A játékok potenciális veszélyei és a gyermekek biztonsága

A játékgyártók minden erőfeszítése ellenére a játékok potenciális veszélyei valósak.
A játékok potenciális veszélyei és a gyermekek biztonsága

Évente több ezer gyermek sérül meg játékokkal játszva. Szerencsére a legtöbb sérülés megelőzhető, ha a játékok vásárlásakor és használatakor betartjuk az alapvető biztonsági tanácsokat.

A Fogyasztói Termékbiztonsági Bizottság és más szervezetek magas szintű szabványokat tartanak fenn a játékok gyártására és használatára vonatkozóan. A játékokat akkor is visszahívják, ha azok fulladás-, tűz- vagy ólomveszélyt jelentenek.

A biztonságos és egészséges játékok elengedhetetlenek a gyermek fejlődéséhez és jólétéhez, és a szülőknek be kell tartaniuk a biztonsági irányelveket, hogy a gyermekeik által használt játékok biztonságosak legyenek.

A játékok különféle anyagokból készülnek, többek között fából, fémből, műanyagból és szövetből. Ezen anyagok közül néhány károsabb, mint mások. Például az éles szélű játékok nem biztonságosak, mert elvághatják vagy letöredezhetnek.

A helytelenül összerakott játékok eltörhetnek és apró darabokat alkothatnak, amelyek fulladásveszélyesek lehetnek. Ezenkívül a törött játékokból csavarok, szilánkok és csipkézett élek kerülhetnek elő.

Kerülje a lövedékeket, kilövő játékokat, amelyek szem- vagy fülsérülést okozhatnak. A nyilak és a darts különösen veszélyesek, mivel éles hegyükkel a gyermekek szemét, orrát vagy torkát is megsebezhetik.

Ne vásároljon hosszú zsinórokkal, zsinórokkal vagy szalagokkal ellátott játékokat. Ezek a nyak köré tekeredhetnek és fojtogatást okozhatnak, különösen csecsemőknél és kisgyermekeknél.

Keresse a játékok csomagolásán a figyelmeztető címkéket, amelyek elmagyarázzák az apró alkatrészek méretét és alakját. A játékdobozokon található életkori ajánlások fontosak a játékok megfelelő életkorának meghatározásához.

Az elemeket használó játékoknak biztonságos, csavarokkal ellátott elemtartóval kell rendelkezniük, hogy a gyerekek ne tudják eltávolítani az elemeket. Az elemek komoly fulladás-, fulladás- és kémiai égésveszélyt jelenthetnek, ezért tartsa őket elérhetetlen helyen.

A lovaglójátékokat hámmal vagy hevederrel kell ellátni, hogy a gyermek biztonságosan lovagolhasson. Néhány lovasjáték alkalmas nagyobb gyermekek számára, de a legtöbbjük felügyeletet igényel, és nem alkalmas nagyon kicsi gyermekek számára.

Ha egy játék nyikorgót vagy más zajkeltő elemet tartalmaz, győződjön meg róla, hogy ezek nem elég hangosak ahhoz, hogy megijesszék a gyermeket. Egyes szorítójátékok lenyelhetők, vagy a gyermek légcsövébe, fülébe vagy orrlyukába kerülhetnek.

Ne vásároljon lepergő festékkel ellátott fából készült játékokat vagy régebbi játékokat, amelyek ólomalapú festéket tartalmazhatnak. Ezek a tárgyak mérgező ólomtartalommal rendelkeznek, és mérgezőek lehetnek a gyermek számára.

A plüssállatok, babák és más plüssállatok fulladásveszélyesek, ha nem jól vannak kialakítva. Egyes babákat és plüssállatokat tűkkel vagy kapcsokkal szerelnek össze, amelyek átszúrhatják a gyermek bőrét.

A Fogyasztói Termékbiztonsági Bizottság azon dolgozik, hogy megvédje a gyermekeket a veszélyektől, és visszahívja a termékeket, ha azok nem biztonságosnak bizonyulnak. A hivatal azt is javasolhatja, hogy forduljon gyermeke orvosához vizsgálat céljából, ha egy játék fulladással, tűzzel vagy ólommal kapcsolatos problémát okoz.

A játékokat ellenőrizni kell, és ha sérültek, azonnal megjavítani vagy kidobni. A bántalmazott játékok is veszélyessé válhatnak, és soha ne hagyjon felügyelet nélkül játékot gyermekével.

Kapcsolódó cikkek

A menopauza egy eddig ismeretlen tünete

A menopauza egy eddig ismeretlen tünete

A menopauza sok kellemetlen tünettel járhat együtt. Ezek közül most ismertetünk még egyet, amelyről lehet, hogy eddig nem hallottál.

Hormonkiegyensúlyozó tippek

Hormonkiegyensúlyozó tippek

A hormonok meghatározzák az életünket, hiszen sok élettani funkcióra vannak hatással. Mutatjuk, hogy melyik hormonnak, milyen szerepe van az életünkben és az egészségünk megőrzésében.

A hasi zsír eltüntetése 4 táplálékkal és 1 itallal

A hasi zsír eltüntetése 4 táplálékkal és 1 itallal

A hasi zsír nem csak esztétikai probléma, hanem bizony az egészségünket is veszélyezteti. Léteznek azonban olyan táplálékok és italok, amelyek remekül szerepelnek a hasi zsír eltüntetésében. Mutatjuk is, hogy melyek ezek!