4 dolog, ami öregít

A nők mindig is fiatalabbnak szeretnének tűnni a valós koruknál. Olyan nőről még nem hallottam, aki idősebbnek akart mutatkozni. A megfelelő táplálkozással, az egészséges életmóddal, sokat tehetünk annak érdekében, hogy néhány évvel fiatalabbnak tűnjünk a valós korunknál, de nagyon sok minden más is segíthet, hogy ne nézzünk ki sokkal öregebbnek, mint ahány évesek vagyunk. Mit tegyünk, hogy fiatalosnak tűnjünk, mit viseljünk, és mivel késleltethetjük kicsit az öregedést? A cikkben erre adunk válaszokat.
Nem a valós korunkkal van a gond - 4 dolog, ami öregít -, hanem amit viselünk, hordunk.

A sötét haj is öregít

A fodrászok is azt javasolják, hogy a világosabb hajszínt részesítsük előnyben, ahogy idősödünk, mivel a sötétebb árnyalatok még inkább kiemelik az arcon megjelenő ráncokat, szarkalábakat és finom vonalakat. Ennek nem más az oka, minthogy az arc bőre is sápadttá válik, ahogy öregszünk és ez a sötét hajjal éles kontrasztot teremt, ami szintén öregíthet rajtunk néhány évet. Válasszunk világos hajszínt, de ezzel se essünk túlzásokba. Mindössze 2 árnyalatnyival legyen világosabb az a bizonyos hajszín, mint az eredeti hajszínünk, mert, ha nagyon eltérő színt választunk, az sem fog illeni a bőrünk tónusához.

A virágos minták

Nyáron sokan hordanak nagy, virágmintás ruhákat. Nincs is ezzel gond, csak ezek a virágmintás ruhák is olyan nagymamisak. Ha már mindenképpen ragaszkodunk a mintás ruházathoz, akkor a csíkos, vagy kockás mintázatú ruhákat részesítsük előnyben, mert ezek a ruhadarabok eleganciát sugallnak, amelyek akár, még fiatalosabbá is varázsolhatnak bennünket.

Találjuk meg a stílusunkat minden korban

Lehet, hogy húsz évvel ezelőtt más volt a divat, ékszerek terén, és mi szívesen hordjuk a letűnt kor ékszereit, azaz szeretjük a hatalmas, színes nyakláncainkat, fülbevalóinkat, de jobban tesszük, ha örökre elfelejtjük ezeket a kiegészítőket. Az idősebb nők legyenek elsősorban szolidan elegánsak, mint kihívóak, hiszen a csicsás, nagyméretű ékszerek nem hogy fiatalosabbnak mutatnak, sokkal inkább fedik fel a valódi korunkat, főleg, ha az a bizonyos ékszerkollekció, amelyet viselünk, még a kilencvenes éveket is idézi.

Csak sötétet ne

A nők sokszor esnek abba a hibába, hogy a kor előrehaladtával egyre gyászosabb, egyre sötétebb színű ruhákat viselnek, pedig nyugodtan hordhatnak az idősebb nők is rózsaszín, sárga, narancsszínű, azaz élénk színű ruhákat, hiszen ezeket a színeket is össze lehet úgy párosítani, hogy ízlésesen, stílusosan nézzünk ki. A sötét színek is öregítenek, törekedjünk hát egy olyan ruhatár kialakítására, ahol a kellemes, vidám, világosabb színek dominálnak.

Kapcsolódó cikkek

A pozitív energia - 4 mód, hogy pozitív energia költözzön a házba – hat a lelkiállapotunkra.

4 mód, hogy pozitív energia költözzön a házba

A lakásunkban keringő energia, hatással van ránk, az életünkre és a lelkiállapotunkra. Mit tegyünk, hogy a pozitív energia uralkodjon el a lakásunkban? Mutatunk néhány tippet!

A kertészkedés pozitívan hat - Most már 6 okod is lesz arra, hogy kertészkedj! – a testre és a lélekre egyaránt.

Most már 6 okod is lesz arra, hogy kertészkedj!

A rendszeres kertészkedés nem csak testileg hat az egészségünkre, de a lelkünk is rendben lesz, amennyiben rendszeres kint tevékenykedünk a kertünkben. Mutatunk hat okot, hogy miért is kertészkedj.

A színeknek - 4 szín, amely hat ránk és az életünkre – ereje van és hatással vannak ránk.

4 szín, amely hat ránk, és az életünkre

A színek hatással vannak ránk. Ezért nem mindegy, hogy milyen színű ruhába bújunk, milyen lakberendezési tárgyak találhatók meg az otthonunkban, és milyen színű ruhát viselünk az állásinterjún. A cikkben négy színről olvashatsz részletesebben.