Hévíz és környékének látnivalói

A nyári szezonban Hévíz és a környéke remek zarándokhely azoknak, akik a passzív és az aktív pihenés sokszínűségét is ki szeretnék használni. A tófürdő mellett, ezek a helyek kapnak fókuszt, így a Balaton környéki területek is új megközelítésben részesülnek.
Hévíz és környékének látnivalói

A Hévízi-tó vizének a kialakulása egyidőben zajlott le a Balaton létrejöttével, ez nagyjából 22 ezer évvel ezelőttre tehető. A Zala megyében található Hévíz, világszerte ismert tófürdő, amelynek az egyedisége abban is megmutatkozik, hogy a tó természetes képződésű gyógyforrás. A tórendszer mintegy 6 km-re fekszik a Balatontól, így a fekvése miatt számos plusz turisztikai lehetőséget is kínál a látogatóknak, a gyógyvizes fürdőzés mellett.

A termáltó összetétele olyan ásványi anyagokat rejt magában, amelyek hosszútávon egészségügyi javulást hozhatnak egyes betegségek esetében, legfőképpen a mozgásszervi panaszokat és a gerincbántalmakat kiemelve. A természetes képződésű tómeder nagy mennyiségben tartalmaz kálciumot, magnéziumot, ként és kisebb adagban radont is. A fizikoterápiák kiegészítéseként alkalom adódik a vendégeknek az aktív és a passzív pihenésre is, amelyet a közelben lévő nevezetességekkel is társíthatnak. A gyógykezelések mellett a hely és környéke számottevő turisztikai látványosságot kínál, így ezek megnézése is hozzá tartozik Hévíz kincseihez.

Hévízen található a Római kori romkert, amely ötvözi a jelent és a múltat. A város egregyi területén található császárkori terület, nagyjából 4 évszázadon keresztül lakott területnek számított, így az 1. századtól az 5. századig szolgált otthonként a római korban. A jó borokat kedvelő személyeknek a környéken lévő pincesorokat is érdemes felfedeznie, illetve Egregyen sok hazai ízeket kínáló étterem várja a gasztronómia szerelmeseit is. Akik pedig szeretnék a környéket is felfedezni, íme néhány turisztikai látványosság, amelyek miatt ajánlott körbejárni a területet.

A művészeteket kedvelő turistáknak a Hévíztől néhány kilométerre található Festetics-kastély jelenthet kimagasló kultúrális élményt. A kastélymúzeum a XVIII. és a XIX. századi főuri élet hétköznapjait mutatja be az eredeti bútorok és kiegészítők meglétével. A páratlan kastélyhoz kapcsolódó angolpark és az európai viszonylatban is egyedülállónak számító vasútmodell kiállítás is potenciális látnivaló.

Hévízhez közel található meg Zalacsány is, amely a horgászni szerető turistákat várja szeretettel, mindemellett a szigligeti és a sümegi várak is remek kiránduló pontok, ha a messzebbi területek is vonzanak minket. Az erdei túrák szerelmeseinek a Keszthelyi-hegység is tartogat meglepetéseket, így a túrabakancsot sem érdemes otthon hagyni.

A pihenni vágyó vendégeknek egy jó választásnak bizonyulhat a hévízi Hotel Palace****, amely 200 m-re fekszik a tóvíztől. A hotel kedvezményekkel és számos alternatívával várja az érdeklődöket, családokat, párokat, de az állatokat is. A szállodában üzemel a Carat Szépségszalon is, ahol a kényeztető pakolások mellett a tradicionális hévízi gyógykúrák is jelentős kényeztetést biztosíthatnak. A hotel saját étteremmel rendelkezik, így a magyaros ízek mellett a nemzetközi konyhák kínálatát is megkaphatjuk helyben. A kulináris élmények mellett a hely a gyerekeknek, a felnőtteknek, de még az idősebbeknek is tartogat opciókat, így a pihentető gyógyfürdőzés és rehabilitáció után a fennmaradó időt is hasznosan lehet eltölteni. A Hotel Palace, így nem is csoda, hogy a wellnessre vágyó turisták számára is potenciális választást jelent.

Kapcsolódó cikkek

Nyári tábor, gyerektábor - mondjuk a tippeket!

Nyári táborok

Ottalvós vagy hazamenős táborba menjen a gyerek?

Hévíz és környékének látnivalói

Hévíz és környékének látnivalói

A nyári szezonban Hévíz és a környéke remek pihenőhely azoknak, akik passzív és aktív pihenésre is vágynak.