3 titokról rántjuk le a leplet

Még szerencse, hogy nem a boszorkányok korszakában élünk, hiszen annyi, de annyi szépségtrükk kering a világban és olyan mítoszok, amelyeket sokan el is hisznek. Azért gondolom, hogy jó, hogy nincsenek az életünkben boszorkányok, mert akkor ők köteleznének bennünket arra, hogy megigyuk azt a löttyöt, amelybe békalábat és kígyófogat is belefőztek. Szerencsére a nők ma már nagyon öntudatosak és nem olyan hiszékenyek, mint a régebbi korokban, így valóban nincs arra szükség, hogy minden, szépséggel kapcsolatos mendemondának bedőljünk.
Sok mítosz kering - 3 titokról rántjuk le a leplet – a szépséggel kapcsolatban is.

Fiatalabb korban nincs szükségünk hidratálóra

Ez egy nagy tévhit. Minden életkorban szükséges az arcbőrt – nem csak az arc bőrét, hanem a teljes testet – ápolni. Tudtad, hogy már 20 éves korunktól elkezdődik az öregedés? Nem olyan erőteljesen, de elindul a folyamat, és igazából már a harmincas évektől láthatóvá is válnak a finom vonalak az arcon.

Szóval, mindenkinek szüksége van olyan hidratáló krémre, amely az arcbőrének megfelelő. Hiszen lehet zsíros, száraz, érzékeny, normál, vagy kombinált a bőrünk. És mindig ennek megfelelően is kell azt ápolni. Mindegy, hogy hol vagyunk, mit csinálunk, az arcápolásról soha ne feledkezzünk meg. Az arc megfelelő hidratálása nyáron, a melegebb évszakban, de télen, a hideg időben is nagyon fontos.

A pattanás vészes, de nem mindegy mivel kezeljük

A pattanásra még ma is sokan tesznek fogkrémet, rajta is hagyják éjszakára és aztán reggel csodálkoznak azon, hogy még sem múlt el, talán még a duplájára is nőtt egy éjszaka alatt. A pattanás, gyulladást okoz a bőrön. A fogkrém ugyan tartalmaz mentolt, ami hűsít, de sajnos, más egyéb olyan anyagokat is vannak benne, amelyek károsan hatnak a bőrre, így jobban járunk, ha speciális, pattanásra való termékeket használunk, amelyek napok alatt orvosolják a problémáinkat.

Az ősz hajszál eltűnik

Minden nő rémálma, amikor meglátja az első ősz hajszálakat. Aztán az első sokk után elkezdenek gondolkodni, hogy mi is történjen. Sokan, első felindulásból, azonnal hajfestéket vesznek és vagy elrohannak a fodrászhoz, hogy ő tegye meg a drasztikus lépést, azaz fesse be a hajukat, vagy ők maguk esnek a hajuknak.

Más ennél sokkal drasztikus módszerhez folyamodik, azaz egyenként el kezdi kitépkedni az ősz hajszálait. Ez a legrosszabb, amit tehetsz. Egyik megoldás sem jó. Ha valaki nagyon nem tudja elfogadni az öregedés első jeleit és tényét, és tényleg nagyon zavarják azok a bizonyos ősz hajszálak, akkor válassza a hennát. Nem csak egészséges, de gyönyörű lesz a haj színe is, ha ezzel festjük be a hajunkat.

Kapcsolódó cikkek

Szépségtippek nőknek

Szépségtippek nőknek

A konyhában is találhatunk olyan alapanyagokat, természetes dolgokat, amelyek segítenek, a szépségünk megőrzésében. A cikkben ilyen természetes szépítőszerekről olvashatsz.

Edd magad szépre!

Edd magad szépre!

A zöldségek és gyümölcsök olyan sok tápanyagot tartalmaznak, hogy multivitaminként is funkcionálhatnak. Mutatjuk is, milyen táplálékoktól leszünk szépek.

Mi magunk is sokat tehetünk - 4 mindennapi szokás, amellyel ártunk a bőrünknek – az öregedési folyamatok lassításáért.

4 mindennapi szokás, amellyel ártunk a bőrünknek

A nők bőre sokkal hamarabb öregszik, mint a férfiaké. Éppen ezért nagyon vigyáznunk kell a bőrünkre, hiszen így annál később vehetők észre a bőrön az öregedés nyomai. A cikkben bemutatjuk azokat a szokásokat, amelyek lassíthatják az öregedési folyamatokat