Melyik ékszert válasszak: arany vagy ezüst?

Az első dolog, amit szem előtt kell tartanunk, az a bőrszínünk. Ha a bőrünk hűvösebb, az ezüst jobban fog állni nekünk, mint az arany. Ha viszont melegebb a bőrünk, akkor inkább aranyat viseljünk. Az is lehetséges, hogy bármelyik ékszertípus viselésével jól mutatunk. Ne feledjük, hogy ékszervásárláskor vegyük figyelembe a bőrtónusát.
Melyik ékszert válasszak: arany vagy ezüst?

Ha finom ékszereket szeretnénk vásárolni, az ezüst a jobb választás. Az arannyal ellentétben az ezüst átméretezhető és egy életen át tart. Az ezüst legfőbb hátránya, hogy hajlamos a mattodásra. Ez könnyen elkerülhető, köszönhetően az aranyhoz hozzáadott ródiumnak. Azonban figyelembe kell vennünk, hogy az arany ékszereket nehéz átméretezni, ezért érdemes inkább az ezüstnél maradnunk.

A választás teljesen az a mi kezünkben van. Ha bizonytalanok vagyunk, hogy melyiket válasszuk, íme néhány általános szabály: ne válasszunk olcsó ezüst ékszert! Az olcsóbb ezüst ékszerek általában nikkelt tartalmaznak, ami allergiás reakciót okozhat. Ezzel szemben a finom.999 ezüst ékszerek szinte tiszta oxidált ezüstöt tartalmaznak, és fényes csillogással rendelkeznek. Nyakláncokhoz és fülbevalókhoz is kiváló.

Az ékszer színe felhívja a figyelmet viselője arcára. Sötét bőr esetén érdemes vaskosabb ezüst vagy arany darabokat választani. Ha nem vagyunk biztosak benne, a legjobb, ha ragaszkodunk egy stílushoz.

Ha fehér vagy fekete hajunk van, az arany jobban áll nekünk, mint az ezüst. A vörös vagy narancsszínű hajúaknak sárga vagy barna színű arany ékszereket érdemes viselniük. Míg a meleg bőrűek maradjanak a kettő kombinációjánál. Ha a hajszínünk túl meleg, akkor válasszunk sárga-arany ékszereket. Ha hűvös a bőrünk, viseljünk inkább ezüstszínű ékszereket. Ha meleg a bőrünk, válasszunk aranyszínű ékszereket.

Kapcsolódó cikkek

5 szépségtipp teafaolaj használatával

5 szépségtipp teafaolaj használatával

A teafaolajat sok mindenre használhatjuk. Hasznát vehetjük a takarításban, de a szépségápolásban is a barátunk lehet. A cikkben öt olyan szépségtippet olvashatsz, amelyekhez teafaolaj szükséges.

Szépségtippek nőknek

Szépségtippek nőknek

A konyhában is találhatunk olyan alapanyagokat, természetes dolgokat, amelyek segítenek, a szépségünk megőrzésében. A cikkben ilyen természetes szépítőszerekről olvashatsz.

Találd meg a stílusodat, és ne kövesd el ezeket a hibákat!

Találd meg a stílusodat, és ne kövesd el ezeket a hibákat!

Ahogy idősödünk, úgy egyre jobban oda kell figyelnünk az öltözködésünkre, a hajunkra és a sminkre. Mit vegyél figyelembe egy bizonyos kor fölött? Mutatjuk!