3 titokról rántjuk le a leplet

Még szerencse, hogy nem a boszorkányok korszakában élünk, hiszen annyi, de annyi szépségtrükk kering a világban és olyan mítoszok, amelyeket sokan el is hisznek. Azért gondolom, hogy jó, hogy nincsenek az életünkben boszorkányok, mert akkor ők köteleznének bennünket arra, hogy megigyuk azt a löttyöt, amelybe békalábat és kígyófogat is belefőztek. Szerencsére a nők ma már nagyon öntudatosak és nem olyan hiszékenyek, mint a régebbi korokban, így valóban nincs arra szükség, hogy minden, szépséggel kapcsolatos mendemondának bedőljünk.
Sok mítosz kering - 3 titokról rántjuk le a leplet – a szépséggel kapcsolatban is.

Fiatalabb korban nincs szükségünk hidratálóra

Ez egy nagy tévhit. Minden életkorban szükséges az arcbőrt – nem csak az arc bőrét, hanem a teljes testet – ápolni. Tudtad, hogy már 20 éves korunktól elkezdődik az öregedés? Nem olyan erőteljesen, de elindul a folyamat, és igazából már a harmincas évektől láthatóvá is válnak a finom vonalak az arcon.

Szóval, mindenkinek szüksége van olyan hidratáló krémre, amely az arcbőrének megfelelő. Hiszen lehet zsíros, száraz, érzékeny, normál, vagy kombinált a bőrünk. És mindig ennek megfelelően is kell azt ápolni. Mindegy, hogy hol vagyunk, mit csinálunk, az arcápolásról soha ne feledkezzünk meg. Az arc megfelelő hidratálása nyáron, a melegebb évszakban, de télen, a hideg időben is nagyon fontos.

A pattanás vészes, de nem mindegy mivel kezeljük

A pattanásra még ma is sokan tesznek fogkrémet, rajta is hagyják éjszakára és aztán reggel csodálkoznak azon, hogy még sem múlt el, talán még a duplájára is nőtt egy éjszaka alatt. A pattanás, gyulladást okoz a bőrön. A fogkrém ugyan tartalmaz mentolt, ami hűsít, de sajnos, más egyéb olyan anyagokat is vannak benne, amelyek károsan hatnak a bőrre, így jobban járunk, ha speciális, pattanásra való termékeket használunk, amelyek napok alatt orvosolják a problémáinkat.

Az ősz hajszál eltűnik

Minden nő rémálma, amikor meglátja az első ősz hajszálakat. Aztán az első sokk után elkezdenek gondolkodni, hogy mi is történjen. Sokan, első felindulásból, azonnal hajfestéket vesznek és vagy elrohannak a fodrászhoz, hogy ő tegye meg a drasztikus lépést, azaz fesse be a hajukat, vagy ők maguk esnek a hajuknak.

Más ennél sokkal drasztikus módszerhez folyamodik, azaz egyenként el kezdi kitépkedni az ősz hajszálait. Ez a legrosszabb, amit tehetsz. Egyik megoldás sem jó. Ha valaki nagyon nem tudja elfogadni az öregedés első jeleit és tényét, és tényleg nagyon zavarják azok a bizonyos ősz hajszálak, akkor válassza a hennát. Nem csak egészséges, de gyönyörű lesz a haj színe is, ha ezzel festjük be a hajunkat.

Kapcsolódó cikkek

Otthoni módszerek repedezett sarok ellen - mi is sokat tehetünk annak érdekében, hogy szép legyen a sarkunk.

Otthoni módszerek repedezett sarok ellen

A repedezett sarok csúnya, de mi magunk is sokat tehetünk annak érdekében, hogy ápolt és puha legyen a sarkunk. Az otthoni módszerek sokat segíthetnek ebben.

Ajándék tippek nőnapra a Bizsuland ékszer webáruház kínálatából - nőnapi ajándék ötlet 2022 - nőnapi ajándék 2022

Ajándék tippek nőnapra a Bizsuland ékszer webshop kínálatából

Az év minden napján ünnepeljük a nőket, de van egy alkalom, amikor a figyelem csak feléjük irányul. A nőnap lehetőséget ad arra, hogy a hétköznapok mellett egy nekik dedikált ünnepen is kifejezhessük elismerésünket és hódolatunkat.

Argánolaj, kókuszolaj és olívaolaj – mindhárom jó hajpakolásnak

Argánolaj, kókuszolaj és olívaolaj – mindhárom jó hajpakolásnak

A növényi olajokat nem csak saláta és egyéb ételek készítésénél használhatjuk, de hajpakolásnak is nagyon jók. A cikkben az argánolaj, a kókuszolaj és az olívaolaj áldásos hatásairól olvashatsz.