Edd magad szépre!

A táplálkozásnak kiemelkedő szerepe van az egészségünk megőrzésében. A zöldségek és a gyümölcsök pozitívan hatnak az egészséges sejtek növekedésére, nagyon hasznosak az egészségünk megőrzése szempontjából, hiszen tele vannak hasznos tápanyagokkal, azaz vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Ezek a táplálékok jót tesznek a bőrünknek, a hajunknak és a körmünknek is. Lássuk is, hogy melyek ezek!
A zöldségek és a gyümölcsök szerepe - Edd magad szépre! – a szépség megőrzésben.

Az ananász és a C-vitamin

Az ananász többek között C-vitamint is tartalmaz, amely vitamin antioxidáns hatásokkal rendelkezik. A C-vitamin szabadgyökfogó képessége kiemelkedő, ami azért is nagyon hasznos, mert a szabadgyökök nem csak a bőr betegségeit okozhatják, de még a bőr öregedési folyamatait is jelentősen felgyorsíthatják. A C-vitamin, mindemellett a kollagénképződést is megtámogatja.

A leveles zöldségek, mint multivitaminbombák

A zöld leveles zöldségek gazdag tárházai a vitaminoknak és az ásványi anyagoknak. Ha naponta, azaz rendszeresen fogyasztjuk ezeket a zöldségeket, olyan, mintha multivitamint ennénk, márpedig a bőrünknek, a körmünknek és a hajunknak sokféle vitaminra van szüksége, és ezeket a táplálékokban meg is találhatjuk.

A narancsszínű narancs

A narancsnak is leginkább a C-vitamintartalma a kiemelkedő. Mint fentebb említettem, a C-vitamin egy antioxidáns vitamin, amely vitamin az oxidatív károsodások megelőzésében nagyon hasznos. Ezek az antioxidánsok remek gyulladáscsökkentők, a kollagénszintézisben is a segítségünkre vannak, illetve a DNS károsodás megelőzésében is szerepet játszanak.

Papajával a bőrfertőzések ellen

A papaja is rendkívül sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Gazdag forrása az A -, C-és B - vitaminoknak, illetve van még benne magnézium, réz és kálium. A gyümölcs, azért is lehet hasznos a szépségünk megőrzésében, mivel gombaellenes, antibakteriális és antivirális tulajdonságokkal rendelkezik. Emellett hatásos lehet bőrfertőzésekre, de bőrfekély, ekcéma és szemölcs ellen is bizonyított már ez a gyümölcs.

Bőrpigmentáció ellen gránátalma

A gránátalma is egy antioxidánsbomba, amely védelmet nyújt a bőr számára a káros hatású UVA és UVB sugárzással és a bőrpigmentációval szemben. A gyümölcs magjából készíthetünk turmixitalt, de salátákat is készíthetünk a gyümölcsből, más gyümölcsök felhasználásával.

Ragyogó bőr, almával

Szerencsére az alma egész évben elérhető. Nem csak a fogyókúránk során válhat ez a gyümölcs a barátunkká, de remek arcpakolásokat is készíthetünk ebből a gyümölcsből és még belülről is táplál bennünket. Mivel tele van értékes tápanyagokkal, így a bőrünk ragyogóan üde és szép lesz, amennyiben rendszeresen fogyasztjuk.

Kapcsolódó cikkek

Mi magunk is sokat tehetünk - 4 mindennapi szokás, amellyel ártunk a bőrünknek – az öregedési folyamatok lassításáért.

4 mindennapi szokás, amellyel ártunk a bőrünknek

A nők bőre sokkal hamarabb öregszik, mint a férfiaké. Éppen ezért nagyon vigyáznunk kell a bőrünkre, hiszen így annál később vehetők észre a bőrön az öregedés nyomai. A cikkben bemutatjuk azokat a szokásokat, amelyek lassíthatják az öregedési folyamatokat

A zöldségek és a gyümölcsök szerepe - Edd magad szépre! – a szépség megőrzésben.

Edd magad szépre!

A zöldségek és gyümölcsök olyan sok tápanyagot tartalmaznak, hogy multivitaminként is funkcionálhatnak. Mutatjuk is, milyen táplálékoktól leszünk szépek.

Milyen előnyei vannak, ha mindig divatosan öltözködsz? - a divatos öltözködésnek számtalan előnye van

Milyen előnyei vannak, ha mindig divatosan öltözködsz?

A divatos öltözködésnek számtalan előnye van. Ha szeretnél mindig divatosan öltözködni érdemes olyan helyről beszerezned az aktuális évszaknak megfelelő ruháidat, ahol egy helyen szinte mindent megtalálsz. A Modivo is egy ilyen hely lehet a számodra.