4 dolog, ami öregít

A nők mindig is fiatalabbnak szeretnének tűnni a valós koruknál. Olyan nőről még nem hallottam, aki idősebbnek akart mutatkozni. A megfelelő táplálkozással, az egészséges életmóddal, sokat tehetünk annak érdekében, hogy néhány évvel fiatalabbnak tűnjünk a valós korunknál, de nagyon sok minden más is segíthet, hogy ne nézzünk ki sokkal öregebbnek, mint ahány évesek vagyunk. Mit tegyünk, hogy fiatalosnak tűnjünk, mit viseljünk, és mivel késleltethetjük kicsit az öregedést? A cikkben erre adunk válaszokat.
4 dolog, ami öregít - Nem a valós korunkkal van a gond, hanem amit viselünk, hordunk

A sötét haj is öregít

A fodrászok is azt javasolják, hogy a világosabb hajszínt részesítsük előnyben, ahogy idősödünk, mivel a sötétebb árnyalatok még inkább kiemelik az arcon megjelenő ráncokat, szarkalábakat és finom vonalakat. Ennek nem más az oka, minthogy az arc bőre is sápadttá válik, ahogy öregszünk és ez a sötét hajjal éles kontrasztot teremt, ami szintén öregíthet rajtunk néhány évet. Válasszunk világos hajszínt, de ezzel se essünk túlzásokba. Mindössze 2 árnyalatnyival legyen világosabb az a bizonyos hajszín, mint az eredeti hajszínünk, mert, ha nagyon eltérő színt választunk, az sem fog illeni a bőrünk tónusához.

A virágos minták

Nyáron sokan hordanak nagy, virágmintás ruhákat. Nincs is ezzel gond, csak ezek a virágmintás ruhák is olyan nagymamisak. Ha már mindenképpen ragaszkodunk a mintás ruházathoz, akkor a csíkos, vagy kockás mintázatú ruhákat részesítsük előnyben, mert ezek a ruhadarabok eleganciát sugallnak, amelyek akár, még fiatalosabbá is varázsolhatnak bennünket.

Találjuk meg a stílusunkat minden korban

Lehet, hogy húsz évvel ezelőtt más volt a divat, ékszerek terén, és mi szívesen hordjuk a letűnt kor ékszereit, azaz szeretjük a hatalmas, színes nyakláncainkat, fülbevalóinkat, de jobban tesszük, ha örökre elfelejtjük ezeket a kiegészítőket. Az idősebb nők legyenek elsősorban szolidan elegánsak, mint kihívóak, hiszen a csicsás, nagyméretű ékszerek nem hogy fiatalosabbnak mutatnak, sokkal inkább fedik fel a valódi korunkat, főleg, ha az a bizonyos ékszerkollekció, amelyet viselünk, még a kilencvenes éveket is idézi.

Csak sötétet ne

A nők sokszor esnek abba a hibába, hogy a kor előrehaladtával egyre gyászosabb, egyre sötétebb színű ruhákat viselnek, pedig nyugodtan hordhatnak az idősebb nők is rózsaszín, sárga, narancsszínű, azaz élénk színű ruhákat, hiszen ezeket a színeket is össze lehet úgy párosítani, hogy ízlésesen, stílusosan nézzünk ki. A sötét színek is öregítenek, törekedjünk hát egy olyan ruhatár kialakítására, ahol a kellemes, vidám, világosabb színek dominálnak.

Kapcsolódó cikkek

A hasi zsír eltüntetése 4 táplálékkal és 1 itallal

A hasi zsír eltüntetése 4 táplálékkal és 1 itallal

A hasi zsír nem csak esztétikai probléma, hanem bizony az egészségünket is veszélyezteti. Léteznek azonban olyan táplálékok és italok, amelyek remekül szerepelnek a hasi zsír eltüntetésében. Mutatjuk is, hogy melyek ezek!

4 mód, hogy pozitív energia költözzön a házba

4 mód, hogy pozitív energia költözzön a házba

A lakásunkban keringő energia, hatással van ránk, az életünkre és a lelkiállapotunkra. Mit tegyünk, hogy a pozitív energia uralkodjon el a lakásunkban? Mutatunk néhány tippet!

Almaecet az egészségünk megőrzésében

Almaecet az egészségünk megőrzésében

Az almacetet nem csak a takarítás során és tartósításra használhatjuk, hanem egészségügyi előnyeit is kihasználhatjuk. A cikkben bemutatjuk a jótékony hatásait.