5 szépségtipp teafaolaj használatával

A teafaolajnak nem mindenki kedveli az illatát, pedig nem csak elviselhető, még kellemes is. Belsőleg nem fogyasztható az illóolaj, még akkor sem, ha késztetést érzünk arra, hogy kipróbáljuk az áldásos hatásait. Mivel külsőleg azonban csodákat művel, ezért a szépségápolásban bátran bevethetjük. Külső használat esetén is ügyelnünk kell arra, hogy valamilyen hordozóolajjal keverve használjuk, mert különben bőrirritációt okozhat. Hogyan, és mire használhatjuk a teafa illóolajat? Mutatunk néhány ötletet.
5 szépségtipp teafaolaj használatával

1. A száraz bőr ápolása teafaolajjal

A teafaolaj segít megnyugtatni a száraz bőrt, ezzel nem csak a viszketést, de az irritációt is csökkenti. A száraz bőrű emberek hajlamosabbak az ekcéma kialakulására. Ezzel az olajjal nem csak a tünetek enyhíthetők, de a probléma akár meg is szűnhet. Az esti tisztálkodást és arctisztítást követően, kend be az arcodat teafaolajjal. Egy teáskanálnyi hordozóolajban keverj el pár csepp teafaolajat és használd ezt hidratálóként.

2. Viszkető bőrre is jó

Előfordul, hogy az arcbőrünk viszket valami miatt. Ez gyulladás miatt is kialakulhat. A teafaolaj nagyon hatékony lehet a probléma orvoslására, mivel gyulladáscsökkentő tulajdonsággal is rendelkezik. A bőrfertőzés is okozhat bőrviszketést. Ezt a problémát is orvosolja a teafaolaj, mindemellett nyugtatja is a bőrt. Keverd össze pár csepp teafaolajat a bőrödnek legmegfelelőbb hordozóolajjal, és napi két alkalommal kend be ezzel az eleggyel az arcodat.

3. A zsíros bőr gondjait is megoldja

Mivel a teafaolaj fertőtlenítő hatással is rendelkezik, így a zsíros bőrt is ápolhatjuk ennek az illóolajnak a segítségével. A zsíros bőrűek ne hordozóolajjal keverjék össze a teafaolajat és ne arckrémként használják, hanem arctisztítóként. A már meglevő arctisztítóhoz adj egy-két csepp teafaolajat és tisztítsd meg az arcod, majd következhet a bevált hidratáló krémed.

4. Ha sebes a bőröd

A teafaolaj remek sebgyógyító tulajdonsággal rendelkezik. A seb nem múlik el azonnal, de sokkal rövidebb ideig tart a gyógyulás, ha a szokásos arckrémedhez adsz 1-2 csepp teafaolajat és ily módon használod azt.

5. Gyulladást is csökkent

A teafaolaj remek gyulladáscsökkentő hatása enyhíti a bőrfájdalmat és az gyulladás következtében kialakult irritáció ellen is hatásos. A gyulladás, bőrpírt eredményez – ne keverd össze a rozáceával, ami értágulatot jelent –, amelyet remekül enyhít és szüntet meg ez a csodálatos gyógyító olaj.

Kapcsolódó cikkek

Otthoni módszerek repedezett sarok ellen - mi is sokat tehetünk annak érdekében, hogy szép legyen a sarkunk.

Otthoni módszerek repedezett sarok ellen

A repedezett sarok csúnya, de mi magunk is sokat tehetünk annak érdekében, hogy ápolt és puha legyen a sarkunk. Az otthoni módszerek sokat segíthetnek ebben.

Fehér és fekete a gardróbban

Fehér és fekete a gardróbban

A fehér és a fekete színű ruhák, kiegészítők igazán univerzális darabok, mivel tényleg minden színhez remekül passzolnak.

Ajándék tippek nőnapra a Bizsuland ékszer webáruház kínálatából - nőnapi ajándék ötlet 2022 - nőnapi ajándék 2022

Ajándék tippek nőnapra a Bizsuland ékszer webshop kínálatából

Az év minden napján ünnepeljük a nőket, de van egy alkalom, amikor a figyelem csak feléjük irányul. A nőnap lehetőséget ad arra, hogy a hétköznapok mellett egy nekik dedikált ünnepen is kifejezhessük elismerésünket és hódolatunkat.