Mire figyeljünk egy kreatív konyha tervezésekor?

A szakácstudományunk mellett bizony a konyhánk is lehet kreatív, ahol öröm lesz majd eltölteni az időt, a kialakításának köszönhetően pedig minden főzés igazi élménnyé válik. Ennek a kulcsa elsősorban abban rejlik, hogy saját igényeink szerint tervezzük meg a berendezést. Ezen túl viszont vannak olyan leleményes megoldások, amikről talán nem is gondoltuk volna, mennyire kézenfekvőek.
Mire figyeljünk egy kreatív konyha tervezésekor?

A konyhabútor elrendezése nagyon fontos, hiszen sokat könnyíthet a munkánkban, ha nem kell a konyha két vége között szaladgálnunk, amit esetleg még egy kamrához való kitérővel is kiegészítenénk normál esetben. Ha a főzőfelület közelében kialakított tárolóban tartjuk a legfontosabb eszközeinket, csak pár mozdulatba telik előkapni őket, amiket egy a munkafelületen tudunk is hasznosítani. Fontos, hogy ezek mellett még a kezünk közelében legyen a mosogató is, hiszen így a tárolás, főzés és előkészítés, mosogatás hármasát néhány lépésben meg tudjuk oldani.

Erre próbáljuk törekedni a tervezéskor, később még hálásak leszünk magunknak érte.

Ha elég szemfülesek vagyunk a konyhapultunk akár bárpult is lehet egyben, hiszen vannak olyan szigetes megoldások, amik amellett, hogy rengeteg rejtett tárolási lehetőséget nyújtanak, az egyik oldalról biztosítják a munkafelületet, a másik oldalról pedig a szórakozás helyszínét.

Nem a kreativitás része, de nagyon fontos úgy választani, hogy a konyhánk kellően strapabíró legyen. A sok nedvesség, a pára, a kifröccsenő olaj mind olyan hétköznapi velejárója a konyha használatának, amiket jobb számításba venni.

Korábban nem is álmodtunk róla, de ma már a konyhánk is olyan okos gépek otthona, amik igazi kuktaként állnak rendelkezésünkre, arról nem is szólva, hogy néhány társuk már szinte a séfekhez hasonló minőségben dolgozik. Ha van rá lehetőségünk, válasszunk beépített gépeket. Ebben van segítségünkre az RS Bútor is, ahol nem csak a konyhabútorok hatalmas választéka vár ránk a legkülönfélébb variációkat kínálva, hanem a konyhai gépek és egyéb kiegészítők is szerepelnek a kínálatukban, ezzel nagy mértékben leegyszerűsítve a dolgunkat. Az előbb említett párásodásra, illetve a kellemetlen szagok ellen is tökéletes választás a páraelszívó, amit szintén megtalálunk az üzletben.

Konyhabútor kiállítás - www.konyhabutorkiallitas.hu

Kapcsolódó cikkek

Hormonkiegyensúlyozó tippek

Hormonkiegyensúlyozó tippek

A hormonok meghatározzák az életünket, hiszen sok élettani funkcióra vannak hatással. Mutatjuk, hogy melyik hormonnak, milyen szerepe van az életünkben és az egészségünk megőrzésében.

Miért olyan lényeges szűrővizsgálatokra járni?

Miért olyan lényeges szűrővizsgálatokra járni?

Bizonyos értelemben, a szűrővizsgálat, életet menthet. Az időben diagnosztizált betegségek ugyanis nagy százalékban gyógyíthatók. Azonban ehhez rendszeresen kell szűrővizsgálatokra járni, amelyet ma még sokan elhanyagolnak. Miért olyan fontos szűrővizsgál

4 mód, hogy pozitív energia költözzön a házba

4 mód, hogy pozitív energia költözzön a házba

A lakásunkban keringő energia, hatással van ránk, az életünkre és a lelkiállapotunkra. Mit tegyünk, hogy a pozitív energia uralkodjon el a lakásunkban? Mutatunk néhány tippet!