Most már 6 okod is lesz arra, hogy kertészkedj!

A kertészkedés nem csupán az egészségünknek tesz jót, de a jólétünket is javítja. Nincs is annál megnyugtatóbb, mint virágokat ültetni, öntözni és gondozni. Közben a napfény simogatja a bőrünket és D-vitaminnal látja el a szervezetünket, nem beszélve arról, hogy a friss levegő mennyire jót tesz az egészségnek. Mutatunk 6 okot, hogy miért is kertészkedj, hogy miért is olyan hasznos, ha kint foglalatoskodsz a kertben.
A kertészkedés pozitívan hat - Most már 6 okod is lesz arra, hogy kertészkedj! – a testre és a lélekre egyaránt.

1. A kert, mint relaxációs tér

Ha van saját kertünk, ha ki tudunk kicsit ülni a napra, ha a kertben tevékenykedhetünk, aztán kényelmesen üldögélve gyönyörködhetünk a munkánk eredményében, aztán egy hűs limonádét kortyolgatva a kertünkben olvasgatunk, nagyon sok stressztől óvhatjuk meg önmagunkat. A kertészkedés, az udvaron történő tevékenységek, nagyon jól ellazítanak és nagyon sok feszültségtől megszabadítanak bennünket. Főként, ha a limonádéba még egy kis citromfüvet is morzsolunk, amely gyógynövényről köztudott, hogy segít a stressz csökkentésében.

2. A kert élővilága is nyugtat és felvidít

A kertben mindig találhatunk olyan élőlényeket, amelyeket megfigyelhetünk. Ez is oldja a bennünk tomboló stresszt, hiszen az állatok, a rovarok, a bogarak, a madarak megfigyelése is közel hoz bennünket a természethez, ami szintén pozitívan hat az elmére, a testre és a lélekre egyaránt.

3. A kert szépsége örömmel tölt el

Nagyon klassz érzés, amikor azt látjuk, hogy a kertünk szép és gondozott. A körülöttünk lévő rend, bennünk is valahogy rendet teremt. Már csak ezért is érdemes kertészkedni.

4. Kiélhetjük a kreativitásunkat

A kert rendezése, az udvar szépítgetése, mind-mind kreativitást igénylő tevékenység. Hogy milyenné alakítjuk a kertünket, egyfajta önkifejezés is, hiszen a saját elgondolásainkat valósítjuk meg. Hagyd szárnyalni a fantáziádat és valósítsd meg a vágyaidat. Hidd el, nagyon jó érzés!

5. A kertészkedés összeköt a természettel

A természetben végzett tevékenységek mindig is jó hatással voltak az emberre. Milyen jól tud esni, amikor kimozdulunk a lakásból, eltávolodunk kicsit a város zajától és sétálgatunk az erdőben, virágokat gyűjtünk a mezőn, vagy éppen futunk egy keveset valamelyik erdei ösvényen. A természet nem csak fizikai, de lelki jólétet is biztosít. Azok az emberek, akik rendszeresen kapcsolatba kerülnek a természettel, sokkal környezettudatosabban is élnek, mint azok a személyek, akik soha nem mennek ki a természetbe.

6. A kertészkedés megmozgat

A kertészkedéssel is sok kalóriát égethetünk el, de izmosít is, hiszen a gyomlálással, a kapálással, a gereblyézéssel olyan izmainkat is megmozgatjuk, amelyekről korábban nem is gondoltuk volna, hogy létezik.

Kapcsolódó cikkek

Hormonkiegyensúlyozó tippek

Hormonkiegyensúlyozó tippek

A hormonok meghatározzák az életünket, hiszen sok élettani funkcióra vannak hatással. Mutatjuk, hogy melyik hormonnak, milyen szerepe van az életünkben és az egészségünk megőrzésében.

Feng shui az otthonunkban - a feng shuinak kiemelkedő szerepe van a lakberendezésben.

Feng shui az otthonunkban

A feng shui sok mindenben a segítségünkre lehet. Hatására, a pozitív energia áramlását segíthetjük elő, de sok más előnye is létezik. Mutatjuk is, hogy melyek ezek!

A menopauza egy eddig ismeretlen tünete

A menopauza egy eddig ismeretlen tünete

A menopauza sok kellemetlen tünettel járhat együtt. Ezek közül most ismertetünk még egyet, amelyről lehet, hogy eddig nem hallottál.