A hasi zsír eltüntetése 4 táplálékkal és 1 itallal

A hasi zsír nem csupán esztétikai probléma, hanem számtalan betegség okozója is lehet. Az elhízás okozhat anyagcserezavarokat, szívproblémákat és cukorbetegséget is. A nők, a menopauza szakaszába lépve tapasztalják meg igazán, hogyha híznak is, az általában a hasuk növekedését idézi elő. Mivel 40 éves kort követően lelassul az anyagcsere, így nem is olyan egyszerű a plusz kilóktól megszabadulni, de azért nem is olyan lehetetlen. Mutatunk 5 módszert, amely sokat segíthet a hasi, azaz a zsigeri zsírtól megszabadulni.
A hasi zsír eltüntetése 4 táplálékkal és 1 itallal

1. Zöld tea, mint zsírégető

A nők jelentős hányada kedveli a zöld teát. Nem tartalmaz annyi koffeint, mint a kávé, és még hihetetlenül egészséges is, hiszen nagyon sok antioxidánst tartalmaz, amelynek nem csak a szabadgyökfogó szerepe kimagasló, de még a zsírégetésben is a segítségünkre lehet. A zöld tea ezen kívül gazdag forrása a flavonoidoknak, amelyek a kalóriaégetést támogatják meg, illetve a zöld teában található katekin nevű vegyületek, szintén a zsírégetésben nyújtanak segítséget.

2. Málnával, kökénnyel, fekete áfonyával és eperrel, még a fogyás is könnyebben megy

Ezek a bogyós gyümölcsök nem csak finomak, de még a zsírégetést is elősegítik, hiszen gazdag forrásai a polifenol nevű antioxidánsoknak. A hízás gyakori oka, hogy a szervezetben gyulladás alakul ki. Ezek a bogyós gyümölcsök gyulladáscsökkentő hatással is rendelkeznek, amely hatás, szintén megkönnyíti a fogyást, a testsúlycsökkenést.

3. Az ananász is jó barátunk lehet

A zsírégetésben az egyik legjobb barátunk az ananász lehet. Nem hiába készül számos fogyókúrás szer, ananász kivonat hozzáadásával, ugyanis az ananász egy bromelain nevű enzimet tartalmaz, amely segít a felesleges zsír elégetésében. Ezen kívül az ananász kiváló rostforrás is, amely a jó emésztést segíti elő.

4. Citrusgyümölcsök minden mennyiségben

A citrusfélék csoportjába tartozik a mandarin, a citrom, a grapefruit, a lime és a narancs. A citrusfélék sok C-vitamin tartalmaznak, amely egy kitűnő antioxidáns. Miért olyan hasznosak ezek a gyümölcsök fogyás szempontjából? Nos, a hasi zsír növekedéséért felelőssé tehető a kortizol nevű hormon. A citrusos gyümölcsök azonban csökkentik ennek a hormonnak a szintjét, így csökkentve a hasi zsír mennyiségét. Már csak ezért is érdemes, rendszeresen beiktatni ezeket a finom gyümölcsöket az étrendünkbe.

5. Az anyagcsere és az egészséges olajok

Az olyan olaj, mint az olívaolaj, kókuszolaj, az egészséges olaj kategóriába tartozik. Ezek az olajok telítetlen zsírsavat tartalmaznak, amelyek szintén hozzájárulnak a hasi zsír csökkentéséhez. Az egészséges olajok az anyagcserét is felpörgetik, így a fogyókúránk során ne hagyjuk ki ezeket az olajokat az étrendünkből és később se feledkezzünk meg ezekről az olajokról, hiszen sokkal egészségesebbek, mint a telített zsírban gazdag, állati eredetű zsírok.

Kapcsolódó cikkek

A kertészkedés pozitívan hat - Most már 6 okod is lesz arra, hogy kertészkedj! – a testre és a lélekre egyaránt.

Most már 6 okod is lesz arra, hogy kertészkedj!

A rendszeres kertészkedés nem csak testileg hat az egészségünkre, de a lelkünk is rendben lesz, amennyiben rendszeres kint tevékenykedünk a kertünkben. Mutatunk hat okot, hogy miért is kertészkedj.

Miért olyan lényeges szűrővizsgálatokra járni?

Miért olyan lényeges szűrővizsgálatokra járni?

Bizonyos értelemben, a szűrővizsgálat, életet menthet. Az időben diagnosztizált betegségek ugyanis nagy százalékban gyógyíthatók. Azonban ehhez rendszeresen kell szűrővizsgálatokra járni, amelyet ma még sokan elhanyagolnak. Miért olyan fontos szűrővizsgál

A hasi zsír eltüntetése 4 táplálékkal és 1 itallal

A hasi zsír eltüntetése 4 táplálékkal és 1 itallal

A hasi zsír nem csak esztétikai probléma, hanem bizony az egészségünket is veszélyezteti. Léteznek azonban olyan táplálékok és italok, amelyek remekül szerepelnek a hasi zsír eltüntetésében. Mutatjuk is, hogy melyek ezek!