön.
5 jel, hogy egészséges párkapcsolatban élsz

1. Az őszinteség minden jó kapcsolat alapja

A kapcsolat eleve nem lehet jó, ha abban nem szerepel az őszinteség. A hazugság minden kapcsolat megrontója. Ha nem vagyunk őszinténk a párunkkal, vagy ha egyik fél sem őszinte a másikkal, akkor a bizalom sem alakulhat ki. Márpedig a bizalom, egy nagyon fontos kapocs két ember között. Ha a felek nem bíznak egymásban, akkor valójában a kapcsolatuk sem lesz működőképes.

2. A humor és a mosoly ereje

Az élet nehéz. Mindig vannak és lesznek benne nehézségek és nehéz, kellemetlen pillanatok, de a mosoly, a humor, sok mindenen átsegíthet bennünket. Egy jó kapcsolatban nem csak meg tudják a felek beszélni a gondjaikat, de a humor is központi szerepet kap az életükben. A nevetés is közelebb hozhatja egymáshoz a párokat és, így a nehezebb élethelyzeteket is sokkal könnyebb megoldani.

3. Hiányzik az én fogalma, csak mi van

A kapcsolat egy szövetség, ahol már nem csak az én, hanem a mi is szerepet kap. Nyilván fontos, hogy önmagunkkal is törődjünk a kapcsolatban. Ezek az úgynevezett én - idők, azonban, ha tartós kapcsolatban élünk, az önző viselkedést el kell felejtenünk és nem csak azt kell néznünk, hogy nekem mi a jó, hanem mi az, ami mindkettőnket boldoggá tesz.

4. A szeretet és annak kifejezése

Nem elég csak szeretni a másikat, ki is ezt kell azt mutatni. Szavakkal és tettekkel egyaránt. Mindenkinek jólesik a kedvesség, hiszen ez erőt ad a mindennapokhoz. Egy kedves szó reggel ébredéskor, néhány kedves sor SMS-ben a párunktól napközben, egy kedves gesztus, mind-mind beragyogja a napunkat, de energiát is adhat és egyfajta magabiztosságot is, hiszen tudjuk, érezzük, hogy a párunk szeret bennünket.

5. Kölcsönös tisztelet

A jó kapcsolat egyik alapja, a kölcsönös tisztelet. Ha szeretek valakit, akkor tisztelem is. A tisztelet csakis kölcsönösen működhet, ugyanis csak akkor beszélhetünk egyenrangúságról. Ha nem tisztelek valakit, akkor szeretni sem tudom igazán. A tisztelet nagyon sok problémán átsegíthet bennünket, hiszen ennek hiányában, igazán soha nem lehet egyetértés a felek között, hiszen, ha őt magát nem tisztelem, akkor az érzései és a véleménye sem számít nekem.

Kapcsolódó cikkek

A D-vitamin és a baba, a kisgyermek fejlődése, immunrendszerének védelme

A D-vitamin és a baba, a kisgyermek fejlődése, immunrendszerének védelme

A napfényvitaminnak is nevezett vegyület túl alacsony szintje következtében akár 10-20 évvel később is jelentkezhetnek kedvezőtlen egészségügyi hatások.

A férfiak a cselekedeteikkel - 4 biztos jel, hogy a párod szerelmes beléd – vallanak szerelmet.

4 biztos jel, hogy a párod szerelmes beléd

A nők gyakran kételkednek a párjuk szerelmében. A férfiak többsége nem szavakkal vall szerelmet, hanem a tetteikkel próbálják kifejezni az érzelmeiket. Mutatjuk is, hogyan!

Milyen helyzetekben legyünk következetesek a gyerekkel?

Milyen helyzetekben legyünk következetesek a gyerekkel?

A szülő, akkor nevel boldog és kiegyensúlyozott gyermeket, ha sikerül következetesnek maradnia. Mit is jelent ez? A cikkben azokat a helyzeteket soroljuk fel, amikor a szülőnek ragaszkodnia kell a gyermeknevelési eszközökhöz.