Mire figyeljünk egy kreatív konyha tervezésekor?

A szakácstudományunk mellett bizony a konyhánk is lehet kreatív, ahol öröm lesz majd eltölteni az időt, a kialakításának köszönhetően pedig minden főzés igazi élménnyé válik. Ennek a kulcsa elsősorban abban rejlik, hogy saját igényeink szerint tervezzük meg a berendezést. Ezen túl viszont vannak olyan leleményes megoldások, amikről talán nem is gondoltuk volna, mennyire kézenfekvőek.
Mire figyeljünk egy kreatív konyha tervezésekor?

A konyhabútor elrendezése nagyon fontos, hiszen sokat könnyíthet a munkánkban, ha nem kell a konyha két vége között szaladgálnunk, amit esetleg még egy kamrához való kitérővel is kiegészítenénk normál esetben. Ha a főzőfelület közelében kialakított tárolóban tartjuk a legfontosabb eszközeinket, csak pár mozdulatba telik előkapni őket, amiket egy a munkafelületen tudunk is hasznosítani. Fontos, hogy ezek mellett még a kezünk közelében legyen a mosogató is, hiszen így a tárolás, főzés és előkészítés, mosogatás hármasát néhány lépésben meg tudjuk oldani.

Erre próbáljuk törekedni a tervezéskor, később még hálásak leszünk magunknak érte.

Ha elég szemfülesek vagyunk a konyhapultunk akár bárpult is lehet egyben, hiszen vannak olyan szigetes megoldások, amik amellett, hogy rengeteg rejtett tárolási lehetőséget nyújtanak, az egyik oldalról biztosítják a munkafelületet, a másik oldalról pedig a szórakozás helyszínét.

Nem a kreativitás része, de nagyon fontos úgy választani, hogy a konyhánk kellően strapabíró legyen. A sok nedvesség, a pára, a kifröccsenő olaj mind olyan hétköznapi velejárója a konyha használatának, amiket jobb számításba venni.

Korábban nem is álmodtunk róla, de ma már a konyhánk is olyan okos gépek otthona, amik igazi kuktaként állnak rendelkezésünkre, arról nem is szólva, hogy néhány társuk már szinte a séfekhez hasonló minőségben dolgozik. Ha van rá lehetőségünk, válasszunk beépített gépeket. Ebben van segítségünkre az RS Bútor is, ahol nem csak a konyhabútorok hatalmas választéka vár ránk a legkülönfélébb variációkat kínálva, hanem a konyhai gépek és egyéb kiegészítők is szerepelnek a kínálatukban, ezzel nagy mértékben leegyszerűsítve a dolgunkat. Az előbb említett párásodásra, illetve a kellemetlen szagok ellen is tökéletes választás a páraelszívó, amit szintén megtalálunk az üzletben.

Kapcsolódó cikkek

A pozitív energia - 4 mód, hogy pozitív energia költözzön a házba – hat a lelkiállapotunkra.

4 mód, hogy pozitív energia költözzön a házba

A lakásunkban keringő energia, hatással van ránk, az életünkre és a lelkiállapotunkra. Mit tegyünk, hogy a pozitív energia uralkodjon el a lakásunkban? Mutatunk néhány tippet!

A színeknek - 4 szín, amely hat ránk és az életünkre – ereje van és hatással vannak ránk.

4 szín, amely hat ránk, és az életünkre

A színek hatással vannak ránk. Ezért nem mindegy, hogy milyen színű ruhába bújunk, milyen lakberendezési tárgyak találhatók meg az otthonunkban, és milyen színű ruhát viselünk az állásinterjún. A cikkben négy színről olvashatsz részletesebben.

A hormonok hatással vannak - Hormonkiegyensúlyozó tippek – az életünkre.

Hormonkiegyensúlyozó tippek

A hormonok meghatározzák az életünket, hiszen sok élettani funkcióra vannak hatással. Mutatjuk, hogy melyik hormonnak, milyen szerepe van az életünkben és az egészségünk megőrzésében.