A szexuális vágy csökkenésének 4 oka

Minden párkapcsolatban vannak hullámvölgyek. Ezek elkerülhetetlenek, hiszen nem lehet minden rózsaszín, nem élhetünk állandóan egy boldogságbuborékban. Előfordul, hogy vannak olyan élethelyzetek az életünkben, amikor nem kívánjuk a házaséletet, amikor nem úgy működik minden a hálószobában, ahogy kellene. Sok oka lehet annak, ha egy nő nem szeretne áldozni a szerelem oltárán. A legtöbb esetben hormonális okai lehetnek a szexuális vágy csökkenésének, de más okok is megbújhatnak a libidócsökkenés mögött. Most a négy leggyakoribb okot mutatjuk be.
A szexuális vágy csökkenésének 4 oka

1. A túl sok munka, a túl sok stressz

Manapság a nőknek nagyon nehéz megteremteni az egyensúlyt és mindenben jól teljesíteni, hiszen a munka mellett ott van még a házimunka és a gyermeknevelés is. A stressz egyébként is egy libidógyilkos, márpedig mindig van min idegeskedni. Természetesen, nem lehet sokáig ezt az állapotot fenntartani. Mindenképpen meg kell teremteni azt a bizonyos egyensúlyt, illetve ha olyan életszakaszban van az adott hölgy, hogy jelen pillanatban nem tud kevesebb munkát vállalni, akkor mindenképpen el kell sajátítani valamilyen stresszkezelési technikát, mert amennyiben a stressz krónikussá válik, nem csak lelki, de testi betegségeket is okozhat.

2. A gyógyszerszedés is hatással van a libidóra

Egyes gyógyszereknek, legyen szó valamilyen betegségre szedett gyógyszerről, vagy fogamzásgátlóról, hatása van a libidóra. Amennyiben arra gyanakszol, hogy egy adott gyógyszer miatt nem kívánod a szexuális együttlétet, úgy mindenképpen beszélj az orvosoddal, merthogy a szexuális élet hiánya negatívan hat a házaséletre. Az összebújások jót tesznek a kapcsolatnak és megerősítik a házasfelek közötti köteléket. Azonban a sorozatos elutasítások, feszültséget okoznak és még a kapcsolat is tönkremehet emiatt.

3. Lelki válság, problémák a kapcsolatban

Minden házasságban vannak úgynevezett nehezebb időszakok. A gondok nem oldódnak meg maguktól. Ezekről bizony beszélni kell. A kommunikációnak, egyébként is fontos szerepe van a jó kapcsolat fenntartásában. Nem az a megoldás, hogy nem szeretkezünk a párunkkal. Egy kapcsolat csak akkor lehet működőképes, ha a párokban nincsenek tüskék és mindenki nyíltan mer és akar is beszélni az érzéseiről.

4. Fájdalom is lehet az oka a visszautasításnak

Sokan még mindig tabuként kezelik az intim dolgokat és sokan még önmaguknak sem vallják be, ha valami gond van. Az orvos előtt aztán végképp nem kell szégyenkezni, ha valamilyen nőgyógyászati panaszunk van, hiszen ő az egyetlen, aki a segítségünkre lehet. Vannak olyan nőgyógyászati betegségek, elváltozások, amelyek akár fájdalmassá is tehetik a nemi életet, de ezeknek a problémáknak ki kell deríteni az okát, hiszen ameddig az nem oldódik meg, addig ez gátja lesz a boldog házaséletnek. Márpedig a szex is fontos része a kapcsolatnak, az intimitás valami pluszt ad a kapcsolathoz és egy különös szövetséget alakít ki a házasfelek között.

Kapcsolódó cikkek

A szexuális vágy csökkenésének 4 oka

A szexuális vágy csökkenésének 4 oka

Minden házasságban előfordulhatnak hullámvölgyek. A jó szexuális élet szoros szövetséget alakíthat ki a házasfelek között. A szexuális élet hiánya, azonban negatívan hat a házasságra. A cikkben négy okot mutatunk be, amely hatással lehet a szexuális vágy

Milyen helyzetekben legyünk következetesek a gyerekkel?

Milyen helyzetekben legyünk következetesek a gyerekkel?

A szülő, akkor nevel boldog és kiegyensúlyozott gyermeket, ha sikerül következetesnek maradnia. Mit is jelent ez? A cikkben azokat a helyzeteket soroljuk fel, amikor a szülőnek ragaszkodnia kell a gyermeknevelési eszközökhöz.

A csókolózás akár még a jó szexnél is fontosabb lehet

A csókolózás akár még a jó szexnél is fontosabb lehet

A szakértő szerint a csók a párok összetartozásának elengedhetetlen része