Szülői szokások, amelyek jobb szülővé formálnak

Szülőnek lenni nem mindig könnyű feladat, de azért nem is lehetetlen küldetés. Sok szülő szeretne tökéletes lenni, és sokan aggódnak, szoronganak, hogy nem elég jó szülők. Léteznek olyan szokások, amelyek segíthetnek a szülő-gyermek kapcsolat megerősítésében és abban is, hogy jobb szülővé váljunk. Mégis, melyek ezek a szokások? A cikkből, kiderülnek a válaszok.
Szülői szokások, amelyek jobb szülővé formálnak

Alakítsunk ki bizalmat a gyermekünkkel

A bizalom nagyon fontos, nem csak a párkapcsolatban, de a gyermekünkkel való kapcsolatban is. A szülő ne mini felnőttként tekintsen a gyermekére, de az is fontos, hogy egy szoros kötelék alakuljon ki a szülő és gyermek között. A bizalom, az úgynevezett ősbizalom, már csecsemőkorban kialakul. Amennyiben a csecsemő sír, és az édesanya megjelenik, úgy kialakulhat ez a bizalom, de, ha a gyermek a sírása ellenére sem vált ki együttérzést az édesanyjából, akkor a bizalom sem fog kialakulni. Ezért van az, hogy a sokat sírdogáló csecsemő, ha nem hallja az édesanyja hangját, nem kap elég ölelést és simogatást, előbb- utóbb beletörődik abba, hogy hiába sír, nem kap nyugtató szavakat és simogatásokat. A pici babák nem ok nélkül sírnak. Lehet, hogy nem táplálékra, pusztán szeretetre éhesek.

A gyerek tőlünk tanul

Attól leszünk jobb szülők, ha kvázi mindenre megtanítjuk a gyermekünket. Nem a legújabb legót fogja a gyermek megköszönni nekünk felnőttkorában, hiszen nem is emlékszik rá, a tárgyi dolgokat könnyen elfelejtik. A gyerekek minden másra, minden olyan dologra emlékeznek majd, ami segíti őket az életben boldogulni. Tanítsunk hát neki annyi mindet, amennyit csak tudunk.

Az optimizmus, hatással van a gyerekre

A gyerekek nagyon is megérzik, ha a szülő feszült. Elsőgyerekes anyukák gyakran szoronganak, mert attól tartanak, hogy nem csinálják jól a dolgokat és valamit elrontanak. Ezt a feszültséget a gyermek is megérzi. A gyerek, mintaként tekint a szülőre. Ha azt látja, hogy a szülei pozitívan szemlélik a világot, ő is próbál ily módon viselkedni.

Ne csak neveljünk, hallgassuk meg a gyermeket is

A szülők, szeretnek mindent megmagyarázni a gyermeküknek. Ez rendben is van, de néha hagyni kell, hogy a gyermek beszéljen, hogy elmondja, mit érez, mi bántja. A szülőnek nem csak beszélnie kell, hanem az is jó, ha néha jó hallgatóságnak bizonyul.

Olvassunk a gyereknek, a gyerekkel

A gyerekeknek nem csak azért fontos az esti olvasás, hogy fejlődjön a szókincsük, de a szülő-gyermek kapcsolat erősítését is elérhetjük az esti közös olvasással. Amellett, hogy nagyon jó móka, még a szeretetkötelék is erősebbé válik, ha az esti program részévé válik az olvasás.

Kapcsolódó cikkek

A szexuális vágy csökkenésének 4 oka

A szexuális vágy csökkenésének 4 oka

Minden házasságban előfordulhatnak hullámvölgyek. A jó szexuális élet szoros szövetséget alakíthat ki a házasfelek között. A szexuális élet hiánya, azonban negatívan hat a házasságra. A cikkben négy okot mutatunk be, amely hatással lehet a szexuális vágy

A nemi vágy fokozásában - Afrodiziákumok a jobb szexuális életért – vesznek aktívan részt.

Afrodiziákumok a jobb szexuális életért

Minden házasságban előfordulhatnak olyan életszakaszok, helyzetek és pillanatok, amikor szükség lehet az afrodiziákumokra. Az afrodiziákumok növelik a libidót. Mutatjuk melyek is ezek!

A D-vitamin és a baba, a kisgyermek fejlődése, immunrendszerének védelme

A D-vitamin és a baba, a kisgyermek fejlődése, immunrendszerének védelme

A napfényvitaminnak is nevezett vegyület túl alacsony szintje következtében akár 10-20 évvel később is jelentkezhetnek kedvezőtlen egészségügyi hatások.