Melyik ékszert válasszak: arany vagy ezüst?

Az első dolog, amit szem előtt kell tartanunk, az a bőrszínünk. Ha a bőrünk hűvösebb, az ezüst jobban fog állni nekünk, mint az arany. Ha viszont melegebb a bőrünk, akkor inkább aranyat viseljünk. Az is lehetséges, hogy bármelyik ékszertípus viselésével jól mutatunk. Ne feledjük, hogy ékszervásárláskor vegyük figyelembe a bőrtónusát.
Melyik ékszert válasszak: arany vagy ezüst?

Ha finom ékszereket szeretnénk vásárolni, az ezüst a jobb választás. Az arannyal ellentétben az ezüst átméretezhető és egy életen át tart. Az ezüst legfőbb hátránya, hogy hajlamos a mattodásra. Ez könnyen elkerülhető, köszönhetően az aranyhoz hozzáadott ródiumnak. Azonban figyelembe kell vennünk, hogy az arany ékszereket nehéz átméretezni, ezért érdemes inkább az ezüstnél maradnunk.

A választás teljesen az a mi kezünkben van. Ha bizonytalanok vagyunk, hogy melyiket válasszuk, íme néhány általános szabály: ne válasszunk olcsó ezüst ékszert! Az olcsóbb ezüst ékszerek általában nikkelt tartalmaznak, ami allergiás reakciót okozhat. Ezzel szemben a finom.999 ezüst ékszerek szinte tiszta oxidált ezüstöt tartalmaznak, és fényes csillogással rendelkeznek. Nyakláncokhoz és fülbevalókhoz is kiváló.

Az ékszer színe felhívja a figyelmet viselője arcára. Sötét bőr esetén érdemes vaskosabb ezüst vagy arany darabokat választani. Ha nem vagyunk biztosak benne, a legjobb, ha ragaszkodunk egy stílushoz.

Ha fehér vagy fekete hajunk van, az arany jobban áll nekünk, mint az ezüst. A vörös vagy narancsszínű hajúaknak sárga vagy barna színű arany ékszereket érdemes viselniük. Míg a meleg bőrűek maradjanak a kettő kombinációjánál. Ha a hajszínünk túl meleg, akkor válasszunk sárga-arany ékszereket. Ha hűvös a bőrünk, viseljünk inkább ezüstszínű ékszereket. Ha meleg a bőrünk, válasszunk aranyszínű ékszereket.

Kapcsolódó cikkek

Otthoni módszerek repedezett sarok ellen - mi is sokat tehetünk annak érdekében, hogy szép legyen a sarkunk.

Otthoni módszerek repedezett sarok ellen

A repedezett sarok csúnya, de mi magunk is sokat tehetünk annak érdekében, hogy ápolt és puha legyen a sarkunk. Az otthoni módszerek sokat segíthetnek ebben.

Fehér és fekete a gardróbban

Fehér és fekete a gardróbban

A fehér és a fekete színű ruhák, kiegészítők igazán univerzális darabok, mivel tényleg minden színhez remekül passzolnak.

Szépségtippek nőknek

Szépségtippek nőknek

A konyhában is találhatunk olyan alapanyagokat, természetes dolgokat, amelyek segítenek, a szépségünk megőrzésében. A cikkben ilyen természetes szépítőszerekről olvashatsz.