Nyári táborok

Abban minden gyerek egyetért, hogy a vakáció az év legklasszabb része.
Nyári tábor, gyerektábor - mondjuk a tippeket!

TOP nyári táborok

Abban minden gyerek egyetért, hogy a vakáció az év legklasszabb része. A nyári tábor kiválasztása azonban néha legalább olyan nagy fejtörést okoz, mint egy családi nyaralást megtervezni. Ottalvós vagy napközis legyen? A közelben maradjunk vagy utazzunk el? Milyen témájú tábort válasszunk, és hány hétre menjünk? Évről évre több a lehetőség, s ember legyen a talpán, aki könnyen megtalálja a számára legmegfelelőbbet. Íme az öt legmenőbb nyári tábor: mind máshol, más időpontban, különböző témákban.

1. Hunnia

Az Esztergom környéki Búbánat-völgyben lévő bentlakásos tábor szervezőinek elsődleges célja, hogy a gyerekek megismerjék az ősi magyar hagyományokat, mondákat, történelmi eseményeket, s mindezt játékos formában. Az érdeklődő lurkók megtanulhatják az íjászat és a szablyavívás alapjait, megismerkedhetnek a rovásírással vagy népmeséket játszhatnak el. A tematikus foglalkozásokat mindemellett éjszakai túra, vízi csata és karaoke egészíti ki. Az egyhetes Hunnia tábort azoknak a gyerkőcöknek ajánljuk, akik kellőképpen nyitottak a hagyományőrzésre és érdeklődnek Magyarország történelme iránt.

2. Zoo

A napközis jellegű Zoo tábor résztvevői öt napot tölthetnek a Fővárosi Állat- és Növénykertben, ahol az ott dolgozó szakemberek segítségével játékos módon kaphatnak betekintést az állatok mindennapjaiba és tartásába. A szervezők nem titkolt célja az is, hogy felhívják a figyelmet a természetvédelem fontosságára. A választható programok között találunk szurikátaetetést, sünispotályt, többféle állatbemutatót, de a növényekről és a rovarokról is sokat tanulhatnak a táborlakók. Tábort az őszi és a tavaszi szünetben is tartanak, így nem kell sokat várnunk, év közben is akad lehetőség a kikapcsolódásra.

3. Bridge Bizniscool

A Bridge Bizniscool a Bridge Budapest és a Logiscool közös projektje, amelynek keretében ötnaposra tervezett napközis táboraikat országszerte közel harminc helyszínen rendezik meg. A tábor szervezőinek célja, hogy az általános iskolás gyerekek megismerkedhessenek a vállalkozások alapjaival és működésével. A Bridge Bizniscool az igazán kreatív tiniknek nyújt tökéletes nyári kalandot, hiszen itt kibontakoztathatják önmagukat, próbára tehetik fantáziájukat, ám ami fontosabb: képet kaphatnak egy vállalkozás megvalósításának lépéseiről és nehézségeiről is. Három témát indítanak: a csokoládé- és játékkészítő vállalkozás mellett már elindult a divatos Gazdálkodj vlogosan! elnevezésű táboruk is. Az élményalapú vállalkozási műhelyt nemcsak gyerekeknek, de szüleiknek is ajánljuk, főként azoknak, akik valami újat akarnak kipróbálni.

4. Korda Filmpark

Mi mást szerveznének a Korda Filmparkba, mint egy szuper filmes tábort? Az ide jelentkezők egy hét alatt elkészíthetik saját filmjüket, de előtte megtanulják, hogyan áll fel egy stáb, és hogyan lehet életre kelteni egy történetet. Pontosan ezért ismerkednek meg a castingoktól kezdve a kaszkadőrök munkáján át minden egyes apró részlettel. Sétálhatnak New York utcáin és snitteket készíthetnek a Green Screen Stúdióban. A programokat a Korda szakemberei és animátorai vezetik, a tábor résztvevőit pedig a szervezők Budapestről buszokkal szállítják az etyeki filmparkba.

5. PEOPLE TEAM-tábor

A kecskeméti PEOPLE TEAM egyedülálló abból a szempontból, hogy tíz témacsomagon belül több mint húsz különböző témát kínál táborozni vágyó 7–17 éveseknek. Itt megtalálhatják a számításaikat a fiatal pénzmágusok, a természetbúvárok, de az irodalom, sőt a filmes világ szerelmesei is: mindezt egy táborhelyen belül. A sok-sok téma lehetővé teszi, hogy a különböző témacsomagok résztvevői együtt dolgozzanak. A színészek besegíthetnek a vloggerek, a táncosok pedig a fotósok munkájába. A közös délutáni előadások és esti programok remek lehetőséget nyújtanak a kikapcsolódáshoz és az ismerkedéshez. A PT táborában napközis jelleggel vagy bentlakással is részt lehet venni, így az ország minden szegletéből, sőt külföldről is várják a kalandra sóvárgókat. Egy hét táborozás kevés lenne? Nem baj, a PEOPLE TEAM szervezői három egymást követő turnust indítanak, így csak rajtad áll, hogy meddig maradsz.

Kapcsolódó cikkek

A szexuális vágy csökkenésének 4 oka

A szexuális vágy csökkenésének 4 oka

Minden házasságban előfordulhatnak hullámvölgyek. A jó szexuális élet szoros szövetséget alakíthat ki a házasfelek között. A szexuális élet hiánya, azonban negatívan hat a házasságra. A cikkben négy okot mutatunk be, amely hatással lehet a szexuális vágy

Milyen helyzetekben legyünk következetesek a gyerekkel?

Milyen helyzetekben legyünk következetesek a gyerekkel?

A szülő, akkor nevel boldog és kiegyensúlyozott gyermeket, ha sikerül következetesnek maradnia. Mit is jelent ez? A cikkben azokat a helyzeteket soroljuk fel, amikor a szülőnek ragaszkodnia kell a gyermeknevelési eszközökhöz.

5 jel, hogy egészséges párkapcsolatban élsz

5 jel, hogy egészséges párkapcsolatban élsz

A kapcsolat nem működik önmagától, nagyon sokat kell azon dolgozni, hogy működjön, hogy jól működjön. Mindkét félnek erőfeszítéseket kell ahhoz tenni, hogy elmondhassuk, boldog párkapcsolatban élünk.