Edd magad szépre!

A táplálkozásnak kiemelkedő szerepe van az egészségünk megőrzésében. A zöldségek és a gyümölcsök pozitívan hatnak az egészséges sejtek növekedésére, nagyon hasznosak az egészségünk megőrzése szempontjából, hiszen tele vannak hasznos tápanyagokkal, azaz vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Ezek a táplálékok jót tesznek a bőrünknek, a hajunknak és a körmünknek is. Lássuk is, hogy melyek ezek!
Edd magad szépre!

Az ananász és a C-vitamin

Az ananász többek között C-vitamint is tartalmaz, amely vitamin antioxidáns hatásokkal rendelkezik. A C-vitamin szabadgyökfogó képessége kiemelkedő, ami azért is nagyon hasznos, mert a szabadgyökök nem csak a bőr betegségeit okozhatják, de még a bőr öregedési folyamatait is jelentősen felgyorsíthatják. A C-vitamin, mindemellett a kollagénképződést is megtámogatja.

A leveles zöldségek, mint multivitaminbombák

A zöld leveles zöldségek gazdag tárházai a vitaminoknak és az ásványi anyagoknak. Ha naponta, azaz rendszeresen fogyasztjuk ezeket a zöldségeket, olyan, mintha multivitamint ennénk, márpedig a bőrünknek, a körmünknek és a hajunknak sokféle vitaminra van szüksége, és ezeket a táplálékokban meg is találhatjuk.

A narancsszínű narancs

A narancsnak is leginkább a C-vitamintartalma a kiemelkedő. Mint fentebb említettem, a C-vitamin egy antioxidáns vitamin, amely vitamin az oxidatív károsodások megelőzésében nagyon hasznos. Ezek az antioxidánsok remek gyulladáscsökkentők, a kollagénszintézisben is a segítségünkre vannak, illetve a DNS károsodás megelőzésében is szerepet játszanak.

Papajával a bőrfertőzések ellen

A papaja is rendkívül sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Gazdag forrása az A -, C-és B - vitaminoknak, illetve van még benne magnézium, réz és kálium. A gyümölcs, azért is lehet hasznos a szépségünk megőrzésében, mivel gombaellenes, antibakteriális és antivirális tulajdonságokkal rendelkezik. Emellett hatásos lehet bőrfertőzésekre, de bőrfekély, ekcéma és szemölcs ellen is bizonyított már ez a gyümölcs.

Bőrpigmentáció ellen gránátalma

A gránátalma is egy antioxidánsbomba, amely védelmet nyújt a bőr számára a káros hatású UVA és UVB sugárzással és a bőrpigmentációval szemben. A gyümölcs magjából készíthetünk turmixitalt, de salátákat is készíthetünk a gyümölcsből, más gyümölcsök felhasználásával.

Ragyogó bőr, almával

Szerencsére az alma egész évben elérhető. Nem csak a fogyókúránk során válhat ez a gyümölcs a barátunkká, de remek arcpakolásokat is készíthetünk ebből a gyümölcsből és még belülről is táplál bennünket. Mivel tele van értékes tápanyagokkal, így a bőrünk ragyogóan üde és szép lesz, amennyiben rendszeresen fogyasztjuk.

Kapcsolódó cikkek

Argánolaj, kókuszolaj és olívaolaj – mindhárom jó hajpakolásnak

Argánolaj, kókuszolaj és olívaolaj – mindhárom jó hajpakolásnak

A növényi olajokat nem csak saláta és egyéb ételek készítésénél használhatjuk, de hajpakolásnak is nagyon jók. A cikkben az argánolaj, a kókuszolaj és az olívaolaj áldásos hatásairól olvashatsz.

Találd meg a stílusodat, és ne kövesd el ezeket a hibákat!

Találd meg a stílusodat, és ne kövesd el ezeket a hibákat!

Ahogy idősödünk, úgy egyre jobban oda kell figyelnünk az öltözködésünkre, a hajunkra és a sminkre. Mit vegyél figyelembe egy bizonyos kor fölött? Mutatjuk!

Otthoni módszerek repedezett sarok ellen - mi is sokat tehetünk annak érdekében, hogy szép legyen a sarkunk.

Otthoni módszerek repedezett sarok ellen

A repedezett sarok csúnya, de mi magunk is sokat tehetünk annak érdekében, hogy ápolt és puha legyen a sarkunk. Az otthoni módszerek sokat segíthetnek ebben.