4 ok, amiért a szex fontos a kapcsolatban

Sok olyan sztorit lehet olvasni, hallani, hogy egy idő után a házasságok ellaposodnak, kihűlnek az érzelmek. Ezek mögött általában mindig az áll, hogy a párok már egyáltalán nem bújnak össze. A legtöbb esetben, már negyven éves kor után, vagy a gyerekek megszületését követően alakul ki ez a probléma, márpedig az együttlétekre mind a férfiaknak, mind a nőknek szüksége van, hiszen ez olyan pluszt tud adni a kapcsolatoknak, amit más nem. Nem szabad beletörődni, ha pillanatnyi elhidegülés van jelen a kapcsolatban, mert változtatni sohasem késő. Túl rövid az élet ahhoz, hogy megelégedjünk azzal, ami van és beletörődjünk a sorsunkba. A cikkben bemutatjuk azt a 4 okot, hogy miért is olyan fontos az intimitás a kapcsolatban.
4 ok, amiért a szex fontos a kapcsolatban

1. A szeretkezés, mint kommunikáció

Mindenkinek jól esik a törődés, jól érzés, amikor azt érezzük, hogy fontosak vagyunk a párunknak és még mindig bennünket akar 20, vagy akár több évtized után is. Az ölelés, a csók, a nyakra adott puszi, mind-mind egy kommunikációs forma, merthogy szavak nélkül is lehet kommunikálni. Azok a párok, akik között összhang van a hálószobában és gyakran kényeztetik egymást, sokkal jobb a verbális kommunikációjuk, és sokkal jobban képesek megoldani az élet adta problémákat, mint azok a párok, akik hanyagolják egymást, és nem áldoznak a szerelem oltárán.

2. A szex magabiztossá varázsol

Persze ez alatt a jó szexet értik a szakemberek. A gyakori szeretkezés nem csak a boldogsághormonok miatt lényeges az életünkben, hanem a szeretkezésnek, más pozitív hatásai is vannak. Azok a nők, akiket gyakran kényeztet a párjuk, sokkal magabiztosabbak és ez még akkor is igaz, ha tudják, hogy nem tökéletesek. A magabiztosság, a pozitív önértékelés is megszépít, hiszen egy bombázó is láthatja magát csúnyának, ha a párja nem érezteti vele, hogy mennyire csodálatos. Az önbizalom pedig nagyon lényeges, hiszen az életben is jobban boldogulunk, ha tudjuk magunkról, hogy egy-egy adott feladatot képesek vagyunk elvégezni, megoldani.

3. A szeretkezés boldogabbá tesz

A házasságok nagy részében a párok, javarészt már csak a gyereknevelésre összpontosítanak, amikor megszületnek a gyerekek. Nyilván, az is fontos, hogy a gyermek harmóniában nevelkedjen, és relatíve mindent megkapjon, de a házaspároknak nem lenne szabad elfeledkezniük arról, hogy ők nem csak szülők, hanem nők és férfiak is. Ez a szerep a háttérbe szorul és emiatt sokan nem is tartják már fontosnak, hogy vonzók és kívánatosak legyenek, pedig az intimitás olyan szoros köteléket képes kialakítani a házaspárok között, ami semmi más nem.

4. Ha minden jó az ágyban, az életben is az lesz

A kielégítő, a jó házasélet, nagyon pozitívan hat az élet bármely más területére. A rendszeres szexuális élet, erőt és energiát biztosít a mindennapokban és az élet más területein is könnyedebben vesszük az akadályokat. Ráadásul, akik gyakrabban szeretkeznek, sokkal jobban meg is értik egymást és sokkal hatékonyabban képesek az életben is együttműködni.

Kapcsolódó cikkek

A nemi vágy fokozásában - Afrodiziákumok a jobb szexuális életért – vesznek aktívan részt.

Afrodiziákumok a jobb szexuális életért

Minden házasságban előfordulhatnak olyan életszakaszok, helyzetek és pillanatok, amikor szükség lehet az afrodiziákumokra. Az afrodiziákumok növelik a libidót. Mutatjuk melyek is ezek!

A D-vitamin és a baba, a kisgyermek fejlődése, immunrendszerének védelme

A D-vitamin és a baba, a kisgyermek fejlődése, immunrendszerének védelme

A napfényvitaminnak is nevezett vegyület túl alacsony szintje következtében akár 10-20 évvel később is jelentkezhetnek kedvezőtlen egészségügyi hatások.

Milyen helyzetekben legyünk következetesek a gyerekkel?

Milyen helyzetekben legyünk következetesek a gyerekkel?

A szülő, akkor nevel boldog és kiegyensúlyozott gyermeket, ha sikerül következetesnek maradnia. Mit is jelent ez? A cikkben azokat a helyzeteket soroljuk fel, amikor a szülőnek ragaszkodnia kell a gyermeknevelési eszközökhöz.