Fürdőszoba átalakítása feng shui szerint

Biztosan Te is harmóniára és egyensúlyra vágysz, még akkor is, amikor reggel készülődsz a napi megpróbáltatásokra. Ahhoz azonban, hogy megtaláld mindezt, a balanszot a munka, a pihenés és a kikapcsolódás között, fontos, hogy a készülődés helyszínét megfelelő berendezésekkel lásd el. Manapság teljesen természetes, hogy a fürdőszoba az otthon egyik központi helyisége, így nem árt figyelmet fordítani annak kialakítására. Ebben segít a feng shui, aminek segítségével harmonikus teret rendezhetsz be.
Fürdőszoba átalakítása feng shui szerint

A fürdőszoba átalakítása

A fürdő megalapozza az élénkítő és kellemes reggeleket, illetve a relaxáló esték hangulatát egyaránt. Egy fáradt és túlzottan nehezen induló munkanap az egész délelőttre és délutánra hatással lehet. Ahhoz, hogy ezt elkerülhesd, nem árt a helyiséget pár szempont betartásával átalakítani. Persze akadhatnak olyan esetek, amikor még egy teljes átformálásra is lehetőség van, de nem muszáj nagyban gondolkodni. A kedvünk pozitív irányt is vehet pár olyan módszerrel, aminek a feng shui adja meg az alapját.

A feng shui elvei

Ezt a megoldást már az ókorban is használták, hiszen mindig hatékonyan működött. A saját birodalom kialakítása során fontos, hogy jól érezzük magunkat a tisztálkodó helyiségben. Nem árt összehangolni a színeket, a formákat és a fényeket egyaránt. Fontos tudni azonban, hogy a feng shui nem egy stílus, hiszen ez alkalmazható egy modern, egy retro, de akár egy fiatalos fürdőszobában is egyaránt.

Harmónia teremtése

Az első és talán a legfontosabb, hogy ide belépve milyen képet formálunk, milyen az ember első benyomása, ha betér a helyiségbe. Ahhoz, hogy rend és tisztaság fogadhasson bennünket, nem árt beszerezni pár tárolót. A tükrösszekrények az Arezzo márkától remek megoldást kínálnak arra, hogy mindig mindennek meglegyen a helye.

Mi legyen a WC-vel?

Sokat segíthet, hogyha a fürdőben található WC-t el tudjuk rejteni a kíváncsi szemek elől. Legyen szó egy apró falról, esetleg egy bútorról, ha nem látszik, máris nagyobb a harmónia. Emellett manapság már beszerezhetőek olyan típusú változatok, amelyek szinte egy pad hatását keltik bennünk. Ez biztosítja a diszkrét megjelenést a számunkra.

A fürdőszoba tájolása

Fontos szempont az elhelyezkedés, aminek kapcsán nem ártana arra törekedni, hogy ne déli fekvésűt válasszunk. Ha tehetjük, mindenképpen a ház olyan pontjára helyezzük el, ahol a víz az úr. A legjobb megoldás talán az észak-északkeleti kialakítás, hiszen itt nem a tűz uralkodik. Lényeges továbbá a színek használata, a legjobb a kék, a fehér, a zöld, illetve a lime.

Összegezve

Fürdőszoba átalakításban gondolkodsz? Akkor érdemes figyelembe venni a feng shui elveit, hiszen ezek sokat segíthetnek a harmonikus otthon megteremtésében. A rendezettségben a tükrösszekrények az Arezzo márkától nyújtanak végső megoldást, de ne feledjük elrejteni a kíváncsi szemek elől a WC-t, hiszen ez is fontos az elegancia megteremtésében.

Kapcsolódó cikkek

4 dolog, ami öregít - Nem a valós korunkkal van a gond, hanem amit viselünk, hordunk

4 dolog, ami öregít

Minden kornak megvan a maga szépsége. Minden életkorban nézhetünk ki jól, csak a megfelelő ruhákat és hajszínt kell megtalálnunk. És persze a kiegészítőket. Mutatunk néhány ötletet, amelyek segíthetnek a megfelelő stílus kialakításában.

Hormonkiegyensúlyozó tippek

Hormonkiegyensúlyozó tippek

A hormonok meghatározzák az életünket, hiszen sok élettani funkcióra vannak hatással. Mutatjuk, hogy melyik hormonnak, milyen szerepe van az életünkben és az egészségünk megőrzésében.

4 mód, hogy pozitív energia költözzön a házba

4 mód, hogy pozitív energia költözzön a házba

A lakásunkban keringő energia, hatással van ránk, az életünkre és a lelkiállapotunkra. Mit tegyünk, hogy a pozitív energia uralkodjon el a lakásunkban? Mutatunk néhány tippet!