Otthoni módszerek repedezett sarok ellen

A repedezett sarok nem csak nyáron csúnya, hanem minden évszakban. Legfőképpen a nők esetében kiábrándító, de azért egy férfinál sem szép látvány, úgyhogy mindkét nemnek tennie kell ellene. Otthoni módszerekkel is segíthetünk a láb bőrének puhításában. Ezek a módszerek, nem csak a repedezett bőrtől, azaz az elhalt hámsejtektől szabadítanak meg bennünket, hanem selymes, puha, sima bőrrel ajándékoznak meg.
Otthoni módszerek repedezett sarok ellen - mi is sokat tehetünk annak érdekében, hogy szép legyen a sarkunk.

Készítsünk pakolást a lábunkra

Mielőtt neki esnénk a sarkunknak egy sarokreszelővel, áztassunk először a lábunkat meleg, vagy langyos vízben, majd készítsünk rá egy pakolást. Szaladjunk a konyhába, pépesítsünk egy banánt, fél dl joghurtot és adjunk hozzá egy kis mézet és már használhatjuk is. A kezelés tartson legalább 20 percen keresztül, aztán használjuk a sarokreszelőt. Végezetül mossunk lábat és kenjük be valamilyen bőrpuhító krémmel.

Ha már baj van

A repedezett sarok nem csak csúnya, de nagy az esélye a fertőzések kialakulásának. Ha még nem olyan drámai a helyzet, egy alapos lábmosást követően, kenjük be vékony rétegben mézzel a sarkunkat. Hihetetlen milyen csodákat művel a bőrrel. Nem csak puhítja, de regenerálja is. Ezt a pozitív hatását antibakteriális és antiszeptikus hatásának köszönheti.

Az almacet büdös, de hasznos

Az almaecetnek nagyon nincs jó illata, mégis érdemes vele kísérletezni, merthogy csodákat művelhet. Nem csak az egészségünk érdekében fogyaszthatjuk, hiszen jót tesz az emésztésnek és még a fogyásunkat is megtámogatja, de még az elhalt hámsejtektől is segíthet megszabadulni. Keverjük el 2-3 liter vizet, ½ dl almaecetet és áztassunk abban legalább 20 percig a lábunkat. Majd dörzsöljük le a bőrünkről az elhalt hámsejteket. Végezetül, kenjük be lábápolóval a lábunkat.

Kleopátrának is bevált

Kleopátra szentül meg volt győződve arról, ha szamártejben fürdik, akkor időtlen –időkig megőrizheti a szépségét. Nos, valóban nagyon szép nő volt, és abban is igaza van, hogy a tej szépít. A tejben történő lábáztatás sokat segíthet, hogy visszakapjuk a szép, ápolt lábunkat, mivel a tej, puhítja a bőrt.

A rózsavíz nem csak illatos

A rózsavíznek csodálatos az illata. A rózsa illóolajnak például kiemelkedő az aromaterápiás hatása, a rózsavíz pedig csodákat művel a sarokkal. Mit tehetünk? A lábunkat áztathatjuk is legalább negyedórán keresztül rózsavízben és aztán bekenhetjük a lábunkat vagy glicerinnel, vagy valamilyen lábpuhító krémmel, de össze is keverhetjük a rózsavizet és a glicerint, aztán hagyjuk a lábunkon pakolásként ezt az elegyet egy egész éjszakára. Használhatjuk ezt a bőrpuhító módszert több napon keresztül is, majd megelőzésként heti egy alkalommal is elegendő azt használni.

Kapcsolódó cikkek

Sok mítosz kering - 3 titokról rántjuk le a leplet – a szépséggel kapcsolatban is.

3 titokról rántjuk le a leplet

Nagyon sok mítosz kering a neten. A szépséggel kapcsolatban is. Mi most 3 mítoszról, titokról rántjuk le a leplet.

Fehér és fekete a gardróbban

Fehér és fekete a gardróbban

A fehér és a fekete színű ruhák, kiegészítők igazán univerzális darabok, mivel tényleg minden színhez remekül passzolnak.

Szépségtippek nőknek

Szépségtippek nőknek

A konyhában is találhatunk olyan alapanyagokat, természetes dolgokat, amelyek segítenek, a szépségünk megőrzésében. A cikkben ilyen természetes szépítőszerekről olvashatsz.