Edzeni kell, hogy tovább éljünk

Azzal már mindenki tisztában van, hogy a rendszeresek edzések, számos pozitív hatást gyakorolnak ránk, a mentális és a fizikai egészségünkre. Az elhízás kockázata is sokkal alacsonyabb, ha rendszeresen mozgunk. Természetesen, az egészséges táplálkozásra is különös hangsúlyt kell fektetnünk, hiszen a kettő egymástól elválaszthatatlan, és csakis együtt működnek igazán jól, azaz hozzák meg a várva várt hatást.
A mozgás - Edzeni kell, hogy tovább éljük – jót tesz az egészségnek.

A mozgás pozitívumai

Sok nő számolt be arról, hogy már magas vérnyomás problémái voltak, gyógyszert is szedtek erre az egészségügyi gondra, aztán el kezdtek mozogni, mert úgy érezték, hogy fiatalok még ahhoz, hogy magas vérnyomásuk, vagy szívproblémájuk legyen. A rendszeres mozgást, szakorvos javaslatára és orvosi felügyelet mellett végezték. Az eredmény majdnem minden esetben ugyanaz volt, azaz ezek a nők el is hagyhatták a gyógyszereiket, mivel a magas vérnyomás problémáik is megszűntek. Bizony, az edzésnek, a rendszeres mozgásnak, ilyen csodálatos hatása is lehet.

A nők és a mozgás

A nőket is fenyegetheti a szívbetegség, de rohamosan akkor növekszik meg a női szívbetegek száma, amikor belépnek a menopauza szakaszába. Azonban, ma már kutatások igazolják, hogy azok a nők, akik rendszeresen mozognak, sokkal, kevesebb eséllyel lesznek szívbetegek, és rákban vagy más betegségben is kevesebben szenvednek, halnak közülük, mint az inaktív társaik. Természetesen, azon nők is válhatnak beteggé, akik edzenek, de jóval kisebb arányban betegszenek meg, mint azok a nők, akik soha, semmit sem mozognak.

A változókor előtt érdemes elkezdeni

A menopauza szakaszába lépve egyre nehezebb lefogyni, hiszen az anyagcsere is lelassul, így érdemes erre az életszakaszra úgymond felkészülni, és rendszeresen mozogni, illetve egészségesen táplálkozni. Hiszen a menopauza időszakában csökken a csontok tömege és sűrűsége, de sporttal és tápanyagbevitellel, jól karban lehet tartani a csontokat. A sport ráadásul az izmokat is erősíti és még a szív működésének is jót tesz.

A táplálkozási szokások megváltoztatása

A negyvenéves kor feletti nők gyakran panaszkodnak arra, hogy ugyannyit esznek, mint korábban, mégis híznak. Éppen ez a gond, hogy ugyanannyi a kalóriabevitel, mint korábban. Negyvenéves kor után ellustul az anyagcsere, és mivel hormonális egyensúlytalanságok is kialakulhatnak, így mindenképpen csökkenteni szükséges a kalóriabevitelt, mert csakis ez, és a testedzés biztosítja a fogyást, az ideális testsúly elérését.

Kapcsolódó cikkek

A nők és a kalap - Hogyan válassz magadnak kalapot?

A nők és a kalap - Hogyan válassz magadnak kalapot?

Manapság szinte csak nyáron viselünk kalapot, pedig a kalap egy remek kiegészítő. Nagyon sokféle stílusban készül kalap, így a szolidabb és vagányabb személyek is találhatnak kedvükre való kalapot.

A technológia fejlődése - 3 hobbi, ami a technológiával is változott – a hobbikat is megváltoztatja.

3 hobbi, ami a technológiával is változott

A modern technológia sok mindent megváltoztatott az életünkben. Még a hobbikat is. Mutatjuk is, mely hobbik változtak az elmúlt néhány évtizedben.

A henna hajfesték - 7 ok, amiért érdemes hennát használni a hajadra – nagyon egészséges.

7 ok, amiért érdemes hennát használni a hajadra

A hennát már évszázadok óta alkalmazzák hajfestésre az indiai nők. Hazánkban is egyre több nő dönt a henna mellett. Mi is 7 okot tudunk arra, hogy miért cseréld le a hajfestékedet hennára.