Tippek a konyhai kiegészítők megfelelő tisztításához

Hogyan tisztítsuk meg a konyhai tartozékokat?
Tippek a konyhai kiegészítők megfelelő tisztításához

Fontos megjegyezni, hogy az eszközök különböző anyagokból készülnek, és idővel szennyeződhetnek. Például a késeket rendszeresen tisztítsuk meg. Ha nincs otthon mosogatógépünk, akkor kézzel, forró vízzel és mosogatószerrel mossuk el őket. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy használat után megszárítsuk eszközeinket. Ez segít megőrizni jó állapotukat.

Ha takarítjuk a konyhát, távolítsunk el mindent, amit nem használunk. Kezdjük a munkalap egyik sarkától vagy részétől. Egy szennyeskosárral összegyűjthetjük az összes tárgyat, majd letörölhetjük őket. Ügyeljünk arra, hogy még ne tegyünk vissza egyetlen tárgyat sem a helyére, mert azok por és baktériumok gyűlhetnek össze. Miután megtisztítottuk őket, újrarendezhetjük őket, és megfelelően tároljuk őket.

A használati tárgyak tisztítása után tisztítsuk meg a munkalapokat. Konyhai tisztítószerrel tisztíthatjuk meg ezeket a felületeket. Csak ügyeljünk arra, hogy gondosan kövessük az utasításokat, mivel azok termékenként eltérőek lehetnek. Ezt követően megtisztíthatjuk a mosogatót, a hűtőszekrényt és a pultokat. Befejezésként pedig ugyanezzel a technikával tisztíthatjuk meg a sütőnket is. A legfontosabb lépés, hogy kövessük a használt tisztítószer csomagolásán található utasításokat.

Edényeinket mosogatószerrel és vízzel súrolhatjuk. A legtartósabb kerámiákhoz szivacsos alátéteket használjunk, hogy elkerüljük a karcolásokat. Az alumínium edényekhez acélgyapot- vagy habalapú súrolóbetétet is használhatunk. A konyhai törülközőket is cseréljük le, és a szivacsokat is rendszeresen mossuk ki. Ha sok edényt kell elmosnunk, győződjünk meg róla, hogy eltávolítjuk az edényekről a folyadék könnyed nyomait.

Arra is ügyelnünk kell, hogy megtisztítsuk a főzőedények és konyhai eszközök felületét. Ha főzőedényeinket mossuk, győződjünk meg arról, hogy az általunk használt tisztítószer alkalmas az anyaghoz. Míg az üvegből, rozsdamentes acélból és alumíniumból készült edények esetében ez a módszer jól működhet, a legkényesebb kerámiák esetében nem ajánlott. A baktériumok elszaporodásának megelőzése érdekében kerüljük az edények műanyag fóliával való érintését.

A mosogató és más konyhai felületek tisztítása során a mosogatót és a konyharuhát is tisztítsuk meg. Ezután töröljük meg a kezünket, hogy ne maradjon szennyeződés vagy baktérium a kezünkön. Ha van konyhai mosogatónk, azt is fertőtlenítsük minden használat után. A tisztítás után fertőtlenítsük az egész területet fertőtlenítőszerrel és nem mérgező oldattal. Végül pedig minden felületet és tartozékot alaposan és gyakran tisztítsunk meg, hogy elkerüljük a baktériumok elszaporodását.

Kapcsolódó cikkek

Miért olyan lényeges szűrővizsgálatokra járni?

Miért olyan lényeges szűrővizsgálatokra járni?

Bizonyos értelemben, a szűrővizsgálat, életet menthet. Az időben diagnosztizált betegségek ugyanis nagy százalékban gyógyíthatók. Azonban ehhez rendszeresen kell szűrővizsgálatokra járni, amelyet ma még sokan elhanyagolnak. Miért olyan fontos szűrővizsgál

Almaecet az egészségünk megőrzésében

Almaecet az egészségünk megőrzésében

Az almacetet nem csak a takarítás során és tartósításra használhatjuk, hanem egészségügyi előnyeit is kihasználhatjuk. A cikkben bemutatjuk a jótékony hatásait.

4 mód, hogy pozitív energia költözzön a házba

4 mód, hogy pozitív energia költözzön a házba

A lakásunkban keringő energia, hatással van ránk, az életünkre és a lelkiállapotunkra. Mit tegyünk, hogy a pozitív energia uralkodjon el a lakásunkban? Mutatunk néhány tippet!