A menopauza egy eddig ismeretlen tünete

A menopauzának sok és kellemetlen velejárója jelentkezhet, de nem feltétlenül minden nő éli át ezeket a tüneteket. Mik is lehetnek a szimptómák? Ilyen lehet a szédülés, a fülzúgás, a hőhullámok, a fejfájás, a magas vérnyomás, a mellfájdalom, az izzadás. Természetesen, más tünetek is előfordulhatnak. Ezeket a tüneteket egyes tevékenységek, ételek és italok fel is erősíthetnek. Ilyen lehet a kávé, a nikotin, illetve a zsíros és fűszeres ételek.
A menopauza nem betegség - A menopauza egy eddig ismeretlen tünete – de sok kellemetlen tünete lehet.

Milyen tünetei lehetnek még a menopauzának?

A menopauza szakaszába lépő nőknek az agyhoz, az agy működéséhez kapcsolódó tünetekkel is meg kell küzdeniük. Ilyen lehet a koncentráció hiánya, a feledékenység, a szorongás, az álmatlanság, de a gyakori hangulatingadozások és a szexuális öröm elvesztése is a gyakori tünetek közé tartozik.

A menopauza voltaképpen akkor következik be, amikor a petefészek működése leáll és elmarad a menstruáció. Menopauzáról akkor beszélünk, amikor legalább, már egy éve nem jelentkezett havi vérzés.

Az agyat érintő gondok

Sok nő számolt be arról, hogy a menopauza szakaszában, úgynevezett agyi köd jelentkezett náluk. Ezt sokan, sokféleképpen jellemezték, írták le. Valakinek a koncentráció ment nehezen, más feledékenységről számolt be, megint mások úgy jellemezték, mintha egy tompult állapotba kerültek volna.

Ez az úgynevezett agyi köd, legfőképpen az ingadozó hormonszintnek köszönhető, hiszen az ösztrogén és a progeszteron szintje nem egyforma még a menopauza kezdeti szakaszában. A két hormon szintje csak lassan, fokozatosan csökken és éri el az azonos szintet, amikor is a menopauza összes kellemetlen tünete meg is szűnhet.

Alvási gondok

A menopauza szakaszába lépő nők gyakran álmatlanságról is beszámolnak. Az éjszakai pihenést nem pótolja semmi. A testünk és az agyunk is ilyenkor regenerálódik. Ha éjjel nem tudjuk kipihenni magunkat, ha reggel nyúzottan ébredünk, akkor bizony ez az agy működésére is hatással lehet.

Mit tehetünk?

A menopauza nem betegség. Ez egy állapot, ami nem tart örökké. Addig is megtámogathatjuk a szervezetünk működését, például fitoösztrogénekkel. A fitoösztrogének segíthetnek a hormonális egyensúly megteremtésében és az agyműködés fokozásában. A magnézium egy olyan ásványi anyag, amely segíthet a testnek a stresszválasz szabályozásában, megtámogathat a nyugodt és pihentető alvásban, az agyi köd felszámolásában, a memória javításában, de a figyelem és a fókusz fokozásában is a segítségünkre lehet.

Kapcsolódó cikkek

A szűrővizsgálat - Miért olyan lényeges szűrővizsgálatokra járni? – akár életet is menthet.

Miért olyan lényeges szűrővizsgálatokra járni?

Bizonyos értelemben, a szűrővizsgálat, életet menthet. Az időben diagnosztizált betegségek ugyanis nagy százalékban gyógyíthatók. Azonban ehhez rendszeresen kell szűrővizsgálatokra járni, amelyet ma még sokan elhanyagolnak. Miért olyan fontos szűrővizsgál

A kedvesség - Miért ne legyünk hárpiák, azaz miért kifizetődő kedvesnek lenni? – pozitívan hat az egészségre.

Miért ne legyünk hárpiák, azaz miért kifizetődő kedvesnek lenni?

A kedves ember sokkal szimpatikusabb, mint az a személy, aki állandóan mogorva. Nem beszélve arról, hogy a kedvesség mennyire pozitívan hat az egészségre is. Mutatjuk is, hogy miért olyan kifizetődő kedvesnek lenni.

A színeknek - 4 szín, amely hat ránk és az életünkre – ereje van és hatással vannak ránk.

4 szín, amely hat ránk, és az életünkre

A színek hatással vannak ránk. Ezért nem mindegy, hogy milyen színű ruhába bújunk, milyen lakberendezési tárgyak találhatók meg az otthonunkban, és milyen színű ruhát viselünk az állásinterjún. A cikkben négy színről olvashatsz részletesebben.