Ez az 5 jele annak, hogy a szauna javításra szorul

A szaunák fabelsőin a napfénynek, levegőnek és nedvességnek való kitettség miatt repedések és foltok keletkezhetnek.
Ez az 5 jele annak, hogy a szauna javításra szorul

A fából készült szaunák megjelenésének helyreállításához csiszolókoronggal kisimíthatja a fa felületét. Csiszolás előtt fedje le a köveket műanyaggal; ez megakadályozza, hogy finom por rakódjon rájuk. A csiszolás befejezése után porszívózza ki a felületet, hogy eltávolítsa a felesleges homokot.

A szaunában lévő kemény víz problémákat okozhat. A kemény víz tele van kalcium- és magnéziumsókkal. Ezek a sók mészkőlerakódást képeznek, amikor a gőz lehűl. A tisztítás trükkös lehet. A mészlerakódás problémáján kívül a kemény víz miatt a szauna elveszítheti esztétikai vonzerejét, és többe kerülhet a fenntartása. Ha a fenti jelek bármelyikét észleli a szaunájában, itt az ideje, hogy szakemberhez forduljon a javítás érdekében.

Először is tisztítsa meg a szaunát. A szauna belsejének tisztításához elegendő egy enyhe tisztítószer. Kerülje a kemény vegyszerek használatát a külső tisztításhoz. Ideális esetben néhány naponta tisztítsa meg a szaunát, de ezt a gyakoriságot csökkentheti, ha ritkábban használja. Mindenképpen ellenőrizze a laza csavarokat, és kefélje le a vízfoltokat. A rendszeres karbantartás hosszabb ideig fogja megőrizni szaunája jó megjelenését. Ha erre nincs ideje, megpróbálhat kifejezetten otthoni szaunákhoz kifejlesztett tisztítószereket vásárolni.

Ha a szaunába vezérlőpanelt szerelt, itt az ideje, hogy újra csatlakoztassa a készülék hőmérsékletét szabályozó vezetékeket. Ezeket a csatlakozásokat 8-3 vezetékkel kell elvégezni, amelyek a vezérlőpaneltől a kályhához futnak. Ezeket a vezetékeket nem szabad a ház elektromos paneljéhez csatlakoztatni. A rövidzárlat káros hatással lehet a készülékre. Következésképpen a gyártóhoz kell fordulnia javítás céljából.

Ha nemrégiben vásárolt új szaunát, fontos, hogy szem előtt tartson néhány általános egészségügyi irányelvet, hogy a szauna biztonságos használatát biztosítsa. Fontos, hogy konzultáljon egészségügyi szolgáltatójával, ha bármilyen gyógyszert szed vagy valamilyen egészségügyi problémája van. A szauna nagyszerű módja a szervezet méregtelenítésének és a stressz oldásának. Mielőtt azonban belevetné magát az infraszaunázásba, győződjön meg arról, hogy egészséges.

Ha még nem használ szaunát, ne felejtsen el sok vizet inni a szaunázás előtt és után. Igyon sok vizet a szaunázás alatt, és utána fürödjön meg. Érdemes kicsiben kezdeni, körülbelül 10 perces mini-szeánszokkal, majd lassan növelni az időtartamot, ahogy egyre kényelmesebbé válik. Általában heti három szaunázást javasolnak. Emellett ügyeljen arra, hogy ne lépje túl az ajánlott időtartamot.

Kapcsolódó cikkek

A hasi zsír eltüntetése 4 táplálékkal és 1 itallal

A hasi zsír eltüntetése 4 táplálékkal és 1 itallal

A hasi zsír nem csak esztétikai probléma, hanem bizony az egészségünket is veszélyezteti. Léteznek azonban olyan táplálékok és italok, amelyek remekül szerepelnek a hasi zsír eltüntetésében. Mutatjuk is, hogy melyek ezek!

Miért olyan lényeges szűrővizsgálatokra járni?

Miért olyan lényeges szűrővizsgálatokra járni?

Bizonyos értelemben, a szűrővizsgálat, életet menthet. Az időben diagnosztizált betegségek ugyanis nagy százalékban gyógyíthatók. Azonban ehhez rendszeresen kell szűrővizsgálatokra járni, amelyet ma még sokan elhanyagolnak. Miért olyan fontos szűrővizsgál

4 dolog, ami öregít - Nem a valós korunkkal van a gond, hanem amit viselünk, hordunk

4 dolog, ami öregít

Minden kornak megvan a maga szépsége. Minden életkorban nézhetünk ki jól, csak a megfelelő ruhákat és hajszínt kell megtalálnunk. És persze a kiegészítőket. Mutatunk néhány ötletet, amelyek segíthetnek a megfelelő stílus kialakításában.