Ez az 5 jele annak, hogy a szauna javításra szorul

A szaunák fabelsőin a napfénynek, levegőnek és nedvességnek való kitettség miatt repedések és foltok keletkezhetnek.
Ez az 5 jele annak, hogy a szauna javításra szorul

A fából készült szaunák megjelenésének helyreállításához csiszolókoronggal kisimíthatja a fa felületét. Csiszolás előtt fedje le a köveket műanyaggal; ez megakadályozza, hogy finom por rakódjon rájuk. A csiszolás befejezése után porszívózza ki a felületet, hogy eltávolítsa a felesleges homokot.

A szaunában lévő kemény víz problémákat okozhat. A kemény víz tele van kalcium- és magnéziumsókkal. Ezek a sók mészkőlerakódást képeznek, amikor a gőz lehűl. A tisztítás trükkös lehet. A mészlerakódás problémáján kívül a kemény víz miatt a szauna elveszítheti esztétikai vonzerejét, és többe kerülhet a fenntartása. Ha a fenti jelek bármelyikét észleli a szaunájában, itt az ideje, hogy szakemberhez forduljon a javítás érdekében.

Először is tisztítsa meg a szaunát. A szauna belsejének tisztításához elegendő egy enyhe tisztítószer. Kerülje a kemény vegyszerek használatát a külső tisztításhoz. Ideális esetben néhány naponta tisztítsa meg a szaunát, de ezt a gyakoriságot csökkentheti, ha ritkábban használja. Mindenképpen ellenőrizze a laza csavarokat, és kefélje le a vízfoltokat. A rendszeres karbantartás hosszabb ideig fogja megőrizni szaunája jó megjelenését. Ha erre nincs ideje, megpróbálhat kifejezetten otthoni szaunákhoz kifejlesztett tisztítószereket vásárolni.

Ha a szaunába vezérlőpanelt szerelt, itt az ideje, hogy újra csatlakoztassa a készülék hőmérsékletét szabályozó vezetékeket. Ezeket a csatlakozásokat 8-3 vezetékkel kell elvégezni, amelyek a vezérlőpaneltől a kályhához futnak. Ezeket a vezetékeket nem szabad a ház elektromos paneljéhez csatlakoztatni. A rövidzárlat káros hatással lehet a készülékre. Következésképpen a gyártóhoz kell fordulnia javítás céljából.

Ha nemrégiben vásárolt új szaunát, fontos, hogy szem előtt tartson néhány általános egészségügyi irányelvet, hogy a szauna biztonságos használatát biztosítsa. Fontos, hogy konzultáljon egészségügyi szolgáltatójával, ha bármilyen gyógyszert szed vagy valamilyen egészségügyi problémája van. A szauna nagyszerű módja a szervezet méregtelenítésének és a stressz oldásának. Mielőtt azonban belevetné magát az infraszaunázásba, győződjön meg arról, hogy egészséges.

Ha még nem használ szaunát, ne felejtsen el sok vizet inni a szaunázás előtt és után. Igyon sok vizet a szaunázás alatt, és utána fürödjön meg. Érdemes kicsiben kezdeni, körülbelül 10 perces mini-szeánszokkal, majd lassan növelni az időtartamot, ahogy egyre kényelmesebbé válik. Általában heti három szaunázást javasolnak. Emellett ügyeljen arra, hogy ne lépje túl az ajánlott időtartamot.

Kapcsolódó cikkek

A menopauza egy eddig ismeretlen tünete

A menopauza egy eddig ismeretlen tünete

A menopauza sok kellemetlen tünettel járhat együtt. Ezek közül most ismertetünk még egyet, amelyről lehet, hogy eddig nem hallottál.

4 mód, hogy pozitív energia költözzön a házba

4 mód, hogy pozitív energia költözzön a házba

A lakásunkban keringő energia, hatással van ránk, az életünkre és a lelkiállapotunkra. Mit tegyünk, hogy a pozitív energia uralkodjon el a lakásunkban? Mutatunk néhány tippet!

Hormonkiegyensúlyozó tippek

Hormonkiegyensúlyozó tippek

A hormonok meghatározzák az életünket, hiszen sok élettani funkcióra vannak hatással. Mutatjuk, hogy melyik hormonnak, milyen szerepe van az életünkben és az egészségünk megőrzésében.