Az autó eladásának menete

Az autó eladásának első lépése a hirdetés feladása, hiszen még csak mi tudjuk, hogy eladnánk.
Az autó eladásának menete

Természetesen az autót mindenki a lehető legmagasabb árért szeretné eladni, ugyanakkor érdemes megosztani minden hibát vagy sérülést, hogy egy csomó felesleges telefonhívástól megkíméljük magunkat. A hirdetésben minden fontos információ szerepeljen. Abban az esetben, ha gyorsan szeretnénk készpénzhez jutni, azért szántuk rá magunkat az autó eladására, akkor a váci készpénzes autófelvásárlás elérhetősége a weblapon megtalálható, akik azonnal segítséget nyújtanak.

Milyen adatokat szerepeltessünk a hirdetésben?

Az autó adatai közül elsősorban a kora, típusa, futás története kell, hogy szerepeljen, ezek az alapinformációk. Természetesen ennél több adatot meg lehet adni, például a rendszámot és az alvázszámot, ezzel a két adattal le tudják kérdezni a gépjárművet, sok információhoz hozzájutva.

Milyen állapotú az autó?

Az alku tárgyát mindig az elhallgatott információk képezhetik, ezért lehetőleg minden olyan adatot adjunk meg amit az alvázszám lekérdezésével meg lehet tudni. Érdemes egy szervizben átnézetni az autót, mert így utólag nehéz kártérítést követelni, ha az autó meghibásodik.

Milyen kiegészítő jár az autóhoz?

Fontos, hogy minden tartozékot és kiegészítőt tüntessünk fel, ilyenek például:

● gyári kulcsok száma

● riasztó

● téli-nyári gumiszett

● beépített hifi

● beépített kihangosító

● extrák

● szervízkönyv, számlák

Milyen fotókat készítsünk az autóról?

Természetesen alapfeltétel, hogy jó minőségű fotókkal hirdessünk, lehetőleg nappali fényben készült, jó megvilágítású, több szögből készült fotókkal.

Melyek az autó eladás lépései?

Nézzük meg, hogy mi a teendő autó eladás esetén.

● Személyes találkozó a vevőjelölttel

Amennyiben komoly érdeklődőről van szó, céltudatos kérdéseket fog feltenni, míg egy kereskedő a hirdetés megjelenése után azonnal jelentkezik, tőle viszont a kért vételár 80%-nál többet nem nagyon várhatunk. Soha ne az otthonunkba hívjuk a vevőt, ne hagyjuk egyedül vagy a kísérőjével az autóban vagy közvetlenül az autó mellett. Ha látjuk, hogy többen érkeztek a helyszínre jobb ha meg sem állunk. Soha ne menjünk egyedül ilyen helyre, úgyis szükségünk lesz tanura az eladáskor.

● Adásvételi szerződés

Figyelni kell arra, hogy az adásvételi szerződés megfeleljen a formai és tartalmi feltételeknek különben az okmányirodában nem fogadják el. Az internetről letölthető a nyomtatvány vagy írószer boltban megvásárolható. 4 példányban szükséges kitölteni, mindegyik példányon eredeti aláírás szerepeljen. Hozzá csatolható a szervizes átvizsgálás jegyzőkönyve.

● Az autó eladása utáni teendők

- Az eladás bejelentése az Okmányirodában.

- A kötelező biztosítást meg kell szüntetni.

- Az esetleges autópálya matricát átíratni másik járműre.

- A vételárról átvételi elismervényt írni.

Összegezve

Ha már rászántuk magunkat az autónk értékesítésére az első dolog a hirdetés feladása, amelyben minden lényeges információt fel kell tüntetnünk, hogy később ne legyen belőle kellemetlenség. Lehetőség szerint nem otthon, hanem semleges terepen találkozunk a vevővel, nem megyünk egyedül és nem is hagyjuk ott a vevőt, de annak ismerősét sem az autónál. Ha létrejön az adásvétel, a szerződést 4 példányban, eredeti aláírással ellátva készítjük el, majd a 2 példányos szerződéssel az Okmányirodában bejelentjük az eladást és megszüntetjük a kötelező biztosítást.

Meta leírás:

Kapcsolódó cikkek

Az autó eladásának menete

Az autó eladásának menete

Az autó eladásának első lépése a hirdetés feladása, hiszen még csak mi tudjuk, hogy eladnánk.