Hogyan használjunk biztonságosan kéziszerszámot

A kéziszerszámok használata bizonyos készségeket és ismereteket igényel.
Hogyan használjunk biztonságosan kéziszerszámot

A kéziszerszámok helytelen használata sérüléseket okozhat. A kéziszerszámok helytelen használatából eredő sérülések között lehetnek ficamok, vágások, sőt szem- és hallássérülések is. Egyéb súlyos állapotok is előfordulhatnak, beleértve a tüdőbetegségeket. Bizonyos kéziszerszámok a levegőben szálló port termelnek. Például a fűrészpor és a gipszkartonpor irritációt és szemsérülést okozhat. Ennek megelőzése érdekében válasszon fából, műanyagból, alumíniumból vagy sárgarézből készült szerszámokat.

Használat előtt mindig tisztítsa meg és tárolja megfelelően a kéziszerszámokat. Ha elektromos szerszámokkal dolgozik, kövesse a gyártók utasításait. A szerszámokat alaposan tisztítsa meg, és használat után tegye vissza a megfelelő tárolóhelyre. Ha éles vagy hegyes szerszámokat kezel, győződjön meg róla, hogy azok szerszámosládában vagy vödörben vannak. Ne hagyja felügyelet nélkül a kéziszerszámokat - veszélyt jelenthetnek vagy sérüléseket okozhatnak. Ne feledje, hogy kéziszerszámok használatakor védőszemüveget és kesztyűt viseljen.

A megfelelő kéziszerszám használata alapvető fontosságú a sérülések és betegségek elkerülése érdekében. A szerszámokat meghatározott funkciók ellátására tervezték, és nem szabad más feladatokra használni őket. Emellett fontos, hogy olyan szerszámot válasszon, amely megfelelően illeszkedik a kezéhez. Az elektromos szerszámok fogása sokkal biztonságosabb, mint az ujjakkal való fogás. A megfelelő szerszámnak kényelmesnek és kiegyensúlyozottnak is kell lennie. Végül a kéziszerszámok biztonságos használata nagyszerű módja a munkahelyi balesetek és sérülések megelőzésének.

Kéziszerszámok használatakor ne feledje, hogy nem ritka, hogy eltörik vagy összetörik a szerszám hegye. Egy meglazult vagy megrepedt fa nyél is okozhatja a szerszámfej kirepülését. A rugós pofájú csavarkulcs vagy fejsze sérüléseket okozhat vagy eltörheti a nyelet. Nem megfelelő használat esetén ezek a szerszámok szúrásokat és amputációkat okozhatnak. Ne feledje mindig a védőfelszerelés viselését és a biztonsági cipő viselését a csúszások és esések megelőzése érdekében.

A megfelelő pengék elengedhetetlenek a kéziszerszámok biztonságos használatához. A tompa pengék nagyobb erőt igényelnek a vágáshoz, és növelhetik a csúszás esélyét. Használat előtt ellenőrizze a pengéket a nagyobb forgácsok és a rozsda szempontjából. A szabványos fém- vagy kerámiapengéket használat után megfelelően el kell dobni. Végezetül a szerszámoknak nem szabad repedésekkel vagy laza alkatrészekkel rendelkezniük, és rendszeresen ellenőrizni kell őket.

A csavarkulcsok a leggyakoribb kéziszerszámok közé tartoznak. Többféle méretben kaphatók, ezért fontos, hogy a megfelelő méretet használjuk. Ha állítható csőkulcsot használ, győződjön meg róla, hogy a pofa a kezelő felé néz, és soha ne használjon csőkulcsot anyára. A csőkulcsok eltörhetnek, ha a sarka eltörik. Mindig az adott munkára tervezett kéziszerszámokat használjon. A szerszám megtartása baleset esetén sérülésekhez és költséges javításokhoz vezethet.

A csavarhúzó egy másik gyakori szerszám. A csavarhúzók kis kéziszerszámok, amelyek bizonyos csavarokhoz illeszkednek. A rossz csavarhúzó vagy csavarkulcs használata sérülést vagy akár amputált ujjakat is eredményezhet. A csavarhúzók vagy más kéziszerszámok helytelen használata ujjak elvesztéséhez vagy jelentős vérveszteséghez vezethet. Ezért a legjobb, ha csak akkor használja őket, ha tudja, hogyan kell helyesen használni őket. Súlyos vágásokat és amputált ujjakat okozhatnak.

Kapcsolódó cikkek

4 mód, hogy pozitív energia költözzön a házba

4 mód, hogy pozitív energia költözzön a házba

A lakásunkban keringő energia, hatással van ránk, az életünkre és a lelkiállapotunkra. Mit tegyünk, hogy a pozitív energia uralkodjon el a lakásunkban? Mutatunk néhány tippet!

Miért olyan lényeges szűrővizsgálatokra járni?

Miért olyan lényeges szűrővizsgálatokra járni?

Bizonyos értelemben, a szűrővizsgálat, életet menthet. Az időben diagnosztizált betegségek ugyanis nagy százalékban gyógyíthatók. Azonban ehhez rendszeresen kell szűrővizsgálatokra járni, amelyet ma még sokan elhanyagolnak. Miért olyan fontos szűrővizsgál

A hasi zsír eltüntetése 4 táplálékkal és 1 itallal

A hasi zsír eltüntetése 4 táplálékkal és 1 itallal

A hasi zsír nem csak esztétikai probléma, hanem bizony az egészségünket is veszélyezteti. Léteznek azonban olyan táplálékok és italok, amelyek remekül szerepelnek a hasi zsír eltüntetésében. Mutatjuk is, hogy melyek ezek!