A játékok potenciális veszélyei és a gyermekek biztonsága

A játékgyártók minden erőfeszítése ellenére a játékok potenciális veszélyei valósak.
A játékok potenciális veszélyei és a gyermekek biztonsága

Évente több ezer gyermek sérül meg játékokkal játszva. Szerencsére a legtöbb sérülés megelőzhető, ha a játékok vásárlásakor és használatakor betartjuk az alapvető biztonsági tanácsokat.

A Fogyasztói Termékbiztonsági Bizottság és más szervezetek magas szintű szabványokat tartanak fenn a játékok gyártására és használatára vonatkozóan. A játékokat akkor is visszahívják, ha azok fulladás-, tűz- vagy ólomveszélyt jelentenek.

A biztonságos és egészséges játékok elengedhetetlenek a gyermek fejlődéséhez és jólétéhez, és a szülőknek be kell tartaniuk a biztonsági irányelveket, hogy a gyermekeik által használt játékok biztonságosak legyenek.

A játékok különféle anyagokból készülnek, többek között fából, fémből, műanyagból és szövetből. Ezen anyagok közül néhány károsabb, mint mások. Például az éles szélű játékok nem biztonságosak, mert elvághatják vagy letöredezhetnek.

A helytelenül összerakott játékok eltörhetnek és apró darabokat alkothatnak, amelyek fulladásveszélyesek lehetnek. Ezenkívül a törött játékokból csavarok, szilánkok és csipkézett élek kerülhetnek elő.

Kerülje a lövedékeket, kilövő játékokat, amelyek szem- vagy fülsérülést okozhatnak. A nyilak és a darts különösen veszélyesek, mivel éles hegyükkel a gyermekek szemét, orrát vagy torkát is megsebezhetik.

Ne vásároljon hosszú zsinórokkal, zsinórokkal vagy szalagokkal ellátott játékokat. Ezek a nyak köré tekeredhetnek és fojtogatást okozhatnak, különösen csecsemőknél és kisgyermekeknél.

Keresse a játékok csomagolásán a figyelmeztető címkéket, amelyek elmagyarázzák az apró alkatrészek méretét és alakját. A játékdobozokon található életkori ajánlások fontosak a játékok megfelelő életkorának meghatározásához.

Az elemeket használó játékoknak biztonságos, csavarokkal ellátott elemtartóval kell rendelkezniük, hogy a gyerekek ne tudják eltávolítani az elemeket. Az elemek komoly fulladás-, fulladás- és kémiai égésveszélyt jelenthetnek, ezért tartsa őket elérhetetlen helyen.

A lovaglójátékokat hámmal vagy hevederrel kell ellátni, hogy a gyermek biztonságosan lovagolhasson. Néhány lovasjáték alkalmas nagyobb gyermekek számára, de a legtöbbjük felügyeletet igényel, és nem alkalmas nagyon kicsi gyermekek számára.

Ha egy játék nyikorgót vagy más zajkeltő elemet tartalmaz, győződjön meg róla, hogy ezek nem elég hangosak ahhoz, hogy megijesszék a gyermeket. Egyes szorítójátékok lenyelhetők, vagy a gyermek légcsövébe, fülébe vagy orrlyukába kerülhetnek.

Ne vásároljon lepergő festékkel ellátott fából készült játékokat vagy régebbi játékokat, amelyek ólomalapú festéket tartalmazhatnak. Ezek a tárgyak mérgező ólomtartalommal rendelkeznek, és mérgezőek lehetnek a gyermek számára.

A plüssállatok, babák és más plüssállatok fulladásveszélyesek, ha nem jól vannak kialakítva. Egyes babákat és plüssállatokat tűkkel vagy kapcsokkal szerelnek össze, amelyek átszúrhatják a gyermek bőrét.

A Fogyasztói Termékbiztonsági Bizottság azon dolgozik, hogy megvédje a gyermekeket a veszélyektől, és visszahívja a termékeket, ha azok nem biztonságosnak bizonyulnak. A hivatal azt is javasolhatja, hogy forduljon gyermeke orvosához vizsgálat céljából, ha egy játék fulladással, tűzzel vagy ólommal kapcsolatos problémát okoz.

A játékokat ellenőrizni kell, és ha sérültek, azonnal megjavítani vagy kidobni. A bántalmazott játékok is veszélyessé válhatnak, és soha ne hagyjon felügyelet nélkül játékot gyermekével.

Kapcsolódó cikkek

Almaecet az egészségünk megőrzésében

Almaecet az egészségünk megőrzésében

Az almacetet nem csak a takarítás során és tartósításra használhatjuk, hanem egészségügyi előnyeit is kihasználhatjuk. A cikkben bemutatjuk a jótékony hatásait.

A kertészkedés pozitívan hat - Most már 6 okod is lesz arra, hogy kertészkedj! – a testre és a lélekre egyaránt.

Most már 6 okod is lesz arra, hogy kertészkedj!

A rendszeres kertészkedés nem csak testileg hat az egészségünkre, de a lelkünk is rendben lesz, amennyiben rendszeres kint tevékenykedünk a kertünkben. Mutatunk hat okot, hogy miért is kertészkedj.

Így hat az egészségünkre az alváshiány

Így hat az egészségünkre az alváshiány

Alvás nélkül az emberi szervezet nem tud működni. Ha kialvatlanok vagyunk az ingerlékennyé tehet bennünket, fejfájást, koncentrációhiányt és rossz közérzetet okozhat.