Hogyan válasszuk ki a legjobb pezsgőt

A pezsgőnek számos stílusa létezik. Két pohártípus közül választhatsz, a fuvola vagy a tulipán közül. A fuvola lehetővé teszi a pezsgő illatának szaglását, a tulipános pohár pedig megkönnyíti a tálalást. Az üveg kiválasztásakor mindenképpen ellenőrizze az árát, és azt, hogy van-e akciós. Ha az üveg túlárazott, bármikor választhat egy olcsóbb márkát, de végül többet fog fizetni, mint amennyire szüksége van.
Hogyan válasszuk ki a legjobb pezsgőt

A pezsgő kiválasztásakor mindenképpen tartsa szem előtt a palack hőmérsékletét. Körülbelül 4 fokos hőmérsékleten kell tálalni. Így frissebb lesz, mint valaha. Emellett a pezsgőt legalább három órával a tálalás előtt le kell hűteni. Tálalás előtt fél órával egy vödör jégből és vízből álló vödörben is hűtheti. A pezsgő hűtésének legjobb módja, ha tálalás előtt legalább fél órára hűtőbe tesszük. Hogy elkerülje, hogy a palack kipukkadjon, mindenképpen tartsa a dugót, amikor kinyitja. Soha nem szeretné, ha a palack felrobbanna, vagy ha véletlenül kiöntené az italt, és ezzel bárkit is megsebezne.

A pezsgő kiválasztásakor alapvető fontosságú az ízpróba. Sok bor- és szeszesital-üzletben vannak miniatűr pezsgősüvegek. A helyi pincészetekben is kipróbálhatja a különböző típusokat. Érdemes több fajtát is kipróbálni, hogy kiderüljön, melyik tetszik a legjobban. Kóstoláskor mindenképpen jegyzeteljen, hogy emlékezzen, melyiknek a legjobb az íze. Ezzel a módszerrel biztosan a legjobb palackot fogja megvenni. Egy kis kutatás hosszú utat tesz meg.

Miután eldöntötte, hogy milyen alkalomra milyen pezsgőt szeretne ajándékozni, máris jó úton haladhat az ünnepléshez egy szép üveg pezsgővel. Most már készen áll arra, hogy megtalálja a tökéletes pezsgőt a különleges alkalomra. Ha a hétvégén partit rendez, mindenképpen válasszon a témához illő palackot. Így biztosan lenyűgözheti a különleges vendéget.

A legjobb pezsgő kiegészíti a felszolgált ételeket. Olyan pezsgőt is kipróbálhat, amely felerősíti az ételek ízét. Könnyű megtalálni a preferenciáinak megfelelő pezsgőt. A tökéletes pezsgő megtalálásának első lépése, hogy megismerje a különböző pezsgőfajtákat és a címkéken használt kifejezéseket. Miután eldöntötte, hogy milyen pezsgőt szeretne felszolgálni, el kell döntenie, hogy hol fogja felszolgálni.

Kapcsolódó cikkek

Az olasz borok sokszínűsége:Chianti-tól a Barolóig

Az olasz borok sokszínűsége:Chianti-tól a Barolóig

Olaszország hosszú ideje az egyik legfontosabb borkészítő ország a világon, és nem véletlenül. Az olasz borok gazdag sokszínűsége és hagyományokon alapuló borkészítési módjai világszerte híresek.

Hogyan válasszuk ki a legjobb pezsgőt

Hogyan válasszuk ki a legjobb pezsgőt

Érdemes pezsgőkóstolókra járni.

Az édesburgonya különböző fajtái és ízviláguk

Az édesburgonya különböző fajtái és ízviláguk

Rendkívül sokféle fajta édesburgonya létezik, mindegyiküknek sajátos ízvilága és jellegzetességei vannak.