Útmutató a macska etetéséhez

Akár egyetlen macskával, akár több macskás háztartásban élsz, ha követed ezt az útmutatót a macska etetéséhez, mindenki boldog lesz!
Útmutató a macska etetéséhez

Nemcsak abban segít, hogy macskájának egészséges ételeket biztosítson, hanem abban is, hogy nyomon követhesse a macskák által naponta elfogyasztott ételeket. Annak érdekében, hogy mindent kézben tartson, próbálja meg a ház különböző részein etetni macskáit. A macskák egyéni szokásaitól függően előfordulhat, hogy különböző helyeken kell macskáinak ételt kínálnia.

A macska etetésénél vegye figyelembe a macska méretét, korát és aktivitási szintjét. Egy átlagos felnőtt macskának naponta körülbelül 200 kalóriára van szüksége. A kalóriamennyiség azonban táplálékonként némileg eltérhet. Ha macskája túl sokat eszik, váltson alacsonyabb kalóriatartalmú eledelre. Hacsak nem akarja, hogy macskája elkényeztetett kölyökké váljon, etesse macskáját az állatorvos által javasolt módon. Ezután figyelje az ételadagok méretét, és minden egyes nap kiegyensúlyozott étrendet adjon macskájának.

Ha még nem ismeri a macskaeledelt, fontos, hogy tájékozódjon a különböző macskaeledelekről és azok összetevőiről. Egyes macskák a száraztápot, míg mások a nedves eledelt részesítik előnyben. Ha macskája nem szokott hozzá a nedves eledelhez, fokozatosan vezesse be azt az étrendjébe. Ne felejtsen el egyenlő arányban keverni a száraz és a nedves eledelt, ha új típusú eledelt próbál ki. Mindemellett olyan eledelt válasszon, amelyről jó vélemények vannak az interneten.

Azt is fontos megjegyezni, hogy a száraztáp és a nedves eledel kalóriatartalma eltérő, és meghatározott időpontokban kell etetni őket. Egy digitális konyhai mérleg használata segíthet kiszámítani a macskájának szükséges pontos mennyiséget. A grammban és unciában történő mérés pontosabb, mint a csészékben történő becslés. Ha száraz és nedves tápot is etet, mérje ki a száraz és a nedves eledel felét. Így biztos lehetsz benne, hogy minden nap a megfelelő mennyiségű eledelt kapod.

Ha már kitalálta, hogy macskájának mekkora mennyiségű táplálékra van szüksége naponta, akkor fokozatosan kell bevezetnie. Ha a macskája már hosszú ideje hozzászokott egy eledelhez, akkor fokozatosan változtathat az étrendjén. Ha két külön tálat hagysz ki, az biztosítja, hogy macskád megeszi az új eledelt, mielőtt megunja a régit. Ha a macskának nem ízlik az eledel, várjon néhány órát, mielőtt átvált az új eledelre.

Egy másik fontos tipp, amit érdemes figyelembe venni, az a macskaeledel forrása. Mivel a macskák húsevők, állatokból kell táplálkozniuk. Bár szeretik a gyümölcsöket és a zöldségeket, ezek táplálkozási szempontból nem teljes értékűek, és nem szabad, hogy a napi kalóriabevitelük 10-15 százalékánál többet tegyenek ki. Egyes ételeket teljesen el kell kerülni, például a nyers húst. Bár táplálóak a macskák számára, káros baktériumokat is tartalmazhatnak. A halkonzerveket is összefüggésbe hozták a macskák idegrendszeri rendellenességeivel.

Felnőttek számára a konzervek a legjobb választás. Naponta kétszer etesse meg macskáját. Fiatalabb macskák esetében kezdje egy fél konzervvel. Úgy tűnik, hogy a konzervek biztosítják a legjobb egyensúlyt a jóllakottság érzése és a megfelelő kalóriamennyiség között. Ha házi készítésű macskaeledellel szeretne kísérletezni, ne habozzon konzultálni egy állatorvosi táplálkozási szakértővel.

Kapcsolódó cikkek

Feng shui az otthonunkban - a feng shuinak kiemelkedő szerepe van a lakberendezésben.

Feng shui az otthonunkban

A feng shui sok mindenben a segítségünkre lehet. Hatására, a pozitív energia áramlását segíthetjük elő, de sok más előnye is létezik. Mutatjuk is, hogy melyek ezek!

4 dolog, ami öregít - Nem a valós korunkkal van a gond, hanem amit viselünk, hordunk

4 dolog, ami öregít

Minden kornak megvan a maga szépsége. Minden életkorban nézhetünk ki jól, csak a megfelelő ruhákat és hajszínt kell megtalálnunk. És persze a kiegészítőket. Mutatunk néhány ötletet, amelyek segíthetnek a megfelelő stílus kialakításában.

A kertészkedés pozitívan hat - Most már 6 okod is lesz arra, hogy kertészkedj! – a testre és a lélekre egyaránt.

Most már 6 okod is lesz arra, hogy kertészkedj!

A rendszeres kertészkedés nem csak testileg hat az egészségünkre, de a lelkünk is rendben lesz, amennyiben rendszeres kint tevékenykedünk a kertünkben. Mutatunk hat okot, hogy miért is kertészkedj.