Újabb drágulás a piacon - megérett a fűtésrendszer cseréje?!

Sokan úgy látják, hogy már most is túl késő, ha a világunk jövőjéről van szó, és már kétségtelen, valamint a hétköznapokban is egyre több jel utal arra, a jelenlegi rendszerünk nem fenntartható.
Megérett az elavult fűtések cseréje

Nem csak az építőipari anyagok áremelkedése, illetve a korábban sosem látott üzemanyagár, de a válság ellensúlyozására meghozott szabályozó lépések együttesen mutatnak rá, milyen jelentősége van annak, hogy időben cselekedjünk. Ha szeretnénk elkerülni a későbbi jelentősebb átalakítások miatti magas kiadásokat, illetve az új otthonunk fűtési rendszerén gondolkodunk, akkor vegyük számításba a várható áremelkedések mellett azt is, hogy a fosszilis tüzelőanyaggal működő rendszerek ideje lejárt, és ahogy a belsőégésű motoroktól, ezektől is idővel meg kell válnunk.

Az egyik legkorszerűbb fűtési technológia a fűtőfólia használatával valósítható meg. Az infravörös sugárzás elvén működnek az infrapanelek is, amik a legismertebbek, legrégibbek az ezen az elven működő rendszerek körében. A harmadik generációs fűtőfólia viszont intelligens megoldás, aminél nem kell kisülésekkel, túlhevüléssel számolni, csak egyenletes komfortos meleggel. Egészséges rendszer, az emberi szervezetre jótékony hatással bír, ráadásul hatékonysága is figyelemre méltó, tekintettel arra, hogy nem a levegőt melegíti keringetve, hanem közvetlenül az emberi szervezetet, illetve tárgyakat. A fűtőfólia antibakteriális hatású, és javítja a levegő minőségét is, így a légúti megbetegedésben szenvedőknek különösen ajánlott, különösen azért is, mert esetében nem kell szállóporral számolni.

Elektromos fűtési rendszer lévén összeköthetjük a napelemekkel, amiknek segítségével szinte teljesen leválhatunk a szolgáltatóról, és egyénileg is biztosíthatjuk a fűtéshez szükséges energia előállítását megújuló módon. Ezzel csökken a káros anyag kibocsátás is, így környezetbarát technológiáról van szó, ami a nap melegét hozza el az otthonunkba. Karbantartási, javítási költségekkel nem kell számolni, nincs szükség minden évben ellenőrzésre sem. Ezzel szemben hosszú évtizedekig meg van oldva a fűtés kérdése, ami magas minőségben biztosítja a komfortos és egyenletes meleget az otthonunkban.

Szerő: Galambos Dániel
Fotó: Illusztráció/Unsplash

Kapcsolódó cikkek

4 mód, hogy pozitív energia költözzön a házba

4 mód, hogy pozitív energia költözzön a házba

A lakásunkban keringő energia, hatással van ránk, az életünkre és a lelkiállapotunkra. Mit tegyünk, hogy a pozitív energia uralkodjon el a lakásunkban? Mutatunk néhány tippet!

A menopauza egy eddig ismeretlen tünete

A menopauza egy eddig ismeretlen tünete

A menopauza sok kellemetlen tünettel járhat együtt. Ezek közül most ismertetünk még egyet, amelyről lehet, hogy eddig nem hallottál.

A kertészkedés pozitívan hat - Most már 6 okod is lesz arra, hogy kertészkedj! – a testre és a lélekre egyaránt.

Most már 6 okod is lesz arra, hogy kertészkedj!

A rendszeres kertészkedés nem csak testileg hat az egészségünkre, de a lelkünk is rendben lesz, amennyiben rendszeres kint tevékenykedünk a kertünkben. Mutatunk hat okot, hogy miért is kertészkedj.