Most már 6 okod is lesz arra, hogy kertészkedj!

A kertészkedés nem csupán az egészségünknek tesz jót, de a jólétünket is javítja. Nincs is annál megnyugtatóbb, mint virágokat ültetni, öntözni és gondozni. Közben a napfény simogatja a bőrünket és D-vitaminnal látja el a szervezetünket, nem beszélve arról, hogy a friss levegő mennyire jót tesz az egészségnek. Mutatunk 6 okot, hogy miért is kertészkedj, hogy miért is olyan hasznos, ha kint foglalatoskodsz a kertben.
A kertészkedés pozitívan hat - Most már 6 okod is lesz arra, hogy kertészkedj! – a testre és a lélekre egyaránt.

1. A kert, mint relaxációs tér

Ha van saját kertünk, ha ki tudunk kicsit ülni a napra, ha a kertben tevékenykedhetünk, aztán kényelmesen üldögélve gyönyörködhetünk a munkánk eredményében, aztán egy hűs limonádét kortyolgatva a kertünkben olvasgatunk, nagyon sok stressztől óvhatjuk meg önmagunkat. A kertészkedés, az udvaron történő tevékenységek, nagyon jól ellazítanak és nagyon sok feszültségtől megszabadítanak bennünket. Főként, ha a limonádéba még egy kis citromfüvet is morzsolunk, amely gyógynövényről köztudott, hogy segít a stressz csökkentésében.

2. A kert élővilága is nyugtat és felvidít

A kertben mindig találhatunk olyan élőlényeket, amelyeket megfigyelhetünk. Ez is oldja a bennünk tomboló stresszt, hiszen az állatok, a rovarok, a bogarak, a madarak megfigyelése is közel hoz bennünket a természethez, ami szintén pozitívan hat az elmére, a testre és a lélekre egyaránt.

3. A kert szépsége örömmel tölt el

Nagyon klassz érzés, amikor azt látjuk, hogy a kertünk szép és gondozott. A körülöttünk lévő rend, bennünk is valahogy rendet teremt. Már csak ezért is érdemes kertészkedni.

4. Kiélhetjük a kreativitásunkat

A kert rendezése, az udvar szépítgetése, mind-mind kreativitást igénylő tevékenység. Hogy milyenné alakítjuk a kertünket, egyfajta önkifejezés is, hiszen a saját elgondolásainkat valósítjuk meg. Hagyd szárnyalni a fantáziádat és valósítsd meg a vágyaidat. Hidd el, nagyon jó érzés!

5. A kertészkedés összeköt a természettel

A természetben végzett tevékenységek mindig is jó hatással voltak az emberre. Milyen jól tud esni, amikor kimozdulunk a lakásból, eltávolodunk kicsit a város zajától és sétálgatunk az erdőben, virágokat gyűjtünk a mezőn, vagy éppen futunk egy keveset valamelyik erdei ösvényen. A természet nem csak fizikai, de lelki jólétet is biztosít. Azok az emberek, akik rendszeresen kapcsolatba kerülnek a természettel, sokkal környezettudatosabban is élnek, mint azok a személyek, akik soha nem mennek ki a természetbe.

6. A kertészkedés megmozgat

A kertészkedéssel is sok kalóriát égethetünk el, de izmosít is, hiszen a gyomlálással, a kapálással, a gereblyézéssel olyan izmainkat is megmozgatjuk, amelyekről korábban nem is gondoltuk volna, hogy létezik.

Kapcsolódó cikkek

Miért olyan lényeges szűrővizsgálatokra járni?

Miért olyan lényeges szűrővizsgálatokra járni?

Bizonyos értelemben, a szűrővizsgálat, életet menthet. Az időben diagnosztizált betegségek ugyanis nagy százalékban gyógyíthatók. Azonban ehhez rendszeresen kell szűrővizsgálatokra járni, amelyet ma még sokan elhanyagolnak. Miért olyan fontos szűrővizsgál

Almaecet az egészségünk megőrzésében

Almaecet az egészségünk megőrzésében

Az almacetet nem csak a takarítás során és tartósításra használhatjuk, hanem egészségügyi előnyeit is kihasználhatjuk. A cikkben bemutatjuk a jótékony hatásait.

Feng shui az otthonunkban - a feng shuinak kiemelkedő szerepe van a lakberendezésben.

Feng shui az otthonunkban

A feng shui sok mindenben a segítségünkre lehet. Hatására, a pozitív energia áramlását segíthetjük elő, de sok más előnye is létezik. Mutatjuk is, hogy melyek ezek!