A fejlesztő játékok hatékonysága óvodás korban

Óvodás korban a játékok jelentik a részképességek fejlesztésének fő módját. Emellett pedig a kicsik lelkén is könnyítenek, hiszen segítenek feldolgozni a különféle szorongásokat és oldani a gátlásokat. Ezért lényeges hangsúlyt helyezni rájuk minden életkorban.
A fejlesztő játékok hatékonysága óvodás korban

Alábbi írásunkban a fejlesztő eszközök hatékonyságáról lesz szó.

Miben fejlesztheti az ovist a játék?

A különféle fejlesztő játékok Djeco gyártótól és további cégektől más-más készséget erősítenek. Ez általában a termék leírásában is szerepel. Leggyakrabban az alábbi területekre összpontosítanak:

· érzékelés

· koncentráció

· memória, megfigyelőkészség

· logikai gondolkodás

· társas készségek

· beszédkészség

· képzettársítás

· önismeret

· mozgáskoordináció (nagy- vagy apró mozdulatok)

· térbeli tájékozódás

Az az ideális, ha gyermekünk mindegyik területen folyamatosan halad előre. Természetesen mi magunk és a pedagógusok is észlelhetjük, ha egyiken le van maradva. Így célzott eszközökkel segíthetjük az előrelépést.

Mitől függ a hatékonyság?

Rengeteg szülő azonnali eredményt vár ezektől a termékektől. A módszer azonban csak úgy működik, ha mi magunk is rászánjuk az időt, és az ovissal közösen fedezzünk fel az adott eszközt. Legtöbbször többet jelent a szeretetben együtt töltött idő, mint maga az elfoglaltság. Természetesen a gyermek a tesókkal vagy egyedül is leköti magát. A kognitív és érzelmi fejlődés alapfeltétele azonban a szülőktől, nagyszülőktől kapott egyéni figyelem is.

Emellett a csemeték egyéni képességeitől is függ, hogy egy-egy eszköz mennyire lendít előre. Ezért nem szabad türelmetlennek lennünk a kicsikkel. Ugyanígy kerülnünk kell az erőltetést: ha valamihez nincs kedve, rá kell hagyni.

Kedvelt fejlesztő játékok óvodásoknak

Érdemes a legkeresettebb termékek iránt érdeklődni, ha nem tudjuk, milyen meglepetést keresünk a kicsiknek. Az alábbi ötleteket nemcsak imádják, de hatékonyak is:

· képkirakó (mágneses vagy egyszerű)

· memória feladat

· építőkockák

· hármas társas

· mini hangszerek

· egyensúlyozó hinta

· célbadobós

· kreatív kézműves eszközök

Érdemes online körülnézni, hiszen számtalan kategóriából választhatunk.

Összefoglalva: Nemcsak kisbaba, hanem óvodás korban is sokat segíthetnek csemetéinknek a fejlesztő eszközök. Rengeteg területet előre tudunk velük mozdítani, így a gyermekek képességei javulnak. Hosszú távon az iskolakezdést is megkönnyíti mindez.

Kapcsolódó cikkek

Angoltanulás kisgyermekkorban

Angoltanulás kisgyermekkorban

Nem tudod eldönteni, tanuljon-e angolul a kisgyermeked? Vagy magad is gyakorolnál behappynyelviskola.hu kurzusain? Itt informálódhatsz a témában!

Hogyan válhatsz meditációs tanárrá

Hogyan válhatsz meditációs tanárrá

Meditációs tanárként az a feladatod, hogy a tanulók megtanulják, hogyan kell megfelelően meditálni.

A fejlesztő játékok hatékonysága óvodás korban

A fejlesztő játékok hatékonysága óvodás korban

A Djeco gyártótól vásárolnál gyermekednek készségfejlesztő játékot? Érdekel a választék és a hatékonyság? Cikkünkből megtudhatod, amire kíváncsi vagy.