Fehér és fekete a gardróbban

Egy fekete ruha igazán alkalmi tud lenni, bár az is igaz, hogy nem mindenkinek áll jól.
Fehér és fekete a gardróbban

A fehér és a fekete színű ruhák, kiegészítők igazán univerzális darabok, mivel tényleg minden színhez remekül passzolnak. Ez így igaz is, de azért nem mindegy, hogy milyen árnyalatokkal és milyen arányban párosítjuk őket. Az azért biztos, hogy mindig jó, ha lapul a gardróbunkban egy-két fehér és fekete ruhadarab, hiszen ezek sokszor lehetnek a segítségünkre, amikor azon töprengünk, hogy mit is vegyünk fel.

A sötét oldal

Egy fekete ruha igazán alkalmi tud lenni, bár az is igaz, hogy nem mindenkinek áll jól. Fontos a fazon, hogy a testalkatunknak megfelelő darabot válasszunk. Ha soknak érezzük, egy színes boleróval, a cipő és a táska színével megtörhetjük a monotonitását és kicsit vidámabbá tehetjük. Az egyik nagy előnye a fekete ruhadaraboknak, hogy karcsúsítanak. Ezt jól ki is lehet használni, hiszen elég, ha csak arra területre veszünk fel feketét, amit optikailag kisebbnek szeretnénk láttatni. Világosabb színekkel kombinálva a fekete ruhadarabokat ezt a hatást ügyesen ki lehet használni, hangsúlyozni lehet. A másik komoly érv a fekete szín mellett, hogy az egyik legcsábítóbb szín. Szóval, ha hódítani szeretnénk, akkor a fekete egész biztos, hogy tökéletes választás.

Érdemes többféle alkalomhoz megfelelő fekete ruhadarabot is beszerezni. Legyen egy alkalmi, egy laza, de elegáns és egy könnyed, hétköznapi is.

A fekete szín az említettek mellett még tekintélyt parancsoló is, ezért komolyabb eseményekre, -mint például egy állásinterjú- is érdemes bevetni.

Szóval, ha nem tudod, hogy mit vegyél fel, de sietned kell, akkor a fekete egész biztos, hogy mindig jó választás.

A habkönnyű fehér

Bár valóban könnyed és tiszta megjelenést kölcsönöz, valójában talán ezt a színt a legnehezebb viselni. Egyrészt mert kényes, hiszen azonnal meglátszik rajta minden apró folt, és egy pecsétes ruhánál kevés kiábrándítóbb van, másrészt azért, mert nagyon oda kell figyelnünk nem csak a fazonjára, de bizony az anyagára is. Sokan azt hiszik, hogy fehéret csak a nagyon vékony hölgyek viselhetnek, de ez valójában egy tévhit. Egy jól szabott fehér nadrág plus size méretben is jó választás, csak legyen megfelelően vastag az anyaga.

A fehér szín magabiztosságot, öntudatosságot sugároz, de csak akkor, ha tudod viselni, és ehhez az kell, hogy tökéletesen érezd benne magad. Ahogy azt a fekete színnél is említettük az egyszínű öltözékek esetén, érdemes megtörni valamivel a szín monotonitását. Ez lehet egy színes öv, kendő, vagy akár egy hangsúlyos ékszer is.

A fehér szín egyik fontos tulajdonsága, hogy sápaszt, ezért azoknak áll igazán jól, akiknek kicsit barnásabb a bőre. Ennek ellenére a fehér bőrűeknek sem kell lemondani róla, csak inkább a törtfehér, pezsgő, bézs színek felé kell elmenni. A különböző fehér árnyalatokat azonban ne keverjük egymással, mert leginkább kopottas, agyonmosott hatást fog kelteni.

Arany középút a pepita

Ez igazából mindenkinek jó választás. Lehet kockás, pöttyös, csíkos, virágmintás, nem számít. Nem véletlen, hogy tényleg szinte minden üzlet kínálatában megtalálhatók.

A hangsúly itt is a fazonon és az anyagválasztáson van. Érdemes odafigyelni a minta méretére is, illetve a tisztítására, hogy ne egy szürke-fekete ruhánk legyen.

A fekete-fehér öltözékünk állhat fekete és fehér darabokból, vagyis az egyszínű ruháinkat is kombinálhatjuk úgy, hogy egy pepita szettet alkossanak.

Bár a fekete és a fehér ruhák esetén az első ami jellemzően beugrik az embereknek az az iskolai ünnepség, az esküvő és a temetés, ahogy azt láthatjuk, ennél azért jóval több rejlik ebben a két színben és a kombinációikban.

Kapcsolódó cikkek

Fehér és fekete a gardróbban

Fehér és fekete a gardróbban

A fehér és a fekete színű ruhák, kiegészítők igazán univerzális darabok, mivel tényleg minden színhez remekül passzolnak.

Mi magunk is sokat tehetünk - 4 mindennapi szokás, amellyel ártunk a bőrünknek – az öregedési folyamatok lassításáért.

4 mindennapi szokás, amellyel ártunk a bőrünknek

A nők bőre sokkal hamarabb öregszik, mint a férfiaké. Éppen ezért nagyon vigyáznunk kell a bőrünkre, hiszen így annál később vehetők észre a bőrön az öregedés nyomai. A cikkben bemutatjuk azokat a szokásokat, amelyek lassíthatják az öregedési folyamatokat

Találd meg a stílusodat, és ne kövesd el ezeket a hibákat!

Találd meg a stílusodat, és ne kövesd el ezeket a hibákat!

Ahogy idősödünk, úgy egyre jobban oda kell figyelnünk az öltözködésünkre, a hajunkra és a sminkre. Mit vegyél figyelembe egy bizonyos kor fölött? Mutatjuk!