4 mindennapi szokás, amellyel ártunk a bőrünknek

Az egészségünk megőrzése többnyire azt jelenti, hogy rendszeresen mozgunk, és odafigyelünk az egészséges táplálkozásra. Az egészséges életmód nem pusztán fizikai egészséget biztosít, de a lelki egészségünket is megtámogatja. A fizikai egészségbe a bőr egészségvédelme is beletartozik. Tudtad, hogy az öregedés nyomai elsőként a bőrünkön látszik meg? A nők bőre, sokkal vékonyabb, mint a férfiaké, így gyorsabban és drasztikusabban is reagál a környezeti és egyéb ártalmakra. A nők már 30 éves koruktól retteghetnek, hiszen ebben a korban már megjelennek a szarkalábak és a finom vonalak is egyre feltűnőbbek az arcon. De az egészségtelen táplálkozás, a túlzásba vitt napozás és a dohányzás is gyorsítja az öregedési folyamatokat. Mivel lassíthatjuk bőrünk öregedését? Mutatjuk a 4 választ!
Mi magunk is sokat tehetünk - 4 mindennapi szokás, amellyel ártunk a bőrünknek – az öregedési folyamatok lassításáért.

1. A zuhanyozás kellemes, de nem mindegy, hogy milyen vizet használunk

A zuhanyozás nagyon kellemes tud lenni egy fárasztó nap után. Jólesik, amikor a kellemesen meleg, vagy éppen forró víz simogatja a bőrünket, és mi csak álldogálunk alatta, élvezve a víz kellemes melegét és mennyei az érzés, ahogy a meleg víz hatására csökken bennünk a napi fáradtság. A forró víz azonban nem tesz jót a bőrnek, hiszen nagyon kiszárítja azt, és még a bőr felső rétegét is tönkreteheti. Forró víz helyett zuhanyozzunk csak kellemesen meleg, langyos vízzel. A bőrünk felpezsdül a hideg-meleg váltózuhanytól is, hiszen ez jót tesz a keringésnek, és ezzel a bőr állapota is javul.

2. Egymás cuccait soha ne használjuk

A szeretet jó dolog, főleg, ha családon belül teljesedik ki. Azonban bármennyire szeretjük is egymást, soha ne használjuk egymás cuccait egy háztartáson belül. A közös törülköző használat is sok veszélyt hordoz magában, de egymás kozmetikumait és sminkkészletét se használjuk, mert nagyon sok fertőzést szedhetünk így össze. Mindenkinek legyen külön kozmetikuma és ezekbe ne nyúlkáljunk bele, ne használjuk, még egyetlen alkalommal sem, mert veszélyeket hordoz magában.

3. A dehidratáció is veszélyes

A testünk nagy százaléka, víz. Ha nem iszunk elegendő folyadékot, úgy dehidratáltak leszünk. Ez nem csak a közérzetünkön mutatkozik meg, nem csak fáradtak leszünk és dekoncentráltak, hanem a méreganyagok is felhalmozódnak a szervezetünkben, illetve a kevés folyadékfogyasztás, bőrszárazságot is okoz.

4. A zsíros, fűszeres ételek és az édességek

Ezeket az ételeket mindképpen el kell felejtenünk, vagyis radikálisan vissza kell szorítanunk, ha szép bőrre vágyunk. Ezek az ételek nem csak súlygyarapodást okoznak, aminek szintén nyoma marad a bőrünkön, hanem akár még a hormonháztartásba is beleavatakozhatnak, ami szintén ronthat a bőrünk állapotán. A bőr zsírossá, vagy éppen fénytelenné is válthat és még pattanásokkal is számolnunk kell.

Kapcsolódó cikkek

Ajándék tippek nőnapra a Bizsuland ékszer webáruház kínálatából - nőnapi ajándék ötlet 2022 - nőnapi ajándék 2022

Ajándék tippek nőnapra a Bizsuland ékszer webshop kínálatából

Az év minden napján ünnepeljük a nőket, de van egy alkalom, amikor a figyelem csak feléjük irányul. A nőnap lehetőséget ad arra, hogy a hétköznapok mellett egy nekik dedikált ünnepen is kifejezhessük elismerésünket és hódolatunkat.

Szépségtippek nőknek

Szépségtippek nőknek

A konyhában is találhatunk olyan alapanyagokat, természetes dolgokat, amelyek segítenek, a szépségünk megőrzésében. A cikkben ilyen természetes szépítőszerekről olvashatsz.

Edd magad szépre!

Edd magad szépre!

A zöldségek és gyümölcsök olyan sok tápanyagot tartalmaznak, hogy multivitaminként is funkcionálhatnak. Mutatjuk is, milyen táplálékoktól leszünk szépek.