Ez az 5 jele annak, hogy a szauna javításra szorul

A szaunák fabelsőin a napfénynek, levegőnek és nedvességnek való kitettség miatt repedések és foltok keletkezhetnek.
Ez az 5 jele annak, hogy a szauna javításra szorul

A fából készült szaunák megjelenésének helyreállításához csiszolókoronggal kisimíthatja a fa felületét. Csiszolás előtt fedje le a köveket műanyaggal; ez megakadályozza, hogy finom por rakódjon rájuk. A csiszolás befejezése után porszívózza ki a felületet, hogy eltávolítsa a felesleges homokot.

A szaunában lévő kemény víz problémákat okozhat. A kemény víz tele van kalcium- és magnéziumsókkal. Ezek a sók mészkőlerakódást képeznek, amikor a gőz lehűl. A tisztítás trükkös lehet. A mészlerakódás problémáján kívül a kemény víz miatt a szauna elveszítheti esztétikai vonzerejét, és többe kerülhet a fenntartása. Ha a fenti jelek bármelyikét észleli a szaunájában, itt az ideje, hogy szakemberhez forduljon a javítás érdekében.

Először is tisztítsa meg a szaunát. A szauna belsejének tisztításához elegendő egy enyhe tisztítószer. Kerülje a kemény vegyszerek használatát a külső tisztításhoz. Ideális esetben néhány naponta tisztítsa meg a szaunát, de ezt a gyakoriságot csökkentheti, ha ritkábban használja. Mindenképpen ellenőrizze a laza csavarokat, és kefélje le a vízfoltokat. A rendszeres karbantartás hosszabb ideig fogja megőrizni szaunája jó megjelenését. Ha erre nincs ideje, megpróbálhat kifejezetten otthoni szaunákhoz kifejlesztett tisztítószereket vásárolni.

Ha a szaunába vezérlőpanelt szerelt, itt az ideje, hogy újra csatlakoztassa a készülék hőmérsékletét szabályozó vezetékeket. Ezeket a csatlakozásokat 8-3 vezetékkel kell elvégezni, amelyek a vezérlőpaneltől a kályhához futnak. Ezeket a vezetékeket nem szabad a ház elektromos paneljéhez csatlakoztatni. A rövidzárlat káros hatással lehet a készülékre. Következésképpen a gyártóhoz kell fordulnia javítás céljából.

Ha nemrégiben vásárolt új szaunát, fontos, hogy szem előtt tartson néhány általános egészségügyi irányelvet, hogy a szauna biztonságos használatát biztosítsa. Fontos, hogy konzultáljon egészségügyi szolgáltatójával, ha bármilyen gyógyszert szed vagy valamilyen egészségügyi problémája van. A szauna nagyszerű módja a szervezet méregtelenítésének és a stressz oldásának. Mielőtt azonban belevetné magát az infraszaunázásba, győződjön meg arról, hogy egészséges.

Ha még nem használ szaunát, ne felejtsen el sok vizet inni a szaunázás előtt és után. Igyon sok vizet a szaunázás alatt, és utána fürödjön meg. Érdemes kicsiben kezdeni, körülbelül 10 perces mini-szeánszokkal, majd lassan növelni az időtartamot, ahogy egyre kényelmesebbé válik. Általában heti három szaunázást javasolnak. Emellett ügyeljen arra, hogy ne lépje túl az ajánlott időtartamot.

Kapcsolódó cikkek

A menopauza egy eddig ismeretlen tünete

A menopauza egy eddig ismeretlen tünete

A menopauza sok kellemetlen tünettel járhat együtt. Ezek közül most ismertetünk még egyet, amelyről lehet, hogy eddig nem hallottál.

Hormonkiegyensúlyozó tippek

Hormonkiegyensúlyozó tippek

A hormonok meghatározzák az életünket, hiszen sok élettani funkcióra vannak hatással. Mutatjuk, hogy melyik hormonnak, milyen szerepe van az életünkben és az egészségünk megőrzésében.

Almaecet az egészségünk megőrzésében

Almaecet az egészségünk megőrzésében

Az almacetet nem csak a takarítás során és tartósításra használhatjuk, hanem egészségügyi előnyeit is kihasználhatjuk. A cikkben bemutatjuk a jótékony hatásait.