Melyik ékszert válasszak: arany vagy ezüst?

Az első dolog, amit szem előtt kell tartanunk, az a bőrszínünk. Ha a bőrünk hűvösebb, az ezüst jobban fog állni nekünk, mint az arany. Ha viszont melegebb a bőrünk, akkor inkább aranyat viseljünk. Az is lehetséges, hogy bármelyik ékszertípus viselésével jól mutatunk. Ne feledjük, hogy ékszervásárláskor vegyük figyelembe a bőrtónusát.
Melyik ékszert válasszak: arany vagy ezüst?

Ha finom ékszereket szeretnénk vásárolni, az ezüst a jobb választás. Az arannyal ellentétben az ezüst átméretezhető és egy életen át tart. Az ezüst legfőbb hátránya, hogy hajlamos a mattodásra. Ez könnyen elkerülhető, köszönhetően az aranyhoz hozzáadott ródiumnak. Azonban figyelembe kell vennünk, hogy az arany ékszereket nehéz átméretezni, ezért érdemes inkább az ezüstnél maradnunk.

A választás teljesen az a mi kezünkben van. Ha bizonytalanok vagyunk, hogy melyiket válasszuk, íme néhány általános szabály: ne válasszunk olcsó ezüst ékszert! Az olcsóbb ezüst ékszerek általában nikkelt tartalmaznak, ami allergiás reakciót okozhat. Ezzel szemben a finom.999 ezüst ékszerek szinte tiszta oxidált ezüstöt tartalmaznak, és fényes csillogással rendelkeznek. Nyakláncokhoz és fülbevalókhoz is kiváló.

Az ékszer színe felhívja a figyelmet viselője arcára. Sötét bőr esetén érdemes vaskosabb ezüst vagy arany darabokat választani. Ha nem vagyunk biztosak benne, a legjobb, ha ragaszkodunk egy stílushoz.

Ha fehér vagy fekete hajunk van, az arany jobban áll nekünk, mint az ezüst. A vörös vagy narancsszínű hajúaknak sárga vagy barna színű arany ékszereket érdemes viselniük. Míg a meleg bőrűek maradjanak a kettő kombinációjánál. Ha a hajszínünk túl meleg, akkor válasszunk sárga-arany ékszereket. Ha hűvös a bőrünk, viseljünk inkább ezüstszínű ékszereket. Ha meleg a bőrünk, válasszunk aranyszínű ékszereket.

Kapcsolódó cikkek

Mi magunk is sokat tehetünk - 4 mindennapi szokás, amellyel ártunk a bőrünknek – az öregedési folyamatok lassításáért.

4 mindennapi szokás, amellyel ártunk a bőrünknek

A nők bőre sokkal hamarabb öregszik, mint a férfiaké. Éppen ezért nagyon vigyáznunk kell a bőrünkre, hiszen így annál később vehetők észre a bőrön az öregedés nyomai. A cikkben bemutatjuk azokat a szokásokat, amelyek lassíthatják az öregedési folyamatokat

Fehér és fekete a gardróbban

Fehér és fekete a gardróbban

A fehér és a fekete színű ruhák, kiegészítők igazán univerzális darabok, mivel tényleg minden színhez remekül passzolnak.

Argánolaj, kókuszolaj és olívaolaj – mindhárom jó hajpakolásnak

Argánolaj, kókuszolaj és olívaolaj – mindhárom jó hajpakolásnak

A növényi olajokat nem csak saláta és egyéb ételek készítésénél használhatjuk, de hajpakolásnak is nagyon jók. A cikkben az argánolaj, a kókuszolaj és az olívaolaj áldásos hatásairól olvashatsz.